• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی مراغه

25 فروردین، 1399
21 بهمن، 1398
مدت مطالعه :
شهر مراغه از تاریخی‌ترین شهرهای استان آذربایجان شرقی و دومین شهر پرجمعیت و بزرگ این استان در حال حاضر است. مراغه، از قدیم‌الایام در میان شهرهای مهم سیاسی و اقتصادی ایران بود و سال‌ها به عنوان پایتخت حکومت مغول شناخته می‌شد. جاهای دیدنی مراغه در دسته‌های متعددی قرار می‌گیرد و شامل آثار تاریخی، طبیعی، فرهنگی، توریستی و گردشگری متفاوتی‌ست که سلایق مختلف را می‌تواند شامل شود. اگر می‌خواهید در سفر به مراغه جذاب‌ترین جاهای دیدنی را ببینید، ادامه این مطلب اسمارتیز را از دست ندهید.  
بهترین زمان سفر به مراغه
مراغه شهری در جنوب تبریز است. این شهر، در میان سه شهر بزرگ و پرجمعیت استان آذربایجان شرقی (به ترتیب تبریز، مراغه و مرند) قرار دارد. همه ساله مسافران زیادی از سراسر ایران و حتی کشورهای خارجی از مراغه دیدن می‌کنند و با مشاهده عظمت و شکوه به جای مانده از دوران قدیم و جدید مراغه، شگفت زده می‌شوند. برای رفتن به مراغه نمی‌توانید زمان خاصی را در نظر داشته باشید، هر فصل شهر، زیبایی‌های خاص خود را دارد که می‌تواند شما را سرگرم کند. آب و هوای مراغه متعادل‌تر از تبریز و دیگر شهرهای شمالی آن است. اما نمی‌توان از سردی هوا چشم پوشی کرد زیرا همچنان در مسیر رشته کوه سهند و زاگرس قرار دارند. باید بتوانید مدیریت زمان سفر خود را به دست بگیرید و با توجه به امکانات و تجهیزات خود، زمان سفر را مشخص کنید.
در گرم‌ترین ماه‌های سال، یعنی از خرداد تا شهریور، دمای شهر به 40 درجه نیز می‌رسد و در ماه‌های سرد نیز، یعنی فصل زمستان، باید انتظار دمای زیر صفر و برف و بوران سنگین را نیز داشته باشید. ماه‌های فروردین و اردیبهشت، شلوغ‌ترین روزهای شهر رقم می‌خورد و مسافران زیادی برای گذراندن بازه تعطیلات نوروزی خود، مراغه انتخاب می‌کنند. در این ماه‌ها باید انتظار قیمت‌های بیشتری را برای هتل و خدمات دیگر گردشگری در نظر داشته باشید. می‌توانید در تابستان، اقامتی متعادل‌تر و بهتر را در شهر داشته باشید و حتی در پارک‌ها و فضاهای گردشگری، چادر بزنید. در فصل پاییز و زمستان نیز اگرچه سردی هوا شما را کمی اذیت خواهد کرد، اما خلوتی و آرامش شهر، قطعاً شما را جذب خواهد کرد. (وضعیت آب و هوای مراغه)
راه‌های دسترسی به مراغه
برای رسیدن به مراغه، راه‌های متعددی را پیش روی خود دارید. می‌توانید از خودروی شخصی، اتوبوس بین شهری، هواپیما و قطار برای رفتن به مراغه استفاده کنید. مسیر تردد جاده‌ای مراغه، (سمت تهران) از طریق آزادراه زنجان به تبریز صورت می‌گیرد و می‌توانید در میانه راه زنجان به تبریز و نرسیده به بیات، از خروجی آزادراه به سمت بزرگراه مراغه، تغییر مسیر دهید. مسیر تبریز به مراغه هم، از سمت غرب شهر صورت می‌گیرد و در طی آن از شهر بناب نیز عبور می‌کنید. تنها فرودگاه شهر نیز یعنی فرودگاه سهند مراغه، در همین جاده قرار دارد و می‌توانید از تهران به سمت این فرودگاه، بلیت تهیه کنید. البته به دلیل تردد کم مسافران بین تهران و مراغه، باید قبل از انجام سفر، از وجود بلیت در روز دلخواه‌تان اطمینان حاصل کنید.
