• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

آبشار شیرآباد، آبشاری پلکانی با طبیعت بکر و سرزنده

28 فروردین، 1399
14 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
اگر شما هم مثل من لیستی از دیدنی‌های ایران و جهان دارید که آرزوی سفر به آن‌جا را دارید، آبشار شیرآباد را باید در این لیست قرار بدهید. آبشار شیرآباد، این جاذبه‌ی طبیعی، مجموعه‌ای از 12 آبشار است که پشت سر هم قرار گرفتند، آنقدر زیبا و دلبر است که آدم را ذوق زده می‌کند! اگر می‌خواهید در بازدیدتان به آبشار شیرآباد نهایت استفاده را از زیبایی‌های آن بکنید، به شما می‌گوییم که چطور به این آبشار بروید؛ تا پایان با اسمارتیز همراه باشید.
بهترین زمان رفتن به آبشار شیرآباد
بازدید از آبشار شیرآباد در هر فصلی از سال، لطف خودش را دارد و کاملا سلیقه‌ای است. اگر صحنه‌ی زنده شدن دوباره‌ی طبیعت و پیچیدن عطر نرگس‌های وحشی را دوست دارید، فصل بهار انتخاب مناسبی‌ست. با این حال باید شلوغی استان‌های شمالی در این فصل را در نظر بگیرید. برای بعضی‌ها ممکن است جمع شدن مردم دوست داشتنی و برای بعضی‌ها هم اعصاب خردکن باشد! خوبی فصل تابستان این است در مقابل گرمای هوا، خنکی آب آبشار چند برابر حس می‌شود و یک آبتنی دلچسب می‌تواند روح و روان‌تان را تازه کند! با این حال، همچنان ممکن است با تعداد زیادی از مسافران مواجه شوید.
اما اگر می‌خواهید زیبایی طبیعت را به شکل پاییزی‌اش ببینید، فصل پاییز را انتخاب کنید. علاوه بر خلوت بودن، جنگل‌های اطراف  آبشار غرق در رنگ‌های گرم می‌شوند که چشم را نوازش می‌دهند. ممکن است هوا کمی سرد باشد اما اگر در مهرماه سفر کنید هوا کاملا معتدل است. سرد بودن هوا در زمستان و کمبود امکانات رفاهی، از دلایلی است که به شما پیشنهاد می‌کنیم در فصل زمستان سفر نکنید. با این حال اگر از آرامش و سکون طبیعت لذت می‌برید، زمستان‌های شیرآباد را امتحان کنید. حتما قبل از حرکت شرایط آب و هوایی را چک کنید تا گرفتار برف و بوران یا سیل نشوید. 
راه دسترسی به آبشار شیرآباد
مجموعه آبشار‌های شیرآباد، در فاصله‌ی دو کیلومتری از روستای شیرآباد قرار دارند. این روستا در فاصله‌ی 65 کیلومتری از گرگان قرار گرفته و برای بازدید از این جاذبه طبیعی دوست داشتنی، باید وارد جاده‌ی گرگان- بجنورد شوید. علی آباد کتول، مازیاران و دارکلاته را رد کنید تا به خان بنین برسید. وارد خان بنین بشوید و خیابان 17 شهریور تا جایی ادامه بدهید که به شیرآباد برسید. محل دقیق آبشار را اگر از مردم محلی بپرسید شما را راهنمایی می‌کنند. بهتر است که با اتومبیل شخصی سفر کنید چون فاصله‌ی شیرآباد از گرگان نسبتا زیاد است و برای کرایه ماشین مجبور می‌شوید هزینه‌ی زیادی پرداخت کنید.  از روستا تا آبشار، مسیر مال‌رو است و با ماشین نمی‌توانید آن زا طی کنید. بخش بزرگی از زیبایی و لذت این سفر، همین مسیری است که تا آبشار باید پیاده سر کنید. پوشش گیاهی این منطقه به قدری زیباست که گذر زمان و خستگی را حس نمی‌کنید.
