• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

جاهای دیدنی پاوه

22 آبان، 1398
13 شهریور، 1398
مدت مطالعه :
حتما از ماسوله، شهری که شبیه پلکان طراحی شده است، زیاد شنیده‌اید. اما باید بدانید که فقط این شهر نیست که چنین طراحی شهری دارد. شهر پاوه، در 112 کیلومتری شهر کرمانشاه هم همین‌گونه است.
در شهر زیبای پاوه، که نامش معنی پاکیزه می‌دهد، خانه‌هایش روی هم و در کنار یک کوه ساخته‌ شده‌اند. تا دلتان بخواهد درآنجا آبشار، چشمه و مرتع پیدا می‌شود. فضای پاکیزه‌ و چشم‌انداز فراموش‌نشدنی این شهر، موجب شده تا همیشه مسافران ایرانی و خارجی را در آنجا ببینید. در ادامه، قصد داریم تعدادی از جاهای دیدنی پاوه را نام ببریم و در موردشان توضیح دهیم. با اسمارتیز همراه باشید.
بهترین فصل برای مسافرت به پاوه
فصل بهار و پاییز برای رفتن به این شهر، بهترین فصول سال هستند. در این دو فصل، هم هوا بسیار خوب است و هم رنگ‌آمیزی طبیعت چشم‌گیر می‌باشد.
البته، در زمستان هم که جاهای دیدنی پاوه پوشیده از برف است و یک‌سره سفیدرنگ شده، بسیار زیباست و رفتن به آنجا در زمستان، خالی از لطف نیست.
آبشار دریبر
یکی از جاهای دیدنی پاوه که در جاده نوسود به سمت پاوه قرار گرفته، آبشار دریبر است. کافی است سراب هولی را رد کنید و قبل از رسیدن به منطقه امام محمد غزالی، این آبشار زیبا را پیدا کنید.
آبشار دریبر به رود سیروان می‌ریزد و در کنارش هم دره گنج‌گاه قرار گرفته است. آبشار دریبر از کوهستان شاهو پایین می‌آید و در زمان بازدید از این جاذبه، علاوه بر آبشار، طبیعت بکر کوه شاهو هم شما را حسابی سر ذوق خواهد آورد.
ضمنا در همان نزدیکی و در دره گنج‌گاه، آبشار دوقلو شولخه هم قرار گرفته که از دیگر جاهای دیدنی پاوه محسوب می‌شود.
به دلیل کوهستانی بودن منطقه، افراد ناتوان یا کم‌توان نمی‌توانند به دیدن این جاذبه بروند. امکان برپایی چادر در آن‌جا فراهم نیست و فقط می‌توانید برای تماشا کردن و عکس گرفتن به آبشار دریبر بروید. سر زدن به این منطقه رایگان است.
سرویس بهداشتی در نزدیکی آّبشار وجود ندارد و باید برای یافتن سرویس بهداشتی و همچنین غرفه و سوپرمارکت به روستاهای اطراف بروید. همچنین، از این آبشار تا میدان معلم فاصله زیادی نیست و می‌توانید در آن‌جا هم سوپرمارکت و یا سرویس بهداشتی پیدا کنید.
در حوالی آبشار دریبر، پارکینگ غیرمسقف هم وجود دارد. مسیر فرعی که باید برای رسیدن به آنجا طی کنید، کوتاه و خاکی است.
در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توان به آبشار دریبر رفت. البته طبیعتا بهتر است در ساعات روز این کار انجام شود. زمان لازم برای بازدید از آبشار دریبر حدودا 1 ساعت است. مسافران می‌توانند با ماشین شخصی و یا با استفاده از تاکسی و مینی‌بوس‌هایی که در شهر پاوه قرار دارند، به این منطقه بروند.
آبشار دریبر
جاهای دیدنی پاوه؛ آبشار دریبر از کوهستان شاهو پایین می‌آید و در زمان بازدید از این جاذبه، علاوه بر آبشار، طبیعت بکر کوه شاهو هم شما را حسابی سر ذوق خواهد آورد.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل
منطقه بوزین و مرخیل، منطقه‌ای کوهستانی و جنگلی است که برای حفاظت از گونه‌های جانوری، منطقه حفاظت شده اعلام شده است.
رفتن به این منطقه و گشتن در آن‌جا، شما را با بخش مهمی از پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری کرمانشاه آشنا می‌کند. شوکای ایرانی و گوزن مینیاتوری، دو تا از جانورانی هستند که در این منطقه پیدا می‌شوند. برای جلوگیری از منقرض شدن نسل این حیوانات، این منطقه را در سال 1374 شکار ممنوع اعلام کردند. در سال 1378 هم، منطقه حفاظت شده اعلام شد و این وضعیت تاکنون ادامه داشته است.
گربه وحشی و پلنگ گوش‌سیاه هم در آن‌جا دیده می‌شوند.
یکی دیگر از جذابیت‌های فوق‌العاده منطقه بوزین و مرخیل، پوشش گیاهی آن است؛ این پوشش، متشکل از بلوط ایرانی، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، بنه، زالزالک و زبان گنجشک است.
برای رفتن به منطقه بوزین و مرخیل، باید از شهر پاوه به سمت نوسود حرکت کنید و در خیابان انقلاب، نرسیده به میدان شهدا این جاذبه را پیدا خواهید کرد.
سر زدن به منطقه بوزین و مرخیل رایگان می‌باشد و به 3 تا 4 ساعت زمان نیاز دارید تا کل منطقه را بگردید. بین ساعات 6 صبح تا 12 شب می‌توان به آن‌جا رفت و از طبیعت سرسبزش لذت برد.
راه رفتن در منطقه کوهستانی منطقه بوزین و مرخیل برای افراد ناتوان یا کم‌توان سخت است. در حوالی این منطقه، پارکینگ، سفره‌خانه سنتی، غرفه فروش سوغاتی‌های‌ پاوه و سرویس بهداشتی هم وجود دارد.
مسافران هم با ماشین شخصی و هم با تاکسی‌ها و مینی‌بوس‌هایی که از پاوه به سمت نوسود می‌روند، می‌تواند خود را به منطقه بوزین و مرخیل برسانند. ضمنا، در این منطقه امکان برپایی چادر وجود ندارد.
منطقه بوزین و مرخیل
جاهای دیدنی پاوه؛ منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل | عکس: پژمان امین‌پور