می‌توانید مسیر جاده‌ای را از طریق اتوبوس بین شهری نیز طی کنید. ترمینال غرب تهران، همه روزه به مراغه اتوبوس دارد که می‌تواند دست شما را برای شروع سفر، باز بگذارد. البته فاصله 600 کیلومتری تهران تا مراغه، شاید برای هر کسی قابل تحمل و آسان نباشد. در این مواقع می‌توانید از هواپیما و قطار استفاده کنید. ایستگاه راه‌آهن مراغه در جنوب شهر و کنار بزرگراه قرار دارد. از این ایستگاه تا مرکز شهر فاصله زیادی ندارید و می‌توانید تاکسی‌های زیادی را برای رفتن پیدا کنید.
جاذبه‌های دیدنی مراغه
جاهای دیدنی مراغه
جاهای دیدنی مراغه
  • رودخانه صوفی چای: رودخانه صوفی چای، رودخانه‌ای پرآب و معروف در مراغه است که از حرکت خود را از روستای قره برقع مراغه آغاز کرده و با گذشتن از خیابان دانشگاه و دیگر نقاط مرکزی شهر، در نهایت به سمت مزارع خارج شهر می‌رود. پیاده‌روی در خیابان‌های مختلف شهر و همراه شدن با مسیر رودخانه، می‌تواند جذابیت‌های خاص خود را داشته باشد. می‌توانید در کنار خط ساحلی و در نقاط مشخص شده، بنشینید و استراحت کنید و از نمای شهر لذت ببرید. همچنین در بعضی از نقاط شهر، کنار رودخانه می‌توانید کافه‌ها و رستران‌های متعددی را ببینید که گزینه خوبی برای صرف غذا و میان ‌وعده هستند. برای رفتن به ساحل رودخانه صوفی چای، کافی‌ست به سمت شرق شهر بروید و بقیه مسیر را خود رودخانه شما به شما راهنمایی می‌رساند.
  • رصدخانه مراغه: اولین رصدخانه ایران، لقبی‌ست که به رصدخانه مراغه داده‌اند و بنایی‌ست که بازدید از آن،  جذابیت‌های خاص خود را دارد. نمی‌توانید مراغه را بدون بازدید از این بنای شگفت‌انگیز و تاریخی، ترک کنید. این رصدخانه در دوره حکومت مغول‌ها (به دستور هلاکو خان) ساخته شد و اجرای ساخت و ساز آن، توسط خواجه نصیرالدین طوسی انجام گرفت. تاسیس رصدخانه مراغه تنها به دلیل اهمیت علم نجوم و ستاره شناسی در قدیم بود که علم ریاضی و هندسه را به هم پیوند می‌داد. بنای اولیه رصدخانه، ساختمانی استوانه‌ای بود که در هنگام مرمت و بازسازی بنا، کره‌ای فلزی و سفید رنگ (به شکل رصدخانه‌های امروزی) در اطراف آن، ساخته شد. البته از ساختمان استوانه‌ای قدیمی، امروزه جز پس و تکه سنگ‌هایی پراکنده باقی نمانده و در گذر ایام، تخریب شده است. این رصدخانه بر روی بلندترین منطقه مراغه، یعنی تپه طالب خان بنا شده و برای رفتن به آن می‌توانید در آخرین ایستگاه بلوار پاسداران از اتوبوس پیاده شده و ادامه مسیر تا رصدخانه را (1500 متر) پیاده‌روی کنید.
معبد مهر ورجوی
جاهای دیدنی مراغه؛ معبد مهر ورجوی
  • معبد مهر ورجوی: مراغه از لحاظ تنوع دینی و مذهبی نیز شهری مهم به حساب می‌آمد. مسلمانان، ارمنی‌ها و مهرورزان بسیاری در مراغه بودند و این را می‌توان از آثار و ابنیه به جا مانده از آنان، متوجه شد. معبد مهر، مکانی مقدس و مذهبی برای پیروان مذهب میترائیسم یا آیین مهر بود. در این آیین، الهه میترا با نماد خورشید پرستش می‌شد که مذهبی نزدیک به تعلیمات زرتشتی می‌باشد. قدمت این معبد به بیش از 2500 سال پیش می‌رسد و از قدیمی‌ترین بناهای تاریخی استان و حتی ایران است. این معبد می‌تواند سندی بر قدمت و تاریخ عظیم مراغه نیز باشد. دیوارهای سنگی و تراش خورده در دل کوه معبد، جدای از قدمت و تاریخی بودن آن، نشان از ذوق هنری و علم معماری ایرانیان باستان دارد. برای رفتن به معبد مهر ورجوی می‌توانید از بزرگراه جنوبی شهر، وارد جاده ورجوی شوید و بعد از حدود 12 کیلومتر به معبد برسید. تردد این مسیر تنها از طریق خودروی شخصی یا تاکسی میسر خواهد بود.