هزینه‌ی بلیط و ساعات دسترسی
برای بازدید از آبشار‌های شیرآباد لازم نیست هزینه‌ای پرداخت کنید و در هر ساعتی از شبانه روز هم می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید. ولی برای این که خطر گم شدن در جنگل و حمله حیوانات وحشی شما را تهدید نکند، بهتر است در روشنایی روز به دیدن آن‌ها بروید.
دانستنی‌های قبل از دیدن آبشار شیرآباد
  • ‌نکته‌ی اولی که لازم است بدانید این است که آبشار شیرآباد، در واقع مجموعه‌ای از 12 آبشار پلکانی است که پشست سر هم‌اند و آب همه‌ی این آبشار‌ها در حوضچه‌ای جمع می‌شود که در پای آبشار‌ها قرار گرفته است.
  • آبشار اول 25 و دومی 12 متر ارتفاع دارد. آخرین آبشاری که بالای همه‌ی این آبشار‌ها قرار گرفته 30 متر ارتفاع دارد. 
  • عمق آب در حوضچه پایین آبشار به 80 متر می‌رسد! 80 متر آب خنک و زلال، موقعیت خوبی را برای آبتنی‌ست. اگر شنا بلد نیستید یا زیاد در آن مهارت ندارید، بهتر است از خیر شنا کردن بگذرید!
  • اگر از آبشار خسته شدید، می‌توانید به غار‌های اطراف آن هم سری بزنید. غار دیو سپید و سمندر از غار‌های معروف این منطقه هستند. از آن‌جایی که فضای درونی غار خیلی تاریک است، باید چراغ قوه همراه داشته باشید. اما مسیر آن سخت و پیچیده نیست و به راهنما نیازی پیدا نمی‌کنید.
  • اگر خوش‌شانس باشید، ممکن است سمندر گرگانی یا سمندر غارزی ایرانی را ببینید. این گونه که در حال انقراض است، در همین غار‌های اطراف آبشار زندگی می‌کند.علاوه بر این، این منطقه زیستگاه جانوران دیگری از جمله خفاش، خرچنگ آب شیرین، گاماروس، قورباغه جنگلی و عنکبوت هم هست. غار دیو سپید، نزدیک به 235 متر طول دارد.
راهنمای بازدید از آبشار شیرآباد
در ورودی جنگل، پارکینگی قرار دارد که می‌توانید ماشین را پارک کنید و بازدید از آبشار‌های شیرآباد را شروع کنید. حتما قبل از آغاز این ماجراجویی، از سوپرمارکتی که در پارکینگ قرار داده شده، وسایلی که ممکن است به آن‌ها احتیاج پیدا کنید را تهیه کنید. بعد از آماده شدن برای این گردش دل‌انگیز طبیعت، باید حدود 20 دقیقه در جنگل پیاده‌روی کنید تا به آبشار زیبای شیرآباد برسید. این مسیر کوتاه، سرشار از شگفتی‌های طبیعی است. مخصوصا اگر در فصل پاییز سفر کنید، چشم برداشتن از آن همه رنگ و زیبایی غیر ممکن به نظر می‌رسد. 
منظره‌ی زیبای طبیعت اطراف شیرآباد
آبشار شیرآباد؛ برای لحظاتی آدم در این همه زیبایی محو می‌شود. قطرات آب با رنگ‌های پاییزی می‌‌رقصند و منظره‌ی چشم‌نوازی را به وجود می‌آورند.
در میان این همه درخت و سرسبزی، کم کم صدای خروش آبشار بلند‌تر و قامت اولین آبشار این مجموعه پدیدار می‌شود. در گرمای تابستان و بعد از پیاده‌روی در دل جنگل، لازم است خیلی خودتان را کنترل کنید که همان اول در آب حوضچه شیرجه نزنید! یکی از تفریحاتی که در آبشار شیرآباد خیلی محبوب است، همین شیرجه زدن در آب از ارتفاع است. البته برای انجام این کار حتما باید مهارت لازم در شنا کردن و کمی هم روحیه‌ی خطر‌پذیری داشته باشید! حتما دوربین عکاسی همراهتان داشته باشید تا صحنه‌های نابی که در طبیعت با آن‌ها مواجه می‌شوید را ثبت کنید.