روستای ساتیاری
در 25 کیلومتری شهر پاوه، بخشی با نام بخش اورامانات وجود دارد. در این بخش، تعدادی روستا وجود دارد و روستای ساتیاری هم یکی از زیباترین آن‌هاست.
خانه‌های این روستا همانند خانه‌های شهر پاوه، بصورت پلکانی طراحی شده‌اند. کوچه‌هایش سنگ‌فرش شده و بافتش کاملا سنتی است. فضایی آرام و باصفا دارد و برای دور شدن از فضای شلوغ شهری، می‌توانید ساعاتی را در روستای ساتیاری بگذرانید. حدودا به 2 ساعت زمان نیاز دارید تا در این روستا گشت‌وگذار کنید.
از مهم‌ترین سوغاتی‌های این روستا، سقز یا همان آدامس‌های محلی است که طرفداران زیادی دارد. سقز را می‌توانید از فروشگاه‌های محلی تهیه کنید.
سر زدن به روستای ساتیاری رایگان بوده و برای افراد ناتوان یا کم‌توان هم مناسب است. البته این افراد فقط می‌توانند در کوچه‌ها و خیابان‌های آنجا بگردند و نمی‌توانند به بخش‌های کوهستانی بروند.
سرویس بهداشتی، غذاخوری محلی و پارکینگ هم در روستا وجود دارد. در کنار سیاه‌چادرهایی که از طرف اهالی روستا برای مهمان‌نوازی برپا شده، مهمانان هم می‌توانند چادر بزنند.
برای رفتن به روستای ساتیاری، می‌توانید از ماشین شخصی و یا وسایل نقلیه عمومی شهر پاوه استفاده کنید.
روستای ساتیاری ساعات بازدید خاصی ندارد اما بهتر است در روز به آنجا بروید تا بتوانید با مردم محلی هم گفت‌وگو کنید.
روستای ساتیاری
جاهای دیدنی پاوه؛ خانه‌های این روستا بصورت پلکانی طراحی شده‌اند.
آبشار شیلماو
در قسمت غرب روستای خانقاه و سه کیلومتر مانده به شهر پاوه، می‌توانید به آبشار شیلماو بروید. همانطور که گفته شد شهر پاوه آبشارهای معروف و بی‌نظیری دارد و شیلماو هم، یکی دیگر از آنهاست.
این آبشار در ارتفاعاتی قرار گرفته که به آنجا، کوه آتشگاه یا آتشکده گفته می‌شود. استفاده از هوای تمیز و چشم‌انداز بسیار زیبای این قسمت، برای مسافران پاوه مطلوب و لذت‌بخش است.
به‌دلیل نزدیکی‌اش به شهر پاوه، به‌راحتی ‌می‌توانید با تاکسی‌های شهر خود را به آن‌جا برسانید. همچنین، با ماشین شخصی نیز می‌توان به آن‌جا رفت. پارکینگ غیرمسقفی که در حوالی منطقه وجود دارد برای پارک ماشین مناسب است.
در نزدیکی آبشار، سرویس بهداشتی و غرفه یا سوپرمارکتی وجود ندارد اما خیلی راحت می‌توانید آنها را 3 کیلومتر آن طرف‌تر و در شهر پاوه پیدا کنید.
افراد ناتوان یا کم‌توان می‌توانند از همان پایین این آبشار زیبا را نگاه کنند. چون رسیدن به این آبشار بخاطر کوهستانی بودن منطقه، برایشان دشوار است.
سر زدن به آبشار شیلماو در هر ساعتی از شبانه‌روز امکان‌پذیر و رفتن به آن‌جا رایگان است.
برای رفتن به این کوهستان و تماشا کردن آبشار، حداقل به 1 ساعت زمان نیاز دارید. ضمنا در قسمت کوهپایه‌ای آن‌جا هم، می‌توانید چادر بزنید.
آبشار شیلماو
جاهای دیدنی پاوه؛ آبشار شیلماو
قصد سفر به کرمانشاه را دارید؟ شاید خواندن مطلب «جاهای دیدنی کرمانشاه» به شما کمک کند با جاذبه‌های کرمانشاه بیشتر آشنا شوید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

سالهاست که با عشق به سینما زندگی کرده‌ام و حالا که در این رشته فارغ التحصیل شده‌ام، تولید محتوا را در کنار فیلم‌سازی جذاب‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین شغل می‌دانم. فیلم دیدن، مطالعه، تماشا و تحلیل فوتبال و سفر کردن از تفریحات مهم من هستند. ضمنا مدتی است که بصورت جدی در زمینه هنر و اتیسم فعالیت می‌کنم به امید آینده‌ای بهتر برای فرشته‌های اتیسم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.5 33 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.