• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

18 جای دیدنی قشم که باید رفت

19 تیر، 1398
19 تیر، 1398
مدت مطالعه :
تماشای غروب خاطر‌ه‌انگیز بندر لافت با مردم خونگرم این بندر و خوردن آبِ گوارای چاه تنگه‌ی چاه‌کوه، تنها بخشی از تفریحاتی است که با سفر به جزیره‌ی قشم، می‌توانید آن‌ها را تجربه کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا جاهای دیدنی قشم را بشناسید و بدانید برای لذت بردن از این جاهای دیدنی، بهتر است چه نکاتی را رعایت کنید.
1-    قلعه پرتغالی‌ها
قلعه پرتغالی‌های قشم با دیوارهایی که قطر بعضی از آن‌ها به 3.5 متر می‌رسد، یادگار دوران حکومت پرتغالی‌ها بر بنادر جنوبی ایران است. در زمان بازدید از این قلعه، توپ‌های جنگی زنگ‌زده که در داخل قلعه قرار دارد، نظر شما را جلب می‌کنند و برای عکس گرفتن گزینه‌ی خوبی هستند. آب انبار، زندان، کلیسا و انبار اسلحه، ازجمله بناهای داخل قلعه هستند.
از بالای این قلعه می‌توانید چشم‌انداز زیبای خلیج فارس را تماشا کنید.
قیمت بلیط قلعه پرتغالی‌های قشم در حال حاضر، 3000 تومان است و 1 تا 2 ساعت زمان برای بازدید از این جای دیدنی قشم کافی است. این جاذبه‌ی گردشگری قشم هر روز از ساعت 8 صبح تا 6 بعد از ظهر، پذیرای گردشگران است. فاصله‌ی قلعه‌ی پرتغالی‌ها تا اسکله‌ی ذاکری، حدود 1 کیلومتر است و با حدود 15 دقیقه پیاده‌روی به محل قلعه می‌رسید.
2-    پارک کروکدیل نوپک قشم
برای دیدن بزرگ‌ترین کروکدیل ایران آماده شوید! برای دیدن این موجود در جزیره قشم، باید سری به پارک کروکدیل بزنید. این پارک که بزرگ‌ترین پارک کروکدیل خاورمیانه است، در شمال غربی جزیره قرار دارد.
این پارک برخلاف اسم‌اش، فقط محل زندگی کروکدیل‌ها نیست؛ در این پارک علاوه بر کروکدیل، حیواناتی مثل میمون، سوسمار، تشی و پرندگان مختلف هم زندگی می‌کنند.
برای بازدید از این پارک می‌توانید از ساعت 8 صبح تا 8 شب به محل پارک بروید که بین شهر قشم و درگهان قرار دارد. ساعات فعالیت پارک در روزهای تعطیل از 8 صبح تا 10 شب است. قیمت بلیط پارک کروکدیل نوپک قشم برای بزرگ‌سالان 15هزار تومان و برای کودکان 3 تا 8 سال 10هزار تومان است. دو ساعت زمان برای بازدید از این پاک کافی است. در محل پارک سرویس بهداشتی و سایر امکانات موجود است. (اینستاگرام)
3-    درخت انجیر معابد قشم
در تعدادی از شهرهای جنوبی ایران مثل بندرعباس، قشم، کیش و چابهار، درخت‌های انجیر معابد وجود دارند. این درخت‌ها که به درخت لور هم معروف‌اند، درختان جنگل‌های بارانی هستند و روند روییدن و رشد آن‌ها جالب است؛ دانه‌های این درخت روی درختان دیگر می‌افتند و پس از جوانه زدن، ساقه‌های آن از بالا به سمت زمین می‌روند و تبدیل به ریشه می‌شوند. این درخت کم‌کم درخت میزبان را خفه می‌کند.
از معروف‌ترین و زیباترین درختان انجیر معابد، درختی است که در روستای تم سنیتی قشم قرار دارد. فاصله این روستا تا شهر قشم، 30 کیلومتر است. برای بازدید از این جای دیدنی قشم، 30 دقیقه تا 1 ساعت کافی است.
درهم‌تنیدگی شاخه‌های این درخت، از زیبایی‌های آن است. شاخه‌های این درخت وقتی به هم می‌رسند، در هم جوش می‌خورند.
4-    دره ستارگان
برای دیدن ارواح و جن‌ها در قشم، سری به دره ستارگان بزنید! دره ستارگان قشم که در 20 کیلومتری شهر قشم و در نزدیکی روستای برکه خلف قرار دارد، بر اثر فرسایش ایجاد شده است و اشکال زمین‌شناسی عجیب آن، زیبایی خاصی دارد. بعضی از افراد محلی معتقدند شب‌ها در این دره جن و روح وجود دارد. این جای دیدنی به این دلیل به دره ستاره‌ها معروف شده که محلی‌ها معتقدند بر اثر برخورد یک ستاره ایجاد شده است.
دره ستارگان | عکس: احمد شریفی
در محل دره پارکینگ وجود دارد و می‌توانید بعد از پارک ماشین، به دیدن این جاذبه بروید. بعد از پارکینگ باید حدود 5 دقیقه پیاده بروید تا به اول دره برسید. افراد محلی در این مسیر سوغاتی‌های قشم و محصولات سوپرمارکتی مثل آب معدنی را به فروش می‌رسانند. دور بسیاری از مسیرهای پیاده‌روی در این قلعه سنگ‌چین شده است و راه مشخص است. مسیرها هم تابلوی راهنما دارند و می‌توانید به راحتی مسیرتان را پیدا کنید. در زمان بازدید از دره، همان‌طور که روی تابلوهای هشدار درج شده است، بهتر است به لبه‌ها زیاد نزدیک نشوید چون به دلیل رسوبی بودن، احتمال ریزش وجود دارد.
قیمت بلیط دره ستارگان چندان گران نیست و با پرداخت 3هزار تومان می‌توانید وارد شوید. با صرف 2 ساعت می‌توانید دره ستاره‌های قشم را ببینید. برای بازدید از این دره می‌توانید از ساعت 8 صبح به محل دره بروید؛ بهتر است صبح زود از این جای دیدنی جزیره قشم دیدن کنید چون با گرم شدن هوا، بازدید از آن کمی سخت می‌شود. امکان بازدید از همه‌ی بخش‌های دره برای افراد معلول وجود ندارد اما این افراد می‌توانند از بخش‌هایی از دره بازدید کنند.
5-    جزایر ناز
جزایر ناز در جنوب شرقی جزیره قشم و در 32 کیلومتری شهر قشم قرار دارند و برای رفتن به آن، می‌توانید منتظر جزر دریا باشید. در ساعات جزر دریا می‌توانید تا 1 کیلومتر در دریا پیشروی کنید و به این جزایر صخره‌ای برسید. در مسیر باریک ساحل تا جزایر، انواع موجودات دریایی را خواهید دید. با رفتن به بالای صخره‌ها می‌توانید منظره‌ی زیبای تنگه هرمز و جزیره لارک را ببینید.
افراد محلی قشم به این جزایر «دوکَردَه» می‌گویند؛ دوکرده یعنی جایی که نصف روز در آب است و نصف دیگر روز به خشکی وصل می‌شود.
2 تا 3 ساعت زمان برای بازدید از جزایر ناز کافی است. با توجه به این‌که جزایر ناز در دریا قرار دارند، امکانات رفاهی خاصی در آن‌ها وجود ندارد اما در ساحل قشم، امکانات رفاهی و سرویس بهداشتی برای گردشگران وجود دارد. ماشین‌تان را هم می‌توانید در پارکینگ جزایر ناز پارک کنید.
6-    غار خُربس
غار خربس از جاهای دیدنی قشم است که در جنوب شرقی جزیره، در 15 کیلومتری شهر قشم، در روستایی با همین نام قرار دارد. به عقیده‌ی تعدادی از کارشناسان، این جاذبه‌ی که در آن آثاری از معماری صخره‌ای دیده می‌شود، متعلق به دوره‌ی مادهاست و در دوره‌ای نیایشگاه پیروان مهرپرستی و پرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده است.
غار خربس
غار خربس
قیمت بلیط غار خربس، در حال حاضر 3هزار تومان است و برای بازدید از این جاذبه که از ساعت 8 تا 19 به روی گردشگران باز است، یک ساعت زمان کافیست. در محل این غار، امکانات عمومی مثل سرویس بهداشتی و آبسردکن وجود دارد. امکان بازدید از این جاذبه برای افراد معلول وجود ندارد چون برای بازدید از آن، باید از تعدادی پله بالا رفت. غار خربس پارکینگ ندارد اما می‌توانید ماشین‌تان را در کنار خیابان پارک کنید.
7-    بندر لافت
شهر بادگیرهای ایران یزد است اما بندر لافت جزیره قشم هم جایی است که بادگیرهای زیاد، از مشخصه‌های آن است و این بندر را به بندر بادگیرها مشهور کرده است. این بندر در 50 کیلومتری شهر قشم و در شمال جزیره قرار دارد و برای رسیدن به آن، می‌توانید از قشم تاکسی بگیرید. البته اگر قصد دارید با ماشین شخصی به قشم بروید، می‌توانید ماشین خود را از بندر پل با لندینگ کرافت به بندر لافت ببرید.
بندر لافت
بندر لافت | عکس: احمد شریفی
برای دیدن نمای کلی از این بندر می‌توانید به شمال آن که در ارتفاع بلندتری است بروید و منظره‌ای کلی از بندر را تماشا کنید. در مسیرتان می‌توانید چاه‌های طلا لافت را هم ببینید که در همین منطقه قرار دارد. در گذشته از چاه‌های طلا برای ذخیره آب آشامیدنی استفاده می‌شده است.
از دیگر جذابیت‌های این بندر، غروب تماشایی آن است. تماشای غروب سرخ این بندر در کنار مردم محلی، چیزی است که نباید از دست داد. لنج‌هایی که در آب قرار دارند، منظره‌ی غروب این بندر را به یکی از زیباترین غروب‌های ایران تبدیل کرده‌اند.
8-    جنگل‌های حرا گورزین
جنگل‌های حرا از جاذبه‌های طبیعی جزیره‌ی قشم است که در بخش‌های مختلف این جزیره دیده می‌شوند. از معروف‌ترین جنگل‌های حرا جزیره قشم، جنگل‌های حرا گورزین است که در جنوب بندر لافت قرار دارد. برای رسیدن به این جنگل‌ها از بندر لافت، قبل از رسیدن به شهرک جدید گورزین، باید وارد جاده جنگل حرا شوید و این جاده را تا انتها بروید. فاصله‌ی شهر قشم تا جنگل‌های حرا گورزین، حدود 62 کیلومتر و فاصله‌ی بندر لافت تا این جنگل‌ها، حدود 22 کیلومتر است.
مرغ های دریایی در جنگل های حرا
جمع مرغ‌های دریایی و دیگر پرندگان در جنگل‌های حرا جمع است!
در انتهای جاده، پارکینگی برای پارک ماشین و امکانات رفاهی و سرویس بهداشتی وجود دارد. از این‌جا باید سوار قایق شوید و برای دیدن جنگل‌ها بروید. قیمت بلیط جنگل حرا گورزین برای هر نفر، در حاضر 10هزار تومان است و قایق‌ها حدود 20 تا 30 دقیقه، گردشگران را درون جنگل‌ها می‌گردانند. در زمان بازدید از جنگل‌ها، تا دلتان بخواهد پرنده‌های مختلف خواهید دید؛ از مرغ ماهی‌خوار گرفته تا حواصیل و لک لک.
برای بازدید از جنگل‌های حرا گورزین می‌توانید از ساعت 8 صبح مراجعه کنید. ساعات پایانی بازدید از این جای دیدنی قشم هم با توجه به فصول مختلف، متفاوت است.
9-    تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه به عقیده‌ی بسیاری از گردشگران، زیباترین جاذبه در میان جاهای دیدنی قشم است. این تنگه که در 90 کیلومتری شهر قشم قرار دارد، صخره‌هایی دارد که بر اثر فرسایش و گذر زمان تشکیل شده است.
تنگه چاهگوه
فرسایش در تنگه چاهکوه اشکال جالبی ایجاد کرده است
علت نام‌گذاری این دره به این نام، سه یا چهار چاه است که در تنگه قرار دارد و ظاهرا در زمان‌های قدیم برای تامین آب آشامیدنی مردم روستای چاهوی شرق حفر شده است. این چاه‌ها معمولا آب دارند و در زمان بازدید از تنگه، می‌توانید از آب آن‌ها بخورید. یکی از افراد محلی معمولا در محل چاه‌ها حضور دارد و به گردشگران آب می‌دهد.
در ابتدای دره پارکینگ وجود دارد و برای رسیدن به ورودی دره باید حدود 15 دقیقه پیاده‌روی کنید. در محل تنگه چاهکوه سرویس بهداشتی وجود ندارد. با صرف 2 تا 3 ساعت می‌توانید دره چاهکوه را ببینید. این دره هم مانند بسیاری از جاذبه‌های طبیعی، برای افراد معلول مناسب نیست.
10-    سد و روستای گوران
تماشای سدی که در دوران هخامنشیان پی‌ریزی شده است، جذاب است، نه؟ برای دیدن چنین سدی در جزیره‌ی قشم می‌توانید به روستای گوران بروید. طبق نظر کارشناسان، پی این سد در زمان هخامنشیان و تاج آن در زمان ساسانیان ساخته شده است و سد در دوره‌ی پهلوی تکمیل شده است و محلی برای تامین آب شیرین بوده است. روستای گوران از جاذبه‌های گردشگری قشم است که در شمال جزیره و در 80 کیلومتری شهر قشم قرار دارد.
وقتی حرف از بنادر جنوب ایران می‌شود چه چیزی به ذهن‌تان می‌آید؟ احتمالا لنج‌های جنوب یکی از این موراد است. می‌خواهید بدانید لنج‌ها چطور ساخته می‌شوند؟ با رفتن به گوران با یک تیر دو نشان می‌زنید و علاوه بر دیدن سد گوران، می‌توانید از صنایع لنج‌سازی هم دیدن کنید. برای ساخت لنج‌ها از چوب‌هایی مثل فینی، ساج، چنار، کنار و توت استفاده می‌شود. ساخت بعضی از لنج‌ها یک تا دو سال طول می‌کشد.
11-    غار نمکدان قشم
برای دیدن طولانی‌ترین غار نمکی دنیا، باید حدود 99 کیلومتر از شهر قشم خارج شوید. غار نمکدان از جاذبه‌های گردشگری قشم است که در جنوب غربی جزیره و در داخل کوهی به همین اسم قرار دارد. برای رسیدن به ورودی غار نمکدان از کنار جاده، باید کمی پیاده‌روی کنید. در دل این کوه سه غار وجود دارد که طولانی‌ترین آن، بیش از 6 کیلومتر درازا دارد.
نور خورشید تا 20 متری غار را روشن کرده است. گردشگرانی که چراغ قوه دارند می‌توانند تا 100 متری غار بروند و لایه‌های نمکی داخل غار را تماشا کنند. برای پیش‌روی بیشتر نیاز به تجهیزات غارنوردی دارید.
در دهانه غار حوضچه‌های آب‌نمکی وجود دارد که آب از داخل غار وارد آن‌ها می‌شود.
استلاکتیت‌ها و استلاگمیت‌هایی که در بخش‌های درونی‌تر غار وجود دارند، بسیار زیبا هستند. در داخل غار جریان آب‌نمک دائمی وجود دارد که بسیار تماشایی است.
12-    دره تندیس‌ها
دره تندیس‌های قشم در جنوب جنگل‌های حرا و در نزدیکی روستای ملکی قرار دارد. فاصله این دره تا شهر قشم حدود 70 کیلومتر است. با رسیدن به محل این دره، زمین بلند و جزیره‌مانندی را خواهید دید که اشکال هندسی تندیس‌شکل در کناره‌های آن قرار دارند و بسیار چشم‌نوازند.
این دره بخشی از دشتی است در گذشته به بام قشم متصل بوده است. عقب رفتن ساحل یکی از دلایل تشکیل این دره است.
دره تندیس‌ها از لحاظ ساختاری تقریبا شبیه دره ستارگان است. بعضی از اشکال هندسی این دره شما را یاد آرامگاه‌های شاهان هخامنشی می‌اندازد.
تماشای این جای دیدنی قشم در زمان غروب آفتاب، خاطره‌ای است که تا مدت‌ها در ذهن‌تان خواهد ماند.
13-    ساحل لاک‌پشت‌های پوزه عقابی قشم
برای دیدن لاک‌پشت‌های پوزه عقابی جزیره قشم و تخم‌گذاری آن‌ها، می‌توانید به ساحل شیب دراز بروید. ساحل شیب دراز در جنوب جزیره قشم و در 60 کیلومتری شهر قشم قرار دارد.
تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه عقابی از اواسط ماه اسفند شروع می‌شود و تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. منطقه تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه عقابی، منطقه‌ای حفاظت‌شده است. برای دیدن تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها باید در زمان تاریک شدن هوا به سایت تخم‌گذاری بروید.
طول لاک‌پشت‌های بالغ حدود 70 سانتی‌متر و وزن‌شان حدود 40 کیلوگرم است. علت نام‌گذاری این لاک‌پشت‌ها به این نام، شبیه بودن پوزه‌ی آن‌ها به نوک عقاب است.
14-    ساحل نقره‌ای جزیره هنگام
جزیره هنگام در جنوب جزیره قشم قرار دارد و برای رسیدن به این جزیره، باید به اسکله شیب دراز یا اسکله کندالو بروید. از این اسکله‌ها می‌توانید با قایق به هنگام بروید.
ساحل نقره‌ای جزیره هنگام، از جاذبه‌های گردشگری قشم در شمال جزیره هنگام است. در میان شن‌های این ساحل، نوعی کانی براق وجود دارد که در زمان تابش نور خورشید، درخشندگی خاصی دارد. در سال‌های اخیر به دلیل برداشت شن‌های ساحل به دست مسافران و خطر نابودی این جای دیدنی هنگام، ورود به ساحل ممنوع شده است اما می‌توانید با قایق به نزدیکی ساحل بروید و شن‌های ساحل را تماشا کنید.
ساحل نقره ای هنگام
درخشش شن‌ها در ساحل نقره‌ای هنگام | عکس: راجر پاریس ویسنت
از دیگر جذابیت‌های ساحل نقره‌ای هنگام، تماشای این ساحل در شب است؛ ساحل نقره‌ای هنگام مثل بسیاری از سواحل این جزیره در زمان شب آبی‌رنگ می‌شود. علت این رنگ آبی فیتوپلانکتون‌های موجود در آب هستند که در زمانی که استرس به آن‌ها وارد می‌شود، از خود نور ساطع می‌کنند.
15-    ساحل کله خماسی هنگام
ساحل کله خماسی هنگام در غرب این جزیره، از بهترین سواحل ایران برای شنا کردن است. برای رسیدن به این ساحل می‌توانید بعد از خارج شدن از اسکله، سوار ماشین‌های آفرود محلی شوید که شما را به ساحل می‌رسانند. امکان رفتن به ساحل با قایق هم وجود دارد. در بخشی از این ساحل صخره‌هایی در داخل آب وجود دارد که سکوی شیرجه‌ی مناسبی هستند. دراز کشیدن روی این صخره‌ها و تماشای آسمان پرستاره شب، درحالی که صدای موج‌های آرام دریا را می‌شنوید، حسی است که احتمالا در هیچ جای ایران تجربه‌اش نمی‌کنید.
ساحل کله خماسی
ساحل کله خماسی جای خوبی برای شنا کردن است | عکس: احمد شریفی
این ساحل جای خوبی برای کمپ زدن و سفرهای ماجراجویی است و البته امکانات رفاهی خاصی ندارد. در سمت شرقی ساحل، صخره‌ی بلندی وجود دارد که تماشای غروب از روی آن، خیلی هیجان‌انگیز است. اگر سحرخیز باشید، می‌توانید طلوع آفتاب در این ساحل را هم از بالای این صخره تماشا کنید. در بخشی از این ساحل غارهایی وجود دارد که با جزر (پایین رفتن آب)، از زیر آب بیرون می‌آیند و با مد، دیگری خبری از آن‌ها نیست.
16-    حیات وحش جزیره هنگام
جزیره هنگام با وجود داشتن مساحت کم، حیات وحش متنوعی دارد.
دلفین‌های هنگام
دلفین‌های هنگام، احتمالا جذاب‌ترین حیوانات این جزیره هستند. دلفین‌ها از اواسط پاییز تا اواسط بهار در سواحل هنگام دیده می‌شوند. برای دیدن دلفین‌ها می‌توانید به اسکله کندالو قشم بروید و از قایق‌ها بخواهید شما را برای تماشای دلفین‌ها ببرند.
دلفین های هنگام
دلفین‌های هنگام در حال بازیگوشی!
بهترین ساعت برای ساعت دلفین‌ها معمولا صبح زود است و اگر در ساعات دیگر برای دیدن دلفین‌ها بروید، ممکن است آن‌ها را نبینید.
در زمان دیدن دلفین‌های هنگام، دست‌تان روی دوربین باشد تا شیطنت‌های این حیوانات جذاب را ثبت کنید؛ البته لذت بردن از تماشای دلفین‌ها را هم از دست ندهید.
جبیرهای هنگام
در زمان گشت‌زنی در هنگام اگر خوش‌شانس باشید، جبیرهای این جزیره را خواهید دید. جبیر نوعی آهوی بومی هند و ایران است که جنس ماده آن هم برخلاف آهو، شاخ دارد. حدود 300 راس جبیر در جزیره هنگام ساکن‌اند.
برای دیدن جبیرهای هنگام بهتر است صبح زود یا هنگام غروب، در جزیره بچرخید. این حیوانات شب‌ها هم در کنار جاده‌ها دیده می‌شوند. در گرمای وسط روز، احتمال دیدن جبیرها کم است. جبیرها جای مشخصی در جزیره ندارند اما طبیعتا برای دیدن آن‌ها بهتر است از مناطق مسکونی فاصله بگیرید. اگر یکی از این حیوانات را دیدید، با دقت بیشتری اطراف را نگاه کنید چراکه جبیرها معمولا به صورت جفت یا در دسته‌های کوچک گشت می‌زنند.
خاردم مصری
خاردم مصری نوعی سوسمار خاردم است که طول آن به 76 سانتی‌متر می‌رسد. جزیره هنگام از زیستگاه‌های این خزنده است. خاردم مصری معمولا صبح زود آفتاب می‌گیرد و در این ساعت از روز، شانس دیدن آن خیلی زیاد است.
17-    غواصی در قشم
مراکز زیادی برای غواصی در قشم وجود دارد و بسیاری از این مراکز علاوه بر تجهیزات غواصی، برای غواصی کردن به گردشگران آموزش هم می‌دهند. «نگین ساحل قشم» بزرگ‌ترین مرکز غواصی ایران است که در پارک زیتون قشم قرار دارد. هزینه غواصی در این مرکز چیزی حدود 150 هزار تومان برای هر نفر است. در این مرکز تفریحی علاوه بر غواصی، ورزش‌ها و تفریحات دریایی دیگر مثل جت اسکی هم در دسترس است.
برای دیدن زیباترین مرجان‌های قشم، می‌توانید به سایت‌های غواصی جزیره لارک بروید. سایت غواصی بارج، یکی از سایت‌های جزیره لارک است که در غرب جزیره قرار دارد. در این سایت، ریف‌های مرجانی بزرگ شاخ گوزنی زیادی وجود دارد و بارجی نیز در آن غرق شده است. عمق این سایت غواصی 5 تا 8 متر و جریان آب آن آرام و ملایم است. با غواصی در این سایت انواع پروانه ماهیان، فرشته ماهیان، ماشه ماهی، آنجل و ... را خواهید دید.
18-    دماغه و اسکله باسعیدو
اسکله باسعیدو در غربی‌ترین بخش جزیره قشم قرار دارد و برای رسیدن به آن باید مسافتی 115 کیلومتری را طی کنید. از جذابیت‌های این اسکله، مصالحی است که برای ساخت آن استفاده شده است؛ برای ساخت این اسکله که قدمت آن به دوره ساسانیان بازمی‌گردد، از سنگ‌های بزرگ استفاده شده است.
اگر اهل ماجراجویی و دوچرخه‌سواری هستید، می‌توانید از این اسکله به سمت دستکو دوچرخه‌سواری کنید. مسیر خاکی است و برای دوچرخه‌سواری چالشی باید آماده باشید.

برچسب(ها)

برق و ICT خوندم. وبلاگ‌نویسی رو دوست دارم و خوندن وبلاگ هم جزو علائقمه. به صورت خیلی آماتور کوهنوردی می‌کنم و مسابقات بسکتبال NBA رو هم دنبال می‌کنم. مثل خیلی از مردم موسیقی گوش می‌دم و فیلم می‌بینم. تکنولوژی، کتاب و پادکست هم برام جذابه.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.6 25 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.