قبل از سفر چه وسایلی را حتما برداریم؟

ضروریات سفر

9 فروردین، 1399
21 آذر، 1398
مدت مطالعه :
«ای کاش فلان چیز را آورده بودم!» جمله‌ی آشنا برای همه‌ی ماست. وقتی که سفرمان را شروع کردیم، خیلی کم پیش می‌آید که این جمله را نگوییم که آن هم برمی‌گردد به سابقه و تجربه‌ی ما از سفر. اگر زیاد سفر کنیم و از سفربرو‌های حرفه‌ای اطلاعات بگیریم، مطمئنا هنگام سفر از این جمله کمتر استفاده می‌کنیم. با این حال اگر هنوز آنقدر آب‌دیده نشده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب اسمارتیز را بخوانید. به شما می‌گوییم که برای سفر چه وسایلی برداریم؟!
برای چمدان
برای مرتب‌ نگه‌ داشتن چمدان وسایل را در چند کیف دسته‌بندی کنید. این روزها، کیف‌های پارچه‌ای یا ضد آب زیادی هستند که به صورت بسته‌بندی شده و در اندازه‌های مختلف فروخته می‌شوند. برای پیدا کردن‌شان لازم نیست به زحمت بیفتید، بیشتر فروشگاه‌های اینترنتی و کوهنوردی از این کیف‌های طبقه‌بندی شده دارند. می‌توانید براساس لوازمی که دارید از اندازه‌های مختلف کیف‌ها استفاده کنید.
 
سه کیف توری در اندازه های بزرگ متوسط و کوچک
برای سفر چه وسایلی برداریم؛ کیف‌های توری هوا را عبور می‌دهد و از بو گرفتن لباس‌ها جلوگیری می‌کند.
کیف‌ سایز متوسط: برای جلوگیری از چروک‌شدن لباس، بلوز، مانتو و شلوار بهتر است از کیف‌ سایز متوسط استفاده کنید. اختصاص دادن هر کیف به یک دسته لباس‌ (مثلاً فقط لباس‌های مردانه) به مرتب شدن چمدان و راحت‌تر پیدا کردن آن‌ها کمک می‌کند.
کیف‌ کوچک: لباس‌زیر، جوراب، و لباس‌های کوچک‌ که زیاد چروک نمی‌شوند یا چروک شدن‌شان آن‌قدر مهم نیست را در کیف‌های کوچک‌تر قرار دهید. حتی می‌توانید لباس‌های کثیف خود را هنگام سفر درون این کیف‌ها بیندازید تا بعدا در خانه به حساب‌شان برسید. به هر حال این کیف‌های کوچک یکی از سخت‌ترین کارهای مرادنه یعنی «پیدا کردن جوراب» را راحت می‌کند.
کیف مخصوص وسایل نظافتی، آرایشی و بهداشتی: از کیف‌های نسبتاً کوچک برای نگه‌داری جداگانه‌ی وسایل نظافتی مانند شامپو، صابون، مسواک و خمیردندان استفاده کنید. بهتر است کیفی را انتخاب کنید که چند جیب هم برای گذاشتن وسایل آرایشی و بهداشتی و لوازم شخصی دارد.
قفل آویز: برای محافظت از زیپ‌های بیرونی کیف و چمدان دربرابر دزدی، به آن‌ها قفل آویز کوچک بزنید. همچنین اگر قصد دارید برای اقامت به هاستل بروید، می‌توانید این قفل‌ها را به کمد بزنید. در ضمن می‌توان از نوعی توری فلزی قفل‌دار نیز که اطراف کیف را می‌پوشاند، استفاده کرد.
در جاده
موقعی که به دل جاده می‌زنید یا می‌خواهید در مسیری طولانی مثل جاده با بار و بندیل و کوله‌پشتی‌تان پیاده‌روی کنید، لوازم زیر را حتما داشته باشید:
کیف‌کوله: یک کوله‌ی ساده یا کیف کمری هم کارتان را راه می‌اندازد. اگر فقط می‌خواهید مدارک، گوشی و پول بردارید کیف‌کمری مناسب‌تر است. اگر هم می‌خواهید دوربین، بطری آب، کتاب و ژاکت بردارید، همان کوله ساده نیازتان را برطرف می‌کند.
کیف جیبی مدارک: بهتر است پول و مدارک‌تان را در یک کیف پول مطمئن گذاشته و آن را در جیب‌‌های داخلی لباس‌ مخفی کنید تا دزد‌ها به طمع نیفتند.
کفی کفش اضافه: اگر اهل پیاده‌گردی طولانی هستید، بهتر است به فکر پاهای‌تان هم باشید. چند کفی اضافه بردارید تا در موقع نیاز به کف پاهای‌تان جانی دوباره بدهید.
بطری آب: اگر از سلامت آب شرب مقصد مطمئن هستید، بهتر است به جای خرید کلی آّب معدنی، یک بطری همراه داشته باشد و مرتب آن را پر کنید.
در شب
استراحت و خوابیدن هم بخش مهمی از سفر است به خصوص اگر در هاستل بمانید یا کمپ کنید. به جز داشتن ملحفه تمیز، چند تا مورد دیگر هست که باید به آن‌ها توجه کنید:
ملحفه: اگر قصد اقامت در هاستل دارید، باید بدانید که ممکن است برای ملحفه اضافی پول بگیرند. پس اگر ملحفه نخی دارید حتماً بردارید تا پول الکی، آن هم برای یک ملحفه نایلونی نپردازید. تازه مگر یک ملحفه چقدر جا می‌گیرد؟!
ساعت با زنگ بیدارباش: می‌دانیم که قرن بیست‌ویک است. پس اگر ساعت یا موبایل‌تان قابلیت تنظیم زنگ ببدارباش دارد، حتماً از آن استفاده کنید تا از قطار، اتوبوس یا هواپیما جا نمانید. ولی برخی گوشی‌شان را در اتاق دیگر می‌گذارند تا راحت‌تر بخوابند. اگر جزو این دسته هستید، ساعت مسافرتی کوچکی تهیه کنید که زنگ بیدارباش داشته باشد.
 