  • موزه ایلخانی: مرکز حکومت ایلخانی مغول‌ها، مراغه بود و به همین دلیل آثار زیادی از مغولان در مراغه یافت می‌شود. اگر تا به حال از خونخواری و بی‌رحمی مغول‌ها شنیده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم تا با دیدن موزه ایلخانی به نکات مهمی پی ببرید. در این موزه می‌توانید به طور واضح، سیر تکامل فکری و فرهنگی حاکمان مغول را ببینید که چطور در طی سالیان حکومت خود، توسط فرهنگ غنی ایرانی نرم شده و به حاکمانی فرهنگ‌دوست و مترقی تبدیل شدند. از آثار به جای مانده از دوره ایلخانی می‌توان به ظروف سفالی (کاسه، بشقاب، کوزه)، ابزارهای جنگی و ظروف مسی و نقره‌ای اشاره کرد. همچنین این موزه در کنار مقبره شیخ رکن‌الدین اوحدی مراغه‌ای قرار دارد و می‌توانید هر دوی این اماکن را با هم بازدید کنید. برای رفتن به موزه ایلخانی می‌توانید به خیابان سعدی و میدان 17 شهریور بروید. ایستگاه اتوبوس سه‌راه کورخانه، دقیقا در دور میدان 17 شهریور قرار دارد و می‌تواند گزینه خوبی برای تردد در شهر باشد.
  • گنبد کبود: گنبد کبود، برجی نیمه بلند و آجری‌ست که در مرکز شهر مراغه قرار دارد. قدمت گنبد کبود به دوره سلجوقیان برمی‌گردد و از آن زمان، دچار آسیب و تخریب بسیاری بوده است. بنای برج شبیه به یک 10 ضلعی منتظم است که در دور و اطراف خود، نقش و نگارهای مختلفی را دارد. بنا بر باور محلی، محل دفن مادر هلاکو خان، شاه ایلخانی نیز در همین برج قرار دارد. ترکیب هنر معماری ایرانی و سبک خشن مغولی، زیبایی‌ای را پدید آورده که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. استفاده از سنگ‌ها و کاشی‌های فیروزه‌ای در بالای برج، بر زیبایی‌های آن افزوده است. برای رفتن به گنبد کبود مراغه می‌توانید به خیابان موسوی، در نزدیکی میدان طلوع فجر مراجعه کنید. ایستگاه اتوبوس بانک مسکن در میدان طلوع فجر قرار دارد و کار شما را برای رسیدن به گنبد راحت خواهد کرد.
چشمه قره پالچپق
جاهای دیدنی مراغه؛ چشمه قره پالچپق
  • چشمه قره پالچپق: در میان دیدنی‌های طبیعی مراغه، می‌توان نام چشمه قره پالچپق را مشاهده کرد که چشمه‌ای با آب معدنی و درمانی‌ست و در جنوب شهر مراغه و روستای پالچپق قرار دارد. تا قبل از ساخت مرکز آب‌درمانی پالچپق، تنها در فصل تابستان می‌توانستید از این چشمه استفاده کنید اما حالا می‌توانید در فصل‌های سرد سال نیز، به آب‌درمانی و استحمام بپردازید. برای رفتن به چشمه پالچپق می‌توانید از مسیر انزاب و جاده سیلو، وارد جاده روستای آغکند شوید و بعد از 10 دقیقه به مرکز آب‌درمانی برسید.

قصد سفر به استان آذربایجان شرقی را دارید؟ شاید مطلب «سوغات تبریز» برای شما جذاب باشد.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

اگر برای خیلی از افراد خواندن و نوشتن در همان دوران مدرسه به اتمام رسید، برای من اما تا همین حالا ادامه دارد. یکی از لذت‌های من در زندگی نوشتن است و این کار را 7 سال است که به طور مداوم انجام می‌دهم. همان مسیری که از نوشتن روزنگاری‌ها شروع شد، حالا به تخصص و راهی برای گذران اوقات بیکاری تبدیل شده است.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 5 5 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.