• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

چگونه با استفاده از سایت workaway کار داوطلبانه پیدا کنم؟ (قسمت اول)

5 فروردین، 1400
8 خرداد، 1399
مدت مطالعه :
کار کردن در سفر؟ شاید برای شما هم عجیب باشد که آدم‌ها در حین سفر کردن کار کنند. اما باید بدانید کار کردن در سفر، آن هم از نوع داوطلبانه‌اش تنها راهی برای کاهش هزینه‌ها نیست بلکه سبکی از سفر کردن به شمار می‌رود که فرصت تعامل بیشتر با جامعه‌ی محلی را به وجود می‌آورد. در این قسمت از آکادمی سفر به سراغ مریم جعفری رفته‌ایم تا برایمان از راه و رسم پیدا کردن کار داوطلبانه در کشورهای دیگر بگوید؛ پس همراه اسمارتیز باشید.
مریم جعفری را بیشتر بشناسیم:
قبول شدن مریم در رشته‌ی گردشگری نقطه‌ی آغاز ورود او به دنیای پر رویای سفر بود. تحصیلات گردشگری مریم با وارد شدن به بازار کار وجه عملی به خود گرفت و او را به طور جدی‌تری وارد دنیای سفر کرد. در سن 25 سالگی و بعد از به دست آوردن درآمد مستقل اولین سفر بدون خانواده را تجربه کرد. بعد از تجربه‌ی سفر با دوستان و در قالب گروه‌های جمعی به تدریج تمایل زیادی به سفر تنهایی پیدا کرد:

مریم جعفری

من آدم درونگرایی هستم، اما در عین حال اجتماعی هم هستم و ارتباط برقرار کردن با آدم‌ها رو خیلی دوست دارم. با آدم‌ها حرف زدن، داستان‌هاشون رو شنیدن و تصمیماتی که تو زندگیشون گرفتن خیلی برام ارزشمندتر از دیدن جاهای دیدنیه.  بعد از مدتی که با دوستانم سفر می‌کردم متوجه شدم که حضور در یک گروه فرصت ارتباط با جامعه‌ی محلی رو خیلی محدود میکنه. علاوه بر این، سفرهای تنهایی بعضی افراد رو در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کردم و کم‌کم ایده‌ی سفر تنهایی در ذهنم شکل گرفت.


روسیه اولین مقصد سفر تنهایی مریم بود، جایی که برای اولین بار اقامت در هاستل را تجربه کرد و فرصت تجربه‌ی آن چیزی را به دست آورد که تا به حال رویایش را داشت. این سفر برای مریم نقطه‌ی آغاز مسیری بود که او را به امروز کشانده، یعنی به تجربه‌ی 6 ماهه‌ی سفر تنهایی در آسیای شرقی.

مریم جعفری

سفرهای طولانی مدت یه مزیت‌هایی داره،. از جمله اینکه معمولا بیشترین هزینه سفر به خاطر پرواز میره و من هم با خودم فکر کردم که حالا که دارم کلی پول پرواز میدم، بهتره طولانی مدت‌ بمونم. این اولین سفر طولانی مدت من بود و باید برای مدیریت هزینه‌ها فکری می‌کردم تا از پس مخارج سفر بربیام. با اینکه سفر، هزینه اقامت، خورد و خوراک و رفت‌وآمد داره، اما باز هم میشه کم هزینه سفر کرد. حتما لازم نیست یه هتل چهار ستاره بری یا گرون‌ترین رستوران شهر رو برای غذا خوردن انتخاب کنی. برای کم هزینه سفر کردن ایده‌ی کار داوطلبانه تو ذهنم شکل گرفت.