گوشی هوشمند
 برای سفر چه وسایلی برداریم؛ هیچ چیز حتی گوشی‌ هوشمند جای ساعت‌های زنگ‌دار قدیمی را نمی‌گیرد.
گوش‌گیر: نه! منظور گوش‌گیر شنا نیست. اگر در هاستل یا یک جایی عمومی می‌خوابید برای درامان ماندن از خروپف، حتماً گوش‌گیر بردارید.
چراغ قوه: هاستل ساعت خاموشی دارد و نمی‌توان تا ساعت بیداری چراغ را روشن کرد. پس اگر اهل مطالعه‌اید یا می‌خواهید در شب مسیر سرویس بهداشتی را پیدا کنید، یک چراغ‌قوه کوچک بردارید. البته از چراغ قوه گوشی همراه هم می‌شود استفاده کرد.
برای روز مبادا هم فکر کنید
یک سری وسایل خرده‌ریز هم هست که در مواقع ضروری در سفر به کار می‌آیند. مثلا چاقوی چندکاره، گیره لباس یا حتی نخ و سوزن از وسایل مهمی هستند که هرچند زیاد به چشم نمی‌آیند اما وقتی به آن‌ها در سفر نیاز پیدا کنید، متوجه می‌شوید که وجودشان چقدر حیاتی است.

“اگر نمی‌توانید بدون یک وسیله‌‌ی خاص، خانه را ترک کنید، بگردید و نسخه سفری و کوچک‌تر آن را پیدا کنید. این وسایل ممکن است شامل سشوار، اتوی‌مو و یا چراغ‌قوه‌‌‌ی گیره‌ای برای کتاب باشد. به هر حال تصمیم با شماست. اگر قصد اقامت در شهر دارید، نگران حمل این همه وسیله نباشید؛ به راحتی‌اش می‌ارزد. ولی اگر می‌خواهید به نواحی روستایی بروید، بهتر است از زندگی شهری فاصله بگیرید و حداقل وسایلی مانند اتوی مو را برندارید.”


چاقوی چندکاره: این ابزار کارایی‌های مختلفی دارد. برخی از انواع آن در جاسوییچی جا‌ می‌شوند، اما برخی دیگر به دلیل کارایی‌های زیادی که دارند کمی بزرگ‌ترند. داشتن یکی از آن‌ها به عنوان چاقو و دربازکن برای پیک‌نیک ضروری است.
 
انبردست چند کاره
برای سفر چه وسایلی برداریم؛ به جای برداشتن چندین ابزار، یک ابزار چند کاره بردارید.
وسایل خیاطی: اشتباه نکنید؛ منظور چرخ‌ خیاطی نیست. چند سوزن، یک قرقره نخ و چند دکمه کافی است. اگر هم به جاهای دورافتاده سفر می‌کنید، کمی بیش‌تر بردارید. اما در کل یک سوزن و ‌نخ ساده نیازتان را برطرف می‌کند.
بند کفش اضافی: چند بند کفش اضافی جایی نمی‌گیرد. از طرفی هم، می‌توان از آن‌ها در مواقع ضروری به عنوان بند رخت یا کمربند استفاده کرد.
گیره لباس: از گیره لباس به غیر از استفاده‌ی معمول، می‌توان برای کیپ کردن بسته‌های غذایی نیز استفاده کرد.
برای وسایل برقی و الکترونیکی
برق شهری در برخی کشورها ولتاژهای مختلفی دارد و برای هر یک، پریز‌های مختلفی دارند. تا بخواهید با آن‌ها آشنا شوید، باید فاتحه لپ‌تاپ‌تان یا هر وسیله‌ی برقی دیگرتان را بخوانید. پس اگر وسایل برقی یا الکترونیکی به همراه دارید، این چند مورد را حتماً بردارید:
تبدیل دوشاخه: این وسیله برای وسایل برقی مانند سشوار و الکترونیