لوکیشن‌های فیلم سرخپوست

11 فروردین، 1399
2 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
فیلم سرخ پوست، به کارگردانی نیما جاویدی، محصول سال 1397 ایران است. داستان این فیلم، روایت ماموری‌ست که در روز ارتقای درجه خود، خبر فرار یکی از زندانیانش را می‌شنود. لوکیشن‌های فیلم سرخ پوست به دلیل خلق روایت داستانی مخصوص به خود، در شهرها و محله‌های مختلفی قرار دارد. سرخپوست توانست علاوه بر جلب رضایت منتقدین، فروش خوبی را نیز در گیشه کسب کند و با حدود 14 میلیارد تومان، در لیست فیلم‌های پرفروش سال 97 قرار بگیرد.
داستان فیلم سرخ پوست
نیما جاویدی در دومین اثر فیلمسازی خود بعد از ملبورن، به سراغ داستانی ایرانی و با المان‌های ایرانی رفت. بعد از تجربه‌ی ناموفق کاور فیلم در ملبورن، در فیلم سرخ پوست، بیننده همان چیزهایی را می‌بیند که گاهاً در اخبار و فرهنگ روزمره جامعه، بارها دیده است. سرخپوست از گذشت، غرور، تعصب و فداکاری حرف می‌زند و برای نشان دادن چیزی که روایت‌گر آن است، بیانی ساده و روان را انتخاب می‌کند. نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، ستاره پسیانی، مانی حقیقی و حبیب رضایی از اصلی‌ترین بازیگران فیلم سرخ پوست هستند.
«زندانی قدیمی در جنوب ایران، به دلیل مجاورت با فرودگاه در حال توسعه شهر، به اجبار حکم تخلیه و انتقال می‌گیرد. زمانی که همه ماموران درگیر انتقال زندانیان به مکان جدید هستند، یکی از آن‌ها فرار می‌کند. این در حالی‌ست که رئیس زندان به تازگی، حکم ارتقای خود را برای ریاست شهربانی تهران دریافت کرده و در صورت بروز مشکل یا اشتباه، آینده کاری‌اش به خطر می‌افتد.»
در تمامی فیلم ما شاهد جستجو برای پیدا کردن زندانی فراری (احمد سرخپوست) هستیم. 90 درصد فضای فیلم در داخل زندان و زیر سقف و با نمای بسته می‌گذرد و به همین دلیل اصلی‌ترین لوکیشن فیلم، زندان است؛ زندانی که کنار فرودگاه و در زمینی پست و دشت مانند قرار دارد. اطراف این زندان را کوه‌های کوتاه و بلندی پوشانده‌اند که مسیر رفت و آمد به زندان از پشت آنان صورت می‌گیرد.
پریناز ایزدیار در نمایی از فیلم سرخپوست
پریناز ایزدیار در نمایی از فیلم سرخ پوست
فیلم سرخ پوست کجا فیلم‌برداری شد؟
همانطور که در ابتدای متن ذکر کردیم، اصلی‌ترین لوکیشن فیلم زندانی قدیمی در جنوب ایران است اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید، این فیلم هرگز در جنوب فیلم‌برداری نشده و تمامی تصاویر فیلم در استان تهران ضبط شده‌اند. دهستان اخترآباد از توابع شهرستان ملارد در استان تهران مهم‌ترین لوکیشن فیلم‌برداری سرخپوست بود. قسمتی از فیلم نیز در شهرک دفاع مقدس تصویربرداری شد. البته شاید برایتان جالب باشد که بدانید در بعضی از صحنه‌ها، از جلوه‌های ویژه نیز استفاده شده است. عوامل فیلم‌برداری در صحنه پشت بام زندان، باران بیرون زندان و نمایش فرودگاه دوردست از جلوه‌های ویژه کمک گرفته‌اند.
دهستان اخترآباد، بزرگ‌ترین دهستان کشور است که در مساحت آن، عمدتا بیابان و سطح بی آب و علف می‌بینیم. به غیر از بخش مرکزی دهستان، در باقی فضاهای خالی، تپه‌های شنی و صحرایی مشاهده می‌شود. در مسیر دیگر روستاهای اطراف اخترآباد نیز، می‌توان گاهاً کارخانه یا بنایی را مشاهده کرد. به دلیل مهم بودن زندان در فیلم، نیاز گروه تهیه سرخپوست، زندانی متروکه و بدون آثار مدرن و تازه بود. زندانی که بتواند خرابی و کهنگی را در هر جزیی از خود نشان دهد. عمده روایت داستان سرخ پوست در زندانی قدیمی بازگو می‌شود که از دیوارهای آن، آثار نم و خرابی مشاهده می‌شود.
در تصویربرداری صحنه‌های بیرون از زندان نیز از بیابان‌های اطراف استفاده شده است. به دلیل موقعیت پایین‌تر زندان نسبت به کوه‌های اطراف، می‌توانید کوه‌ها را در اطراف زندان ببینید یا در صحنه‌های انتهایی فیلم، از بالای کوه بر زندان اشراف داشته باشید. هومن بهمنش به عنوان فیلمبردار فیلم، سعی کرد تا با ضبط نماهای باز بیابانی تصویری جدید را در ذهن مخاطب جا بیاندازد. اگر کمی دقت کنید می‌بینید که تمامی افراد حاضر در فیلم، آزاد و رها هستند و می‌توانند آزادانه در بیابان و بیرون زندان قدم بزنند. تنها "احمد سرخپوست" است که در زندانی بسته و نمور حضور دارد. برای نشان دادن چنین تصویرهای باز و بسته‌ای دقیقا به بیابانی مانند اخترآباد نیاز بود.
البته اخترآباد تنها به بیابان و مناظق خشک خلاصه نمی‌شود و در دامنه‌های کوه اطراف دهستان می‌توانید دشت معروف شقایق اخترآباد را مشاهده کنید. اگرچه شاید کمی بعید به نظر برسد که بخواهید به لوکیشن فیلمی سر بزنید اما اختراباد می‌تواند هم از نظر زیبایی خشکی و هم از نظر دیدنی‌های بصری چشم نواز مانند دشت شقایق، جذاب باشد. برای دیدن دشت شقایق می‌توانید از مسیر تهران به شهریار وارد بزرگراه شهریار به بوئین زهرا شوید. در نیمه‌های راه باید به چپ بپیچید و به سمت دهستان اخترآباد و وردآباد مسیرتان را ادامه دهید.
دشت شقایق اخترآباد
دشت شقایق اخترآباد
دیگر لوکیشن فیلم‌برداری سرخپوست در شهرک سینمایی دفاع مقدس قرار دارد. این شهرک 550 هکتاری در سال 1373 به همت نیروی مقاومت بسیج برای ساخت فیلم‌های سینمایی جنگی ساخته شد. این شهرک سابقه ساخت بیش از 1000 فیلم سینمایی، سریال و تله فیلم را در خود دارد و از همین رو به عنوان مهم‌ترین لوکیشن ساخت فیلم‌های اکشن جنگی محسوب می‌شود. برای سر زدن به این شهرک می‌توانید ورودی را در 25 کیلومتری جاده تهران به قم مشاهده کنید. شهرک سینمایی سریال یوسف پیامبر نیز در نزدیکی همین شهرک واقع است. از آثار دیدنی نزدیک به شهرک دفاع مقدس می‌توان به دریاچه مصنوعی فشافویه اشاره کرد.
دانستنی‌هایی در مورد فیلم سرخپوست
  • فیلم سرخپوست دومین اثر سینمایی نیما جاویدی به عنوان کارگردان محسوب می‌شود.
  • فیلم سرخپوست با فروش حدود 14 میلیارد تومان، توانست در لیست پرفروش‌ترین فیلم‌های سال 97 جای بگیرد. همچنین این فیلم در حال حاضر، رده 13 پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران را مال خود کرده است.
  • این فیلم در 8 رشته از بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر نامزد شد.
  • فیلم سرخپوست توانست سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم فجر را در سال 97 دریافت کند.
  • فیلم سرخپوست در رده دوم بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر قرار گرفت.

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید 2 دیدگاه ۵ / 4.4 37 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
مهمان
4 خرداد، 1399

سلام.بی شک آقای نوید محمد زاده یک سوپر استاره که روز به روز بازی بهتر و متفاوتی از ایشون را مشاهده خواهیم کرد. و بازی درخشان سر کار خانم پریناز ایزدیار که فیلم رو بسیار جذابتر میکند. به امید موفقیت روز افزون برای هر دو عزیز.

پاسخ اسمارتیز :ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید :)
مهمان
21 فروردین، 1399

فیلم بسیار خوبی است که چندین بار دیدمش . تاسف خوردم که در ساخت چنین فیلم خوبی چرا از مشاور نظامی خوب بهره برده نشده که چندین گاف ناجور از نظر نظامی در آن وجود نداشته باشد . اگر دوست داشتید گاف ها را بدانید د خدمتم