• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

چگونه با استفاده از سایت workaway کار داوطلبانه پیدا کنم؟ (قسمت دوم)

5 فروردین، 1400
1 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
کار کردن در سفر اصلا عجیب نیست، به خصوص اگر هدف متفاوتی را در سفرهای‌تان دنبال می‌کنید. همانطور که در "قسمت اول مطلب کار داوطلبانه" گفته شد، کار داوطلبانه سبکی از سفر است که علاوه بر کاهش هزینه‌های سفر، انجام فعالیتی به نفع جامعه‌ی محلی را در پی دارد. در قسمت اول و با استفاده از تجربیات مریم جعفری متوجه شدیم کار داوطلبانه چیست، از کجا می‌توان آن را پیدا کرد و قدم به قدم با نحوه‌ی ساخت حساب کاربری در سایت workaway آشنا شدیم. حالا زمان آن رسیده که بدانیم چطور انتخاب‌های‌مان را فیلتر کنیم، چطور درخواست کار بدهیم و با میزبان ارتباط برقرار کنیم. پس همراه اسمارتیز باشید.
چگونه جستجوی خود را در سایت workaway فیلتر کنیم؟
فیلتر کردن گزینه‌های موجود بهترین راه برای صرفه‌جویی در وقت و دسترسی آسان‌تر به کار مورد علاقه‌تان است. برای فیلتر کردن می‌توانید به این گزینه‌ها دقت کنید:
  • نوع کار: دامنه‌ی کارهایی که می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید، بسیار متنوع و گسترده است. تدریس، باغبانی، آشپزی، کار کردن در هاستل، آموزش فعالیت‌های ورزشی مثل یوگا و ... مثال‌هایی از کارهایی هستند که می‌توانید برای انجام آن‌ها داوطلب شوید.

مریم جعفری

من بیشتر جاها تدریس زبان می‌کردم و فقط یه جا توی مزرعه کار کردم.


  • داشتن Feedback: می‌توانید این فیلتر را انتخاب کنید تا فقط کارهایی که رفرنس دارند به شما نشان داده شود.
  • داشتن دستمزد: بعضی میزبان‌ها دستمزدی در برابر کار دواطلبانه به شما پرداخت می‌کنند. البته این مبلغ اصلا چشمگیر نیست اما در حدی که بتوانید از پس مخارج مدت زمان اقامتتان در محل کار داوطلبانه برآیید کفایت می‌کند.
  • در دسترس بودن (Availability): گاهی اوقات میزبان به اندازه کافی داوطلب دارد، در نتیجه شما دیگر نمی‌توانید درخواست بدهید. بنابراین این مورد را هم می‌توانید فیلتر کنید.
    کار داوطلبانه
    برای جستجوی میزبان وارد این صفحه شوید.
  • Last minute: بعضی میزبان‌ها درخواست‌های فوری را قبول می‌کنند. مثلا اگر یک روز قبل درخواست بدهید، آمادگی این را دارند که درخواست شما را بپذیرند. بنابراین اگر عجله دارید، می‌توانید این گزینه را فیلتر کنید.
  • دسترسی به اینترنت و آنتن‌دهی تلفن همراه (Internet Access): دسترسی به اینترنت و آنتن‌دهی تلفن همراه از این نظر اهمیت دارد که ممکن است شما به جایی بروید که خیلی دور افتاده باشد و اصلا اینترنت نداشته باشد یا نحوه‌ی دسترسی به اینترنت محدود باشد، مثلا 2 ساعت در روز. بنابراین اگر برای انجام کارهای‌تان به اینترنت و شبکه تلفن همراه نیاز دارید باید این نکته را در نظر بگیرید.

مریم جعفری

مثلا من خودم یه جایی رفته بودم که سیم کارت داشتم و سیم کارتمم شارژ داشت اما اصلا آنتن نداشت که من بخوام از اون استفاده کنم.


  • تعداد داوطلب‌: معمولا میزبان مشخص می‌کند به چند داوطلب نیاز دارد. اگر اهل معاشرت هستید احتمالا وجود افراد داوطلب دیگر برای‌تان اهمیت زیادی پیدا می‌کند، بنابراین می‌توانید آن را در فیلترهای‌تان بگنجانید.
  • امتیاز (Rate): همه‌ی میزبان‌ها از سمت داوطلبان امتیازدهی می‌شوند، بنابراین می‌توانید بر اساس امتیازی که میزبان دارد فیلتر انجام بدهید.

مریم جعفری

من فیلترهامو انجام می‌دادم و مثلا اگه یه لیست 100 تایی داشتم، می‌شد لیست 40 تایی. بعد سر فرصت باقی مانده‌ها رو با هم مقایسه می‌کردم و به هر کدوم علاقه داشتم به لیست علاقه‌مندی‌هایم اضافه می‌کردم یا همان لحظه ایمیل می‌زدم. یعنی اصلا چیزی نیست که بشه سرسری انجام داد. یه گزینه add to note هم داره که میتونیم برای خودمون یادداشت بذاریم که بعدش بتونیم با مراجعه به همون یادداشت‌ها تو وقت صرفه‌جویی کنیم. مثلا من چون وعده غذایی برام مهم بود کنار میزبان‌هایی که غذا نمی‌دادند نوت میذاشتم تا بعدا حواسم باشه. یا مثلا لوکیشن برام مهم بود و مسافت رو چک می‌کردم که آیا می‌ارزه یا نه.


چطور برای کار مورد نظرمان درخواست بدهیم؟
بعد از این مراحل و نهایی کردن لیست کارهای موردعلاقه‌تان، حالا وقت ارسال درخواست رسیده. درخواست کار را هم از طریق سایت یا اپلیکیشن workaway می‌توان فرستاد و هم از طریق ایمیل. در درخواستی که می‌فرستید باید ابتدا خود را معرفی کنید. توضیح دهید برای چه مدت زمانی سفر می‌کنید، چه قابلیت‌هایی دارید و چرا به جایی که می‌خواهید بروید علاقه‌مند شدید.
کار داوطلبانه
برای میزبانتان توضیح دهید چرا به انجام کار موردنظرتان علاقه‌مندید.
بعضی از میزبانان یک روزه جواب می‌دهند و بعضی یک هفته یا حتی بیشتر طول می‌کشد. از زمانی که میزبان جواب بدهد ارتباط شما آغاز می‌شود. هر سوال دیگری داشتید از آن میزبان می‌توانید بپرسید و سعی کنید حتما تأییدیه (confirm) بگیرید. غیر از ارتباط از طریق سایت یا اپلیکیشن حتما ایمیل یا شماره واتس اپ میزبان را هم بگیرید، چرا که ممکن است مشکلی برای سایت یا اپلیکیشن پیش بیاید یا حتی دسترسی به اینترنت نداشته باشید.

مریم جعفری

مثلا من لائوس رفته بودم، اصلا اینترنت نداشتم. شماره تلفن میزبان رو از قبل گرفته بودم. زنگ زدم و از میزبان خواستم که آدرس دقیق رو به راننده بده. بعضی از میزبان‌ها دنبال شما می‌آیند اما بعضی‌ها هم نه. به همین دلیل باید دائم در تماس باشید.


نکته‌ی مهم بعدی در مورد تعداد درخواست‌هایی است که برای کار می‌دهید. سعی کنید بیشتر از یک درخواست بدهید تا شانس بیشتری برای پیدا کردن کار داشته باشید. وقتی میزبانی درخواست شما را قبول کرد، حتما تاییدیه بدهید.

“همیشه بیشتر از یک درخواست بدهید تا شانس بیشتری برای پیدا کردن کار داشته باشید.”


گاهی پیش می‌آید که بیش از یک میزبان درخواست شما را قبول کند، بنابراین حتما به میزبانی که انتخابش نکردید پیام دهید و بگویید که نمی‌توانید بروید. از طرف دیگر درست است که شما در کار داوطلبانه متعهد هستید، اما اگر مشکلی پیش بیاید یا محیط آنجا را دوست نداشته باشید می‌توانید زودتر از مدت مشخص شده هم همکاری خود را قطع کنید.

مریم جعفری

اگر میزبان کار داوطلبانه خواسته که 3 هفته اونجا بمونید، حتما لازم نیست اینقدر اونجا بمونید. یعنی میتونید صحبت کنید و دلایل بیارید و زودتر بیاید بیرون.


نکته‌ی مهم بعدی اینه که حتما باید از میزبان بپرسید، نحوه‌ی اقامتتان است. آیا برای اقامت به شما اتاق داده می‌شود، و یا مثلا چادر؟ اگر اتاق داده می‌شود اتاق اختصاصی است یا مشترک؟
فرایند کار داوطلبانه چه هزینه‌هایی دارد؟
  • هزینه‌ی ثبت‌نام: همانطور که گفتیم، هزینه‌ی عضویت سالانه در وب‌سایت workaway برابر با 36 یورو است. با پرداخت این هزینه می‌توانید به مدت یک سال در این سایت فعالیت داشته باشید و درخواست کار داوطلبانه بدهید.
  • هزینه اقامت و وعده‌های غذایی: معمولا در کارهای داوطلبانه اقامت و یک وعده‌ی غذایی به فرد داوطلب داده می‌شود، اما ممکن است بعضی میزبان‌ها هیچ کدام از وعده‌های غذایی را ندهند و این هزینه به عهده‌ی شما باشد.
  • هزینه‌های دیگر: بعضی از میزبان‌ها معمولا در جاهایی که کم درآمد هستند هزینه‌ی بسیار کمی را از فرد داوطلب دریافت می‌کنند. معمولا این هزینه برای تأمین وعده‌های غذایی فرد داوطلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مریم جعفری

 مثلا من توی نپال و لائوس دیدم مینویسن که این میزبان روزی فلان مبلغ از شما دریافت می‌کنه. مثلا 5 دلار برای هزینه ناهار و غذا. البته این گزینه رو میتونید زمانی که فیلتر میکنید انتخاب کنید، یعنی جاهای رو بهتون نشون بده که هزینه‌ای دریافت نمیکنن.


کار دواطلبانه چه محدودیت یا مشکلاتی دارد؟
درست است که کار داوطلبانه هزینه‌های سفر را کاهش می‌دهد، اما نباید به شکل یک تفریح به آن نگاه کرد. کار داوطلبانه همراه با تعهد است و باید آماده‌ی سازگاری با شرایط باشید. مثل هر محیط جدید دیگری باید خود را آماده‌ی مشکلات احتمالی کنید، اما رعایت بعضی نکات در انتخاب میزبان می‌تواند کمک زیادی به شما کند.
کار داوطلبانه
کار داوطلبانه معمولا تجربه‌ی خوشایندی برای اکثر داوطلبان بوده است.
توجه به رفرنس‌های هر میزبان راهنمای بسیار مفید و کاربردی برای آشنایی با آن میزبان به شمار می‌رود. علاوه بر این تعداد داوطلب‌هایی که تقاضا داده شده است هم می‌تواند شما را کمک کند. مثلا اگر فرد برون‌گرا و اهل معاشرتی هستید، تنها بودن در محل کار داوطلبانه احتمالا برای شما سخت خواهد بود. به طور کلی بعد از بررسی‌های کافی و توجه به سابقه‌ی هر میزبان می‌توانید به درجه‌ی درستی از اعتماد به او برسید.

مریم جعفری

من وقتی دنبال کاری میگردم به دو تا فیلتر توجه می‌کنم، یکی اینکه میزبانم حتما رفرنس داشته باشه و بدونم آدما قبلا رفتن اونجا. میزبان‌هایی که رفرنس نداشتن رو خیلی درخواست نمیدادم بهشون. و دوم اینکه من تنها داوطلب اونجا نباشم. کما اینکه میدونم که سیستم نظارتی خیلی قوی داره.


در سایت workaway چه امکانات دیگری وجود دارد؟
علاوه بر تمام قسمت‌های اشاره شده در این وب‌سایت، قسمت‌های دیگری هم وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید داوطلبان دیگری را ملاقات کنید:
Travel Body: قسمتی از سایت و اپلیکیشن workaway که از طریق آن می‌توانید افراد داوطلب دیگری که نزدیک شما هستند را بشناسید. می‌توانید درخواست ملاقات بدهید و اگر برنامه سفرتان مشابه بود با هم همسفر شوید.
کار داوطلبانه
از طریق این قسمت می‌توانید داوطلبان نزدیک خود را بشناسید.
Meet up: این قسمت به شما نشان می‌دهد که چقدر با داوطلبان دیگر فاصله دارید و اگر تمایل دارید با هم هماهنگ کنید تا با هم بیرون بروید.

سعی کردیم در این مطلب دو قسمتی شما را با "راه و رسم کار داوطلبانه از ایده تا اجرا" آشنا کنیم. اگر مدت‌هاست به این نوع سفر فکر می‌کنید اما همیشه برای انجامش تردید داشتید، وقت آن رسیده که تردیدها را کنار بگذارید و بزنید به دل جاده‌ها. همچنین اگر تجربه‌ی این نوع کار را دارید، خوشحال می‌شویم آن را با اسمارتیز در میان بگذارید.
برچسب(ها)

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید 3 دیدگاه ۵ / 4.5 37 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
رجب
3 اردیبهشت، 1399

سلام کرونا تموم بشه قصد دارم از طریق هلپکس یا ورک اوی یا سایر موارد کارداوطلبانه خارج کشور برم بزرگترین هدف یادگیری زبان انگلیسی در محیط هست حتمن نباید امریکا یا انگلیس باشه کشوری باشه که تا حدودی انگلیسی صحبت کنن اگه با یک یا دو نفر دیگه باشه بهتره مخصوصن کسی راهنمایی کنه چطور ارتباط برقرار کنیم البته تا اذر ماه وقت دارم اگر کسی حاضره میتونه با ایمیل من kalteh.rajab@hot mail.com خبر بده

پاسخ اسمارتیز :چقدر خوب که دارید علاقه‌تون رو پیگیری می‌کنید. یکی از راه‌هایی که میتونه کمکتون کنه اینه که عضو سایت workaway بشید و اونجا با کسانی که قبلا تجربه داشتن صحبت کنید.
اسرا
16 فروردین، 1399

سلام. ممنونم از توضیحاتتون
میشه لطفا بگین که ما ایرانی ها چجوری اکانت سایت رو خریداری کنیم؟
و اینکه بیمه حین سفر واسه ایرانی ها چجوری قابل فعال کردنه؟

پاسخ اسمارتیز :سلام. ممنون از شما. می‌تونید از افراد آشنایی که کارت بین‌المللی دارند تقاضا کنید این مبلغ را برای شما پرداخت کنند و یا از طریق شرکت‌هایی که در ایران پرداخت‌های بین‌المللی انجام می‌دهند اقدام کنید. در مورد بیمه هم باید حتما قبل از سفر خریداری بشه. شرکت‌های مختلفی هستند که بیمه‌های طولانی مدت صادر می‌کنند و با یک جستجوی آنلاین می‌تونید بیمه مورد نظرتون رو خریداری کنید.
محمد
2 اسفند، 1398

خیلی عالی بود ممنونم از همتون

پاسخ اسمارتیز :خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده :)