چگونه برای ماشین‌مان بلیط قطار بگیریم؟

27 اسفند، 1398
28 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
داشتن ماشین شخصی در سفر به شما کمک می‌کند که تجربه‌ای آسوده‌تر داشته باشید، هزینه‌های خود را کاهش دهید و علاوه بر این‌ها از دردسر‌های کرایه کردن ماشین و ... راحت شوید. اما خودتان بهتر می‌دانید که سفر کردن به شهر‌های دور با ماشین شخصی چقدر می‌تواند سخت باشد؛ ساعات طولانی رانندگی ذهن و بدن شما را خسته می‌کند و باعث می‌شود نتوانید آن‌گونه که می‌خواهید از سفرتان لذت ببرید؛ همچنین خطرات جاده‌ای همیشه در کمین‌اند و رانندگی طولانی مدت کار را سخت می‌کند. چاره‌ی کار چیست؟ چطور می‌توانید هم از شر رانندگی زیاد در جاده خلاص شوید و هم از مزیت‌های داشتن ماشین شخصی در مقصد استفاده کنید؟ پیشنهاد ما این است که از خدمات اختصاصی حمل خودرو با قطار استفاده کنید. در ادامه زیر و بم این کار را بیرون می‌کشیم و به شما کمک می‌کنیم هر چه راحت‌تر برنامه‌ریزی سفرتان را انجام دهید. با اسمارتیز همراه باشید.
نکات اولیه برای حمل ماشین با قطار
مهم‌تر از هر چیزی این است که بدانید برای حمل خودرو با قطار اصلا کار سخت و پیچیده‌ای در پیش ندارید. اول از هر چیز بهتر است با قوانین و نکات اولیه‌ی حمل خودرو با قطار آشنا شوید. قوانینی که برای‌تان نوشته‌ایم براساس آخرین به روزرسانی سایت رجا در خصوص حمل خودرو با قطار است.

شورلتی که برای یک خواب طولانی در قطار آماده می‌شود.
  حمل خودرو با قطار؛ ماشین‌هایی که مثل شما در طول سفر استراحت می‌کنند.

  • اگر ماشین شاسی بلند مثل سانتافه، نیسان، پاترول، پرادو، نیسان وانت و ... دارید که ارتفاع آن‌ها بیشتر از 158 سانتی متر است نمی‌توانید از خدمات حمل خودرو با قطار استفاده کنید؛ همچنین عرض ماشین نباید بیش‌تر از 180 سانتی‌متر باشد. به این دلیل محدودیت اندازه را برای ماشین‌ها در نظر گرفتند تا خودرو به راحتی و با امنیت کافی در قسمت ماشین‌ها قرار بگیرد.
  • باید حتما مالک خودرو باشید؛ یعنی نیاز است که مدارک شناسایی معتبر و کارت ماشین را همراه خود داشته باشید تا امکان هرگونه سو استفاده احتمالی وجود نداشته باشد.
  • فرایند تحویل دادن و گرفتن خودرو به صورت اداری انجام می‌شود و تحویل فوری امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین باید صبر داشته باشید و این نکته را در نظر بگیرید. البته این زمان خیلی طولانی نخواهد بود. 
  • ماشین را باید تا 3 ساعت قبل از حرکت قطار تحویل قسمت حمل خودرو دهید. معمولا در روز حرکت قطار از ساعت 8 صبح فعالیت قسمت دریافت خودرو آغاز می‌شود.
  • اگر ماشین‌تان پلاک گذر موقت دارد می‌توانید با همان پلاک بلیط تهیه کنید به شرطی که مجوز عبورتان به پایان نرسیده باشد.
  • اگر ماشین‌تان تصادفی باشد و یا به دلایل مختلف کار نکند، نمی‌توانید آن را با استفاده از قطار حمل کنید.
  • اگر ماشین‌تان صفر کیلومتر است و هنوز پلاک نشده، شش رقم آخر شماره شاسی را وارد کنید و حتما برگه‌ی فروش را همراه خودتان داشته باشید. چون وقتی که می‌خواهید خودرو را تحویل دهید، برگه‌ی فروش را از شما می‌خواهند. 
  • اگر از ایستگاه راه‌آهن تهران قصد بردن خودرو به سایر شهرها را دارید، باید بلیط حمل خودرو در مسیر دوم را با یک روز فاصله از ورود قطار اول به تهران بگیرید.
  • خودروهایی که متعلق به سازمان خاصی هستند و به خودروی سازمانی معروفند، باید هنگام تحویل، برگه معرفی سازمان داشته باشند.
  • بعد از رسیدن به مقصد، خودروی شما می‌تواند تا 24 ساعت و به صورت رایگان در پارکینگ راه‌آهن بماند. بعد از 24 ساعت، روزانه 1500 تومان از شما گرفته می‌شود و اگر یک هفته گذشت این مبلغ به 3000 تومان تبدیل می‌شود.
نکات ایمنی
  • حتما سعی کنید کسی مالک ماشین است و نامش بر روی بلیط درج شده‌ است برای تحویل خودرو اقدام کند تا کارها سریع‌تر و امن‌تر انجام شود.
  • شرکت حمل و نقل ریلی رجا مسئولیتی بابت محتویات ماشین شما نمی‌پذیرد پس توصیه ما این است که حتما غیر از وسایل ضروری مثل جک و زاپاس، بقیه وسایل داخل ماشین را همراه خودتان داشته باشید.
  • برای رعایت ایمنی بیشتر باک ماشین را تا حد ممکن خالی کنید. فقط به اندازه‌ای که بتوانید ماشین را به راه‌ آهن برسانید و بعد از تحویل گرفتنش به پمپ بنزین بروید. بهتر است سرباطری‌ها را هم جدا کنید تا مشکلی برای سیستم برق خودرو پیش نیاید.
  • کار عاقلانه‌ای نیست که بار‌های خود را درون ماشین بگذارید و ماشین را تحویل دهید. بهتر است ماشین در سبک‌ترین حالت خود تحویل داده شود. اما در هر صورت اگر از قبل اجازه‌ی این‌ کار را از قسمت اداری راه آهن گرفته باشید مشکلی وجود ندارد و فقط به ازای وزن بار اضافی باید پول آن را پرداخت کنید.
  • اگر ماشین‌تان دزدگیر دارد بهتر است آن را از کار بیاندازید چون پستی بلندی‌های مسیر باعث فعال شدن آن می‌شود و ممکن است باطری کاملا خالی شود.
 
ماشین شما هم بیمه است و هم در انتقال آن بسیار دقت می‌شود.
حمل خودرو با قطار؛ انتقال به واگن با رعایت نکات ایمنی انجام می‌شود تا آسیبی به ماشین شما وارد نشود.
تهیه‌ی بلیط و هزینه‌ی حمل خودرو با قطار
برای حمل خودرو با قطار باید بلیط مخصوص حمل خودرو را تهیه کنید؛ درست مثل خریدن بلیط برای یک فرد معمولی. این کار را هم می‌توانید به صورت حضوری و با مراجعه به دفاتر خرید و فروش بلیط در سراسر شهر انجام دهید و هم به صورت اینترنتی از طریق سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها خرید بلیط. اگر سری به سایت رجا بزنید می‌بینید که یکی از گزینه‌های متنوعی که برای خرید بلیط و فراهم کردن شرایط سفر در اختیار شما قرار دارد گزینه‌ی حمل خودرو است. با استفاده از همین گزینه می‌توانید مبدا، مقصد، زمان حرکت و تعداد خودروی خود را مشخص کنید و به جستجو در میان گزینه‌های مختلف بپردازید .
تهیه بلیط حمل خودرو از طریق سایت رجا بسیار آسان است.گزینه‌ی حمل خودرو با قطار در صفحه‌ی اصلی سایت رجا


برخلاف تصور بسیاری از افراد هزینه‌ی حمل و نقل خودرو با قطار زیاد نیست و تفاوت زیادی با بلیطی که برای خودتان می‌خرید ندارد. رنج این قیمت‌ها معمولا از 150 هزار تومان شروع می‌شود و ممکن است تا 400 هزار تومان هم برسد که بستگی به فاصله‌ی زمانی و مسافت سفر شما دارد. علاوه بر ماشین می‌توانید موتور سیکلت خود را هم با قطار حمل کنید که طبیعتا هزینه‌ی آن کمتر است. نکته‌ی دیگر این‌که به غیر از هزینه‌ی بلیط باید مبلغی نیز بابت بیمه‌ی ماشین‌تان در طول سفر بپردازید که مقدار آن بستگی به قیمت ماشین‌تان دارد.
لیست آخرین و به روز ترین قیمت‌ها برای حمل خودرو (بهمن 1398)
تهران به مشهد: 235 هزار تومان
تهران به تبریز: 170 هزار تومان
تهران به اهواز: 240 هزار تومان
تهران به اهواز: 370 هزار تومان
تهران به زاهدان: 300 هزار تومان
تهران به شیراز: 260 هزار تومان
شرکت رجا متعهد است در صورت تاخیر در تحویل ماشین، تا 50 درصد از بهای بلیط پرداخت شده را به شما برگرداند. همچنین اگر به هر دلیلی خودرو در مقصدی غیر از مقصد اصلی تحویل داده شود، تمام بهای بلیط به شما بازگردانده می‌شود. حتما این نکات را در نظر داشته باشید که اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد بتوانید با مراجعه به قسمت اداری راه آهن این مبلغ را دریافت کنید.

هزینه و شرایط حمل خودرو با قطار کاملا به صرفه است.
 حمل خودرو با قطار؛ رعایت کردن نکات ایمنی در حمل خودرو با قطار باعث می‌شود خیال آسوده‌تری در سفر داشته باشید.

شما موظف هستید ماشین خود را ظرف 24 ساعت تحویل بگیرید. تنها کسی می‌تواند ماشین را تحویل بگیرد که نامش به عنوان تحویل گیرنده ثبت شده باشد. بعد از 24 ساعت باید بابت هزینه‌ی انبارداری و نگهداری به ازای هر روز مبلغی حدود 3 هزار تومان پرداخت کنید.
همان‌طور که دیدید انتقال خودرو با قطار کار پیچیده و پرهزینه‌ای نیست و اگر قوانین زیادی وجود دارد تنها برای حفظ امنیت است. پس اگر به فکر سفر‌های دور هستید و یا به هر دلیلی علاقه ندارید در جاده رانندگی کنید حتما گزینه‌ی حمل خودرو با قطار را در نظر داشته باشید.

برچسب(ها)

دوستام کیان صدام می‌کنن. عاشق موسیقی‌های سنگین و زیبایی‌های پیچیده هستم،‌ به خاطر همین سفر جذبم می‌کنه. چون یه فرآیند طولانی و دقیقه؛ باعث می‌شه برای یه مدت نامعلومی وارد داستان‌ها و درگیری‌های غیر قابل پیش‌بینی بشی. دانشجوام و درگیر کتاب، پرخور و درگیر غذا، شاداب و درگیر عشق. می‌نویسم تا تجربه‌ها و نظراتم را به بقیه به اشتراک بذارم می‌دونم که به درد می‌خوره.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 5 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.