• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

موزه حیات وحش هفت چنار

30 مهر، 1398
30 مهر، 1398
مدت مطالعه :
موزه حیات وحش هفت چنار که مجموعه‌ای از آثار تاریخ طبیعی را در دل خود جای داده است، در محله‌های قدیمی تهران یعنی محله بریانک در خیابان قزوین واقع شده است. این موزه برای شناخت بهتر دوران‌های مختلف زندگی جانوران و نحوه تکامل آن‌ها مکان بسیار مناسبی است، به خصوص برای مدارس و کودکانی که به آشنایی با جانوران علاقه دارند موزه حیات وحش هفت چنار می‌تواند شروع بسیار خوبی باشد. در این موزه انواع گونه‌های جانوری مهره‌دار و بی‌مهره دیده می‌شود. اما اکثر این گونه‌ها به صورت تاکسیدرمی شده و غیر زنده هستند. تنها نمونه‌های زنده این موزه، گونه‌های آبزی هستند که در آکواریوم‌های دیواری زیبایی در مجموعه قرار دارند و در معرض دید گذاشته شده‌اند.
اگر شما هم به موزه‌های حیات وحش علاقه دارید، موزه حیات وحش هفت چنار می‌تواند شما را با گونه‌های بسیار مختلفی از جانوران در سراسر دنیا معرفی کند. پس بهتر است در برنامه بعدی موزه‌گردی خود موزه حیات وحش هفت چنار را قرار دهید و از آن بازدید کنید. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر و جالب‌تر در مورد این مجموعه با ما همراه باشید.
نمایی از موزه حیات وحش هفت چنار
محوطه موزه حیات وحش هفت چنار
بهترین زمان برای دیدن موزه حیات وحش هفت چنار
موزه حیات وحش و آثار طبیعی هفت چنار در زمینی به مساحت 7600 متر ساخته شده است. در واقع زیر بنای ساختمان موزه 2700 متر است. اطراف موزه هفت چنار، باغ‌هایی با درختان چنار بلند وجود دارد که در فصل بهار و پاییز قدم زدن در بین آن‌ها و دیدن ساختمان سنتی موزه، حس دل‌انگیزی خواهد داشت. خود موزه البته همه روزه به جز ایام سوگواری، باز است و شما می‌توانید برای بازدید از آن اقدام کنید. اما اگر بازدید خود را به دو فصل پاییز یا بهار موکول کنید قطعاً از فضای بیرونی موزه نیز لذت خواهید برد.
در تعطیلات ایام نوروز موزه حیات وحش هفت چنار مراجعه کنندگان بسیاری دارد. هرچند موزه حیات وحش در تهران بازهم یافت می‌شود. اما موزه هفت چنار نیز جزو پر بازدیدترین موزه‌های حیات وحش تهران است. پس اگر قصد دارید در کمال فرصت با گونه‌های جانوری مناطق مختلف آشنا شوید و یا در آرامش در فضای بین آکواریوم‌های دیواری این مجموعه قدم بزنید، بهتر است ماه‌های آخر بهار مانند آخر اردیبهشت و یا خرداد را برای بازدید خود از این موزه انتخاب کنید. البته پاییز نیز که هنگام برگ ریزان درختان است، زمانی مناسب برای بازدید از این موزه است.
راه‌های دسترسی به موزه حیات وحش هفت چنار
آدرس: تهران، خیابان قزوین، خیابان برادران عرب، میدان بریانک، خیابان هفت چنار، خیابان دعوتی، پلاک 37
خیابان قزوین از خیابان‌های جنوبی تهران محسوب می‌شود که در واقع یک خیابان ارتباطی نیز هست. همین موضوع نیز سبب شده تا این خیابان در ساعات مختلف روز ترافیک زیادی داشته باشد. بنابراین ممکن است دسترسی به موزه حیات وحش هفت چنار با خودرو شخصی کمی مشکل باشد. با این حال در ادامه، راه‌های دسترسی به این موزه با وسایل نقلیه عمومی و شخصی را برای شما شرح می‌دهیم.
دسترسی به موزه حیات وحش هفت چنار با خودرو شخصی:
اگر قصد دارید با خودرو شخصی به این موزه دسترسی داشته باشید، بهتر است بیشتر از اینکه برای دسترسی به میسر اصلی وقت بگذارید، به فکر یافتن راه‌های میانبر باشید! زیرا معمولاً مسیر خیابان‌های بریانک و خیابان قزوین شلوغی و ترافیک زیادی دارند. یک طرفه بودن این خیابان‌ها نیز بر وخامت اوضاع می‌افزاید. اما با این حال برای طی کردن مسیر با خودرو شخصی باید در خیابان قزوین پس از رد کردن کوچه کردار دوم وارد خیابان شهید عرب شوید. این خیابان شما را به بولوار و میدان بریانک خواهد رساند. از این میدان باید وارد خیابان دعوتی شوید. در این خیابان کمی بالاتر از کوچه زردشت موزه حیات وحش هفت چنار قرار دارد.
دسترسی به موزه حیات وحش هفت چنار با مترو:
برای تسریع بخشیدن در رسیدن به مقصد خود در راه موزه می‌توانید از مترو استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به موزه هفت چنار، ایستگاه مترو بریانک است که در واقع در ابتدای خیابان قزوین قرار دارد. در این خیابان می‌توانید از تاکسی‌ها و یا اتوبوس‌هایی که در داخل خیابان قزوین تردد می‌کنند تا رسیدن به خیابان شهید عرب استفاده کنید. از این مسیر به بعد نیز تاکسی‌هایی که به سمت بریانک می‌روند شما را به موزه خواهند رساند.
حیوانات در موزه هفت چنار
حیوانات تاکسیدرمی شده در موزه حیات وحش هفت چنار
دانستنی‌های قبل از دیدن موزه حیات وحش هفت چنار