شیرجه زدن از ارتفاع در آبشار شیرآباداز سرگرمی‌های محبوب در کنار آبشار شیرآباد، شیرجه زدن از ارتفاع
اگر تجربه‌ی کوه‌نوردی و توانش را دارید، باید بقیه‌ی آبشار‌ها هم ببینید! خیلی‌ها بعد از دیدن آبشار اول، سفرشان تمام می‌شود و ترجیح می‌دهند باقی سفر را در پای آبشار سپری کنند. اما هرچی بالاتر برویم، آبشار‌ها زیباتر و طبیعت بکر‌تر می‌شود. تا جایی که برای دیدن آبشار آخر باید گردن را به عقب بندازیم و به انتهای ارتفاع 30 متری آن در نوک قله خیره شویم.
آبشار شیرآباد، فضای بسیار خوبی برای پیک‌نیک دارد. در ایام تعطیل سال خانواده‌های زیادی به این‌جا می‌آیند تا یک روز شاد در کنار هم داشته باشند. شما هم می‌توانید مثل یک ایرانی اصیل، بساط جوجه کباب را بردارید و با خانواده و دوستان خود به دل جنگل بزنید! البته پیشنهاد ما به شما این است که در جنگل آتش روشن نکنید و اگر هم کردید حتما قبل از ترک کردن جنگل از خاموش بودن آن مطمئن شوید.
رسیدن به غار دیو سپید 40 دقیقه پیاده‌روی می‌خواهد و مسیر دشواری هم دارد. قبل از بازدید مطمئن شوید که توانایی انجام آن را دارید. اما مسیر 235 متری داخل غار، دشواری خاصی ندارد و شما به جز هدلایت به تجهیزات حرفه‌ای دیگری نیاز ندارید.
ورودی غار دیو سپید افسانه‌ای
آبشار شیرآباد؛ ورودی غار دیو سپید. افسانه‌ای هست که می‌گوید این غار محلی برای پنهان شدن دیو سپید شاهنامه بوده است.
اما جاذبه‌ی دیگری که ممکن است افراد کمی به آن توجه کنند، صدای جنگل است. این بخش از سفر برای من اگر از بقیه‌ی بخش‌های آن جذاب‌تر نباشد، کم‌تر نیست. اگر از آبشار شیرآباد یا هر جنگلی بازدید کردید. سعی کنید برای مدت کوتاهی چشم‌های خود را ببندید و فقط گوش بدهید و به جای دیدن، تصور کنید. صدای پرنده‌ای را بشنوید او را در لانه‌اش تصور کنید، صدای بال زدن را بشنوید و پرواز را تصور کنید. آرامشی که از این راه به دست می‌آید، شاید در هیچ کلاس یوگایی پیدا نکنید!
این یکی شدن با طبیعت، احساس برگشتن به اصل خودمان را به ما می‌دهد و چه بخواهید و چه نخواهید، حس می‌کنید که باری از دوش شما برداشته خواهد شد که خودتان هم متوجه سنگینی آن نبودید.

قصد سفر به گرگان را دارید؟ خواندن مطلب «روستای زیارت» را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

دوستام کیان صدام می‌کنن. عاشق موسیقی‌های سنگین و زیبایی‌های پیچیده هستم،‌ به خاطر همین سفر جذبم می‌کنه. چون یه فرآیند طولانی و دقیقه؛ باعث می‌شه برای یه مدت نامعلومی وارد داستان‌ها و درگیری‌های غیر قابل پیش‌بینی بشی. دانشجوام و درگیر کتاب، پرخور و درگیر غذا، شاداب و درگیر عشق. می‌نویسم تا تجربه‌ها و نظراتم را به بقیه به اشتراک بذارم می‌دونم که به درد می‌خوره.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 3.7 3 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
محمد خسروی
دقایقی پیش

سلام عالی