برنامه‌ی سفر به اردکان و میبد

5 اسفند، 1398
17 اسفند، 1398
2 روزه
پاییز
کویرگردی
اردلان فروتن
برای سفر به اردکان و میبد، باید از راه زمینی خود را به این شهرها برسانید؛ البته می‌توانید با هواپیما تا یزد بروید و بعد از یزد به این شهرها سفر کنید. برای سفر زمینی به اردکان و میبد می‌توانید از ماشین شخصی، اتوبوس یا قطار استفاده کنید. درصورتی‌که از تهران به سمت این دو شهر حرکت می‌کنید، می‌توانید اول اردکان را ببینید و بعد به دیدن میبد بروید اما اگر از سمت یزد راهی این دو شهر می‌شوید، اولین شهر میبد است.
فاصله‌ی تهران تا اردکان حدود 580 کیلومتر است و در صورت سفر جاده‌ای، با توقف‌ها چیزی حدود 7 ساعت در راه خواهید بود. سفر به اردکان با قطار کوتاه‌تر است و 5ساعته به این شهر می‌رسید.
روز 1
بازدید از اردکان
بازدید از اردکان را می‌توانید از زیارتگاه چک‌چک، شروع کنید؛ چک‌چک که به آن چکچکو هم می‌گویند، زیارتگاه زرتشتیان است که در 45 کیلومتری اردکان در روستایی با همین نام قرار دارد و برای رسیدن به آن باید به شرق اردکان بروید و وارد جاده‌ای شوید که شما را به این روستا می‌رساند. اگر می‌خواهید به این زیارتگاه بروید باید توجه داشته باشید که زیارتگاه در دل یک کوه قرار دارد و برای رسیدن به محل آن، باید مسیری سربالایی و پله‌دار را طی کنید که پیمودن آن چندان آسان نیست. پس این جای دیدنی برای افراد معلول و سالمندان مناسب نیست.
طبق نظر زرتشتیان، کسانی که قصد ورود به چک‌چک را دارند، باید پاک باشند. قبل از ورود به زیارتگاه حتما کفش‌های‌تان را از پا درآورید؛ شاید لازم باشد کلاه هم بر سر بگذارید.
با صرف 2 تا 3 ساعت زمان می‌توانید این جای دیدنی اردکان را ببینید.
به دیدن نیایشگاه‌های زرتشتی علاقه‌مندید؟ پس در قدم بعدی می‌توانید سری به پیر هریشت بزنید. برای رسیدن به این نیایشگاه، باید بعد از برگشتن از جاده‌ی چک‌چک، به اولین میدان که رسیدید، به سمت راست بپیچید و وارد جاده‌ای شوید که به سمت احمدآباد می‌رود؛ بعد از پیمودن حدود 5.5 کیلومتر، جاده‌ی هریشت را در سمت راست‌تان خواهید دید. با طی کردن 5.5 کیلومتر دیگر به هریشت خواهید رسید.
این نیایشگاه هم مثل زیارتگاه چک‌چک ارتفاع زیادی دارد و در دامنه‌ی کوه قرار گرفته است، پس برای رسیدن به آن باید از تعدادی پله بالا بروید. برای بازدید از این نیایشگاه، 1 ساعت زمان کافی است. اگر دوست دارید جشن‌های زرتشتیان در این زیارتگاه را ببینید، باید روز هجدهم نوروز آن‌جا باشید.
بعد از برگشتن از هریشت، می‌توانید سری به رستوران ترنج اردکان بزنید و دلی از عذا دربیاورید.
برای بازدید از خانه‌ی تقدیری اردکان باید به خیابان حائری بروید. برای رسیدن به این خانه، باید کمی پیاده‌روی کنید. بادگیر این خانه قجری، احتمالا اولین چیزی است که می‌بینید. حیاط این خانه که مانند اکثر خانه‌های کویری در مرکز آن قرار دارد، یک حوض جذاب دارد و اتاق‌هایی در اطراف آن قرار گرفته است.
با صرف 1 ساعت و 30 دقیقه تا 2 ساعت زمان می‌توانید این خانه را ببینید.
مسجد جامع یا مسجد چرخاب اردکان در نزدیکی کتابخانه عمومی این شهر قرار گرفته است و برای رسیدن به آن می‌توانید با ماشین به  تقاطع خیابان آیت‌الله فکور و بلوار خامنه‌ای بروید و سپس با کمی پیاده‌روی به مسجد برسید. این مسجد خشتی و گلی به دوره‌ی صفویه تعلق دارد و جذاب‌ترین بخس آن احتمالا در ورودی آن است که با صدها قطعه چوب پنج‌ضلعی ساخته شده است. با صرف 1 ساعت زمان می‌توانید این بنا را ببینید.
اقامتگاه بومگردی شبستان و اقامتگاه بوم گردی خشت و ماه، دو اقامتگاهی هستند که در نزدیکی این جای دیدنی اردکان قرار دارند.
اردکان‌گردی را می‌توانید با قدم زدن در کوچه ضیایی به پایان برسانید. این کوچه که از مسجد چرخاب شروع می‌شود و تا دربند ضیایی ادامه دارد، کوچه‌ای مسقف است که عابران را از آفتاب گرم کویر حفظ می‌کند. نوری که از سوراخ‌های بالای ساباط‌ها وارد می‌شود و روی کف کوچه‌ها می‌افتد، منظره‌ی زیبایی برای عکاسی ایجاد می‌کند.
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران آرتان
  • رستوران طلائیه
  • رستوران ترنج اردکان