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام موزه هفت چنار در واقع از کهن سال‌ترین درخت چنار منطقه بریانک گرفته اند. درختی که 7 شاخه اصلی داشته و قطر آن به 7 متر می‌رسد که هنوز هم در این منطقه حضور دارد و در حقیقت به نماد این منطقه تبدیل شده است.



موزه حیات وحش و آثار طبیعی هفت چنار در واقع بخشی از مجموعه تفریحی – آموزشی هفت چنار است که ساختمان‌های موجود در آن مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی هستند. ساختمان‌های این موزه در سال 1310 به منظور ایجاد یک کارخانه شکل گرفت. این موضوع را می‌توان از روی دودکش بسیار بلند بالای ساختمان اصلی مشاهده کرد. در ابتدا کارخانه برق و سپس کارخانه جوراب بافی در این مکان فعال بود.
نمایی دیگر از هفت چنار
مجسمه ها و کتیبه های موزه حیات وحش هفت چنار
پس از انقلاب در سال 1374 شهرداری تهران این مکان را خریداری کرد و پس از دو سال بازسازی و مرمت این بنا، آن را به موزه‌ای برای عموم مردم تبدیل کرد. موزه‌ای که اکنون نه تنها محل آشنایی با آثار طبیعی و گونه‌های جانوری است، بلکه می‌توان آثار معماری صنعتی زمان قاجار و پهلوی را نیز مشاهده کرد.
در موزه حیات وحش و آثار طبیعی هفت چنار از هر گونه جانوری می‌توان نمونه‌ای یافت. به عنوان مثال نمونه‌های غیر زنده بی مهرگان این موزه عبارتند از اسفنج‌ها، نرم‌تنان، خارتنان، سخت پوستان، حشرات، توتیا، ستاره دریایی، دلار سنگی، خرچنگ‌های آب شیرین و شور، شاه میگو، خرچنگ عنکبوتی، انواع پروانه‌های ایران، سوسک، ملخ، سنجاقک، زنبور و... است. همه این موجودات را شما می‌توانید به صورت اتاله شده و خشک شده در این موزه با جزئیات مشاهده کنید.
 