سفر 6 ماهه‌ی مریم از نپال شروع شد، با تایلند، لائوس، مالزی، کامبوج و سنگاپور ادامه پیدا کرد و نهایتا با بازگشت به ایران از مالزی به اتمام رسید. حالا مریم می‌خواهد از تجربه‌ی کار داوطلبانه‌اش در این 6 ماه برایمان بگوید. تجربه‌ای که به واسطه‌ی وب‌سایت workaway به دست آمده و حالا می‌خواهیم قدم به قدم با کار کردن با آن آشنا شویم:
کار داوطلبانه چیست؟
اگر برای شما هم سوال شده که کار داوطلبانه چیست، باید بگوییم این نوع از فعالیت داوطلبانه به کارهای بشردوستانه‌ای گفته می‌شود که در ازای منفعت مالی انجام نمی‌شود. در واقع افراد برای اهداف خیرخواهانه اقدام به انجام کار داوطلبانه می‌کنند، اما جنس این نوع کار در سفر کمی فرق دارد.
کار داوطلبانه در سفر چیست؟
کار داوطلبانه در سفر این امکان را به افراد می‌دهد تا علاوه بر کاهش هزینه‌های سفر، با افرادی از جنس خودشان آشنا شوند و همزمان فعالیتی مؤثر به نفع جامعه‌ی محلی انجام دهند. افراد با مهارت‌های مختلف می‌توانند برای این کارها در سراسر دنیا درخواست دهند.
کار داوطلبانه
کار داوطلبانه در سفر انواع مختلفی دارد و آموزش یکی از انواع این کارهاست.
اگر با درخواست فرد موافقت شود، می‌تواند برای مدت مورد درخواست مشغول به کار شود. معمولا در ازای کاری که توسط فرد داوطلب انجام می‌شود، اقامت و یک وعده غذا از طرف میزبان برای او تأمین می‌شود.

“ افراد در کارهای داوطلبانه معمولا بین 3-5 ساعت کار روزانه(به جز آخر هفته‌ها) انجام می‌دهند و در ازای آن محلی برای اقامت و یک وعده غذا دریافت می‌کنند.”


کارهای داوطلبانه در سفر تنوع زیادی دارند، از تدریس زبان انگلیسی گرفته تا کار کردن در هاستل، آشپزی، آموزش یک فعالیت ورزشی، آموزش ساز، مراقبت از حیوانات، نقاشی، باغبانی و بسیاری فعالیت‌های دیگر.
Workaway چیست و چگونه کار می‌کند؟
حالا که متوجه شدیم کار داوطلبانه چیست، بیایید ببینیم از کجا می‌توانیم این نوع کار را پیدا کنیم. سایت workaway.info این فرصت را به افراد می‌دهد تا هم بتوانند به عنوان میزبان کاری را درخواست دهند و هم به عنوان داوطلب متقاضی شوند. اولین قدم برای وارد شدن به این سایت ایجاد یک حساب کاربری است.
سایت workawy
برای ثبت‌نام در این سایت، ابتدا وارد این صفحه می‌شوید.
چگونه حساب کاربری (پروفایل) در سایت workaway بسازیم؟
در اولین قدم با یک ایمیل در این سایت ثبت‌نام کنید. برای ثبت‌نام به عنوان داوطلب باید هزینه‌ای را به عنوان حق عضویت سالانه پرداخت کنید. هزینه برای ثبت‌نام به عنوان داوطلب و استفاده کامل از امکانات این وب‌سایت 44 یورو برای یک سال است. بعد از پرداخت هزینه و ثبت‌نام اولیه حالا نوبت کامل کردن پروفایل‌تان رسیده.
چگونه حساب کاربری خود را در سایت workaway کامل کنیم؟
بعد از ثبت‌نام با ایمیل و پرداخت هزینه، وارد صفحه‌ی پروفایل خود شوید. بعد از این مرحله، یک نام کاربری برای خود تعریف کنید. حالا نوبت وارد کردن اطلاعات عمومی است، مثل اینکه از چه کشوری هستید، کجا زندگی می‌کنید، دوست دارید به کجا سفر کنید، علاقه‌مند هستید در چه زمینه‌ای کار کنید و چه مهارت‌هایی دارید (بر اساس علایق و توانایی‌هایتان). بعضی گزینه‌های دیگر هم وجود دارد که بهتر است پر شود، مثلا اینکه آیا سیگار می‌کشید یا نه و آیا گیاه‌خوار هستید یا نه.