نگاره 1 از 4
نگاره 2 از 4
نگاره 3 از 4
نگاره 4 از 4
روز 2
رفتن به میبد
برج کبوترخانه میبد با معماری بی‌نظیرش می‌تواند مقصد اول هر مسافر میبد باشد. این برج که به صورت استوانه‌ای ساخته شده است، گنجایش 4هزار کبوتر را دارد. کبوترخانه‌ها در گذشته برای جمع‌آوری مدفوع پرندگان ساخته می‌شد، پس در بازدید از این برج، اگر بوی نامطبوعی به مشام‌تان رسید، تعجب نکنید. البته فضای داخل برج تمیز است.
این برج در کنار فرمانداری میبد قرار دارد و برای دیدن آن بهتر است حدود 1 ساعت زمان بگذارید.
هتل بهجت میبد در فاصله‌ی 500 متری این برج قرار دارد و در صورت اقامت در این هتل می‌توانید به آسانی خود را به آسانی به محل برج برسانید.
نارین‌قلعه جاذبه‌ی بعدی است که می‌توانید آن را ببینید. این جاذبه‌ی تاریخی که مربوط به قبل از دوره‌ی ساسانیان است، قلعه‌ای خشتی است که بنابر گفته‌ی باستان‌شناسان، در گذشته قلعه‌ی حکومتی بوده است. با رفتن به محل این جای دیدنی میبد دیدی عالی به شهر خواهید داشت.
نارین‌قلعه در نزدیکی میدان شهرداری، در خیابان امام خمینی شهر میبد قرار دارد و برای بازدید از این بنا، 1 ساعت زمان کافی است. بهتر است برای بازدید از قلعه صبح زود حرکت کنید چون با گرم شدن هوا، حسابی عرق خواهید کرد.
یخچال خشتی میبد بنایی است که در قدم بعدی می‌توانید از آن بازدید کنید. ساختمان‌هایی که با نام یخدان یا یخچال شناخته می‌شوند، در قدیم برای تولید یخ در زمستان و نگهداری آن تا تابستان استفاده می‌شد.
یخچال خشتی میبد در بلوار قاضی میرحسین قرار دارد. با صرف حداکثر 45 دقیقه زمان می‌توانید بازدید از یخچال خشتی را به پایان برسانید.
کاروانسرای شاه‌عباسی میبد دیگر جای دیدنی این شهر است و در نزدیکی یخچال خشتی قرار دارد. این کاروانسرای چهارایوانی در دوره صفوی ساخته شده است.
آب‌انبار، موزه زیلو و چاپارخانه هم در دل کاروانسرا قرار دارند و در زمان بازدید از این بنا می‌توانید این جاهای دیدنی را هم ببینید.
با صرف حدود 1 ساعت و 30 دقیقه، می‌توانید بازدید از کاروانسرای شاه‌عباسی را به اتمام برسانید. اقامتگاه بوم گردی لب خندق میبد، با ماشین حدود 8 دقیقه با کاروانسرا فاصله دارد و گزینه‌ی خوبی برای اقامت در میبد است.
گشت‌وگذار در میبد را می‌توانید با بازدید از مسجد جامع میبد به پایان برسانید؛ مسجدی که مجموعه‌ای از چندین مسجد است. این مسجد به دو جای دیدنی قبلی یعنی یخچال خشتی و کاروانسرای شاه‌عباسی نزدیک است.
برای رفتن به مسجد جامع میبد باید به خیابان امام خمینی بروید و سپس خود را به میدان مرکزی شارستان قدیم برسانید. برای بازدید از این جای دیدنی، حدود 1 ساعت زمان کافی است. اقامتگاه بوم گردی عطار میبد به این جای دیدنی نزدیک است و در صورت اقامت در مییبد، می‌توانید این اقامتگاه را مدنظر قرار دهید.
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران زیتون میبد
  • رستوران باران

نگاره 1 از 5
نگاره 2 از 5
نگاره 3 از 5
نگاره 4 از 5
نگاره 5 از 5
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «اردلان فروتن» پیشنهاد داده است. درباره اردلان فروتن بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
مهدی بهادرفر

برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.