از جمله گونه‌های جانوری مهره‌دار که نمونه‌هایی از آن‌ها در این موزه حضور دارند می‌توان به ماهی‌ها، خزندگان و پستانداران اشاره کرد. خزندگانی که در موزه هفت چنار یافت می‌شوند عبارتند از راسته مارها، سوسمارها و لاک پشت‌ها. از جمله پستانداران تاکسیدرمی شده نیز می‌توان به انواع قوچ‌ها، کل، شوکا، مرال، آهو، جبیر، شیر، پلنگ، گورخر ایرانی، خرس قهوه‌ای و... اشاره کرد.
 
نمونه‌های تاکسیدرمی شده موزه حیات وحش هفت چنار به صورت تمام بدن، سر و گردن، تخته پوست و شاخ و جمجمه هستند. به این معنا که به جز بدن کامل حیوانات نمونه‌های جداگانه‌ای از بخش‌های مهم بدن آن‌ها نیز در معرض دید قرار دارد و شما می‌توانید از نزدیک با جزئیات آن‌ها آشنا شوید.
قوچ های هفت چنار
قوچ های تاکسیدرمی شده موزه حیات وحش هفت چنار
برای تماشای نمونه ماهی‌های زنده شما می‌توانید به بخش آکواریوم این مجموعه بروید. بخشی که به صورت غاری پر پیچ و خم ساخته شده است و حس کنجکاوی و کشف کردن را در بیننده بیشتر می‌کند. در حاشیه دیوارهای این غار به اشکال مختلف ساخته شده‌اند، آکواریوم‌هایی وجود دارند که در هر کدام گونه‌ای متفاوت از ماهی‌ها زندگی می‌کند.
مجموعه موزه حیات وحش دارآباد تنها در یک ساختمان خلاصه نمی‌شود. بلکه بخش‌های دیگری مانند موزه زمین شناسی، کارگاه تاکسی درمی، حیات طبیعی، سفره خانه و رستوران سنتی نیز در این مجموعه قرار دارد که شما می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.
باغ پرندگان هفت چنار
باغ پرندگان هفت چنار
راهنمای بازدید از موزه حیات وحش هفت چنار
همانطور که گفتیم موزه حیات وحش هفت چنار در واقع نمونه‌ای بازمانده از معماری صنعتی زمان قاجار بوده است. به همین دلیل نیز بد نیست با ورود به این مکان کمی از این نوع معماری اطلاعات کسب کنید و با آن آشنا شوید.
قبل از ورود به موزه می‌توانید به بازدید از باغ پرندگان مجموعه بروید. در این بخش نمونه‌های زنده از پرندگانی مانند اردک، قو، غاز، قرقاول، طوطی، طاووس و... را مشاهده کنید. البته که قدم زدن در محوطه این موزه به دلیل وجود باغ‌هایی از چنارها و گون‌های گیاهی مختلف نیز خالی از لطف نیست.
اگر به زمین شناسی علاقه دارید، وقت را تلف نکنید و به سراغ بخش زمین شناسی موزه بروید. بخشی که شما را با گذشته زمین آشنا می‌کند. در این بخش از موزه حیات وحش هفت چنار، سنگ‌ها و کانی‌های مختلفی مانند آذرین، رسوبی، دگرگونی و... وجود دارد. هم چنین شما می‌توانید فسیل‌های بی مهرگان مربوط به دوره‌های ابتدایی زندگی جانداران را نیز در این بخش مشاهده کنید.
آکواریوم این موزه که غار مانند ساخته شده است، جالب‌ترین بخش این موزه است. در این بخش شما علاوه بر آشنایی با گونه‌های مختلف آبزیان، با قدم زدن در این محیط، آرامش بسیار خوبی نیز دریافت خواهید کرد.
در نهایت اگر احساس گرسنگی و خستگی کردید، اصلاً نیازی نیست از این مجموعه بیرون بروید. چرا که در داخل این مجموعه کافی شاپ، سفره خانه سنتی و رستوران نیز هست و شما می‌توانید در کنار فضای دل انگیز این موزه از خوردن یک وعده غذا و یا عصرانه نیز لذت ببرید.
به موزه‌های حیات وحش علاقه‌مندید؟ احتمالا موزه دارآباد هم برای شما جذاب است.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.1 29 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.