مریم جعفری

در پروفایل هر داوطلب قسمتی وجود داره با عنوان feedback که مجموعه‌ی نظرات میزبان‌ها در مورد شماست و به نوعی یک رزومه قابل اعتماد برای شما محسوب می‌شه. این قسمت توسط میزبان‌هایی که داشتید نوشته میشه و در پروفایل کاربری شما قابل مشاهده است.


چگونه به عنوان میزبان در سایت workaway ثبت‌نام کنیم؟
برای ثبت‌نام به عنوان میزبان نیازی به پرداخت هزینه نیست. فرایند ساخت حساب کاربری برای میزبانان به جز چند مورد جزیی کاملا شبیه داوطلبان است. میزبان باید بنویسد چند سال سابقه‌ی فعالیت دارد، توصیفی از خودش بنویسد، برای چه نوع کاری درخواست داوطلب دارد، به چند نیروی داوطلب نیاز دارد و برای وعده‌های غذایی چه نوع غذایی سرو می‌کند.
در انتخاب میزبان به چه نکاتی توجه کنیم؟
علاوه بر نوع کاری که درخواست شده و اینکه آیا با علائق شما همخوانی دارد یا نه به چند نکته‌ی دیگر باید توجه داشت. میزبان‌ها دارای سیستم امتیازبندی هستند و می‌توانید امتیازی که داوطلبان قبلی به آن‌ها داده‌اند را ببینید. علاوه بر امتیاز، می‌توانید نظراتی که در مورد هر میزبان نوشته می‌شود را در بخشی با عنوان Reference مشاهده کنید. در صفحه‌ی هر میزبان گزینه‌ای هست به نام درصد پاسخگویی (Response rate) که نشان‌دهنده‌ی میزان پاسخگویی میزبان است.

“توجه به درصد پاسخگویی میزبان (Respnse Rate) و نظراتی که در مورد آن‌ها نوشته می‌شود (Reference) راهنمای بزرگی برای انتخاب‌های شماست”


این مورد از این جهت اهمیت دارد که می‌توانید پیش‌بینی کنید اگر درخواست بدهید چقدر احتمال دارد که میزبان آن را ببیند و پاسخ دهد. علاوه بر این، آخرین زمان فعالیت میزبان هم نمایش داده می‌شود و بر اساس این تاریخ می‌توانید متوجه شوید که میزبان چقدر در دسترس است.
چطور کار مورد نظرمان را در سایت workaway پیدا کنیم؟
وب‌سایت یا اپلیکیشن workaway بر اساس مهارت‌ها و علاقه‌مندی‌هایی که در پروفایل خود انتخاب کردید، به شما پیشنهاداتی برای کار می‌دهد. علاوه بر این پیشنهادات می‌توانید کار مورد علاقه خود را در فهرست موضوعی کارها جستجو کنید. روش دیگر انتخاب کشور و شهر موردنظرتان برای سفر است تا فهرست کارهای مرتبط با آن را ببینید. البته برای دسترسی آسان‌تر به کارها بهتر است از امکان فیلتر کردن انتخاب‌ها استفاده کنید.

در قسمت اول پیدا کردن کار دواطلبانه، متوجه شدیم که کار داوطلبانه چیست و از چه طریقی می‌توان آن را پیدا کرد. برای دانستن اینکه چطور می‌شود جستجو را فیلتر کرد، چطور با میزبان در ارتباط بود و چگونه درخواست فرستاد با قسمت دوم کار داوطلبانه همراه باشید.
برچسب(ها)

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 4.6 68 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
حامد
27 اسفند، 1398

هزینه‌ ثبت نام برای ما ایرانیا که کارت بین المللی نداریم چجوری باید پرداخت بشه، یا باید حتما کارت بگیریم؟
مرسی بابت مطالب مفید

پاسخ اسمارتیز :سلام. ممنون از شما. می‌توانید از افراد آشنایی که کارت بین‌المللی دارند تقاضا کنید این مبلغ را برای شما پرداخت کنند و یا از طریق شرکت‌هایی که در ایران پرداخت‌های بین‌المللی انجام می‌دهند اقدام کنید.