بهترین پادکست های فارسی

24 فروردین، 1399
27 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
گاهی دلت می‌خواهد وسط روزمرگی‌های یک زندگی ماشینی از حاشیه‌ی امنت بیرون بزنی و کمی آهستگی را تجربه کنی. کتاب خواندن، فیلم دیدن، گوش دادن به یک موسیقی آرام و سفر رفتن شاید از راه‌حل‌هایی‌ست که برای چنین گریزی به ذهنت می‌رسد. راه‌حل‌ دلنشین دیگری که این روزها جایگاه محبوبی بین مخاطبان مدیا پیدا کرده، گوش دادن به پادکست یا همان رادیوی اینترنتی است. اگر شما هم از شنیدن پادکست لذت می‌برید، با اسمارتیز همراه باشید تا بهترین پادکست های فارسی را به شما معرفی کنیم.
پادکست چیست؟
«رادیوی اینترنتی» شاید ساده‌ترین تعریف پادکست باشد، با این تفاوت که مجبور نیستید در ساعات خاصی به آن گوش دهید! پادکست‌ها در واقع، فایل‌های صوتی و دیجیتالی هستند که در فضای اینترنت منتشر می‌شوند. موضوعاتی که هر پادکست می‌تواند حول محور آن شکل بگیرد به حدی متنوع شده که امروزه با طیف عظیمی از پادکست‌هایی با موضوعات بسیار مختلف روبه‌رو هستیم. این موضوعات متنوع گاهی آنقدر انتخاب را سخت می‌کنند که در گوش دادن به پادکست مورد علاقه‌مان دچار سردرگمی می‌شویم. به همین منظور سعی کردیم با تهیه‌ی لیستی از بهترین پادکست های فارسی شما را در انتخاب پادکست مورد علاقه‌تان کمک کنیم.
چرا پادکست گوش کنیم؟
پادکست‌ها روزبه‌روز در حال محبوب‌تر شدن هستند و مخاطبان گسترده‌ای پیدا می‌کنند. لحن ساده و صمیمی پادکست‌ها، اطلاعات خوبی که در اختیار مخاطب قرار می‌دهند، قابلیت گوش دادن به آن‌ها در زمان‌های دلخواه، قابلیت دسترسی آسان به آن‌ها (از طریق اپلیکیشن و کانال تلگرام) و استفاده از موسیقی در متن پادکست از جمله عواملی هستند که بر میزان این محبوبیت افزوده.
پادکست
در هر لحظه می‌توانید به پادکست مورد علاقه‌تان گوش دهید.
وقتی پشت ترافیک ایستاده‌اید، در مطب پزشک منتظر هستید، دلتان استراحتی کوتاه و جدا شدن از محیط اطرافتان می‌خواهد یا حتی در سفر هستید گوش دادن به پادکست می‌تواند از بهترین گزینه‌ها برای گذر با کیفیت زمان باشد. انتخاب پادکست در میان تنوع گسترده‌ی این روزهای دنیای پادکست‌ها کاری سخت و گاهی  گیج‌کننده به نظر می‌رسد. به همین دلیل در ادامه لیستی از بهترین پادکست‌ های فارسی را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم تا هم آن‌ها را بشناسید و هم در زمان انتخاب آن دچار سردرگمی نشوید.
بهترین پادکست‌ های فارسی کدام هستند؟
  1. رادیو دیو: اگر اهل سفر هستید یا یک رویاپرداز تمام عیارید، به شما تضمین خواهم داد که جزء دلباختگان رادیو دیو خواهید شد. این پادکست اینترنتی، عصاره‌ای است دوست داشتنی از موسیقی، ادبیات و فرهنگ که به زیباترین شکل ممکن در کنار هم جمع شده‌اند. با هر اپیزود رادیو دیو می‌توانید به یک دنیای متفاوت سفر کنید، از کوچه پس کوچه‌های رم گرفته تا شیرینی خربزه‌های مزار و یا جایی زیر آسمان بارانی رشت!
  2. رادیو جولون: بر هر اهل سفری واجب است که «رادیو جولون» را در لیست پادکست‌های خود قرار دهد. این رادیوی اینترنتی جزء معدود پادکست های فارسی است که به صورت تخصصی در مورد سفر حرف می‌زند. کیمیا خسروی به همراه سالار موسوی سازندگان اهل سفر و پرانرژی «رادیو جولون» هستند که اطلاعات بسیار کاربردی را در هر اپیزود با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارند. این اطلاعات برای کسانی که می‌خواهند پا به دنیای سفر بگذارند بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
  3. پادکست چنل بی: محال است اهل شنیدن پادکست باشید، اما نام چنل بی و علی بندری به گوشتان نخورده باشد. علی بندری در این پادکست محبوب و پرطرفدار داستان‌های واقعی را روایت می‌کند که اغلب تم جنایی دارند. اگرچه این داستان‌ها بعضا ناراحت کننده هستند اما نوع روایت علی بندری و مستند بودن اتفاقاتی که از آن‌ها صحبت می‌کند موجب اثرگذاری بیش از حد انتظار آن‌ شده است. از مزیت‌های چنل‌بی داشتن سایتی جامع است که بعد از شنیدن هر قسمت پادکست می‌توانید با مراجعه به آن مستندات هر اپیزود را مشاهده کنید.
    انواع پادکست های فارسی
    شما کدام پادکست را می‌شنوید؟
  4. پادکست بی پلاس: علی بندری در بی پلاس به سراغ کتاب‌های غیرداستانی رفته و به روایت خلاصه‌ای از آن‌ها می‌پردازد. هر اپیزود بی پلاس شامل خلاصه‌ای از کتابی غیر داستانی است که مستندات و شواهد آن همچون پادکست چنل بی در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد.
  5. پادکست سفر محتوا: اگر اهل محتوانویسی هستید و یا علاقه‌مند به دنیای محتوا این پادکست مخصوص شماست. هر اپیزود این پادکست به سراغ افراد باتجربه در حوزه‌ی نویسندگی، دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا رفته و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.
  6. رادیو دست‌نوشته‌ها: رادیو دست‌نوشته‌ها پادکستی بی‌نظیر برای کسانی است که علاقه‌مند به شنیدن روایاتی از تاریخ معاصر ایران هستند. در هر اپیزود این پادکست سعی شده گوشه‌ای از تاریخ معاصر ایران با تکیه بر شواهد، مستندات و مصاحبه‌ها بازخوانی شود.
  7. پادکست کرن: با گوش دادن به پادکست کرن به دنیای موسیقی سفر خواهید کرد. بردیا دوستی در پادکست کرن شما را به متن موسیقی اصیل ایرانی می‌برد و با تحلیل‌های خود دید جدیدی از ترانه‌هایی که شاید بارها و بارها شنیده‌اید به شما می‌دهد. بنابراین اگر اهل دنیای موسیقی هستید، شنیدن پادکست کرن را که از بهترین پادکست های فارسی در حوزه موسیقی است، از دست ندهید.
  8. رادیو مرز: همانطور که از نام این پادکست برمی‌آید، رادیو مرز در مورد مسائلی صحبت می‌کند که موجب فاصله و جدایی می‌شوند. مرضیه رسولی در این پادکست از مسائلی اجتماعی صحبت می‌کند که همه‌ی ما کم‌وبیش با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم و گاهی از شدت تأثیر آن‌ها اطلاع درستی نداریم. از مهاجرت معکوس گرفته تا فرزندان طلاق، از تیزهوشان و مشکلاتشان تا طوفانی به اسم بچه و اپیزودهای بی‌نظیر دیگری که شنیدنش به شما دید بهتری از این موضوعات می‌دهد. بنابراین اگر به مسائل اجتماعی علاقه‌مندید، رادیو مرز را از دست ندهید.
  9. رادیو دال: افراد زیادی این روزها دغدغه‌ی مهاجرت دارند. تجربه‌ی دیگران را می‌توان از بهترین راه‌هایی دانست که می‌تواند مسیر دشوار مهاجرت را هموار کند. رادیو دال در هر اپیزود با یک ایرانی مهاجر مصاحبه کرده و با او در مورد شرایط زندگی، تحصیل و کار در کشور جدیدش گپ می‌زند. اگر قصد مهاجرت دارید، شنیدن این رادیو دال را در اولویت پادکست‌هایتان قرار دهید.
  10. پادکست دایجست: دایره‌ی موضوعاتی که دایجست در مورد آن‌ها صحبت می‌کند بسیار گسترده است، از تاریخ گرفته تا سیاست و جامعه‌شناسی. دایجست سعی دارد موضوعات پیچیده‌ی عصر کنونی را با زبانی قابل فهم برای مخاطبانش توضیح دهد. «جهان در سال 2018»، «بحران کره شمالی سر چیست و از کجا  شروع می‌شود» و «تکنولوژی‌های نوین» بعضی عناوین اپیزودهای دایجست هستند.
چگونه پادکست گوش کنیم؟
راه‌های مختلفی برای شنیدن پادکست های فارسی وجود دارد. اکثر پادکست‌ها در کانال تلگرام یا سایت اختصاصی خود قابل دسترسی هستند. برای دانلود بهترین پادکست های فارسی می‌توانید به سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مخصوص پادکست مراجعه کنید. شنوتو، ناملیک و تهران پادکست از جمله سایت‌های ایرانی هستند که می‌توانید برای شنیدن پادکست های ایرانی به آن‌ها مراجعه کنید. علاوه بر این، می‌توانید اپلیکیشن‌های مختص پخش پادکست را روی تلفن همراه خود نصب کرده و به راحتی به پادکست مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنید.
بهترین اپلیکیشن‌ ایرانی پادکست برای اندروید:
بهترین اپلیکیشن پادکست برای آیفون:
  • برنامه podcast
بهترین اپلیکیشن های پادکست در سال 2019
  • اپلیکیشن پادکست Pocket Casts
  • اپلیکیشن Podcast Addict
  • اپلیکیشن Castbox
  • برنامه پادکست Downcast
  • اپلیکیشن Overcast
  • برنامه پادکست Podbean
  • اپلیکیشن Spotify
  • برنامه Google Podcasts

در این مطلب سعی شد تا لیست کاملی از بهترین پادکست های فارسی به شما معرفی شود. اگر شما هم اهل پادکست هستید برای اسمارتیز از پادکست‌های مورد علاقه‌تان بنویسید.
برچسب(ها)

نویسندگی و عکاسی پنجره‌هایی هستن که من رو به جهان بیرون وصل می‌کنن. علاقه به طبیعت باعث شد به سمت فعالیت‌های محیط‌زیستی برم و در ادامه به سفر علاقه‌مند بشم. سفر برای من فرصت کشفه و کمکم کرده ابعاد جدیدی از خودم رو بشناسم. کتاب، فیلم و پادکست هم اجزای جدانشدنی زندگی من هستن.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 5 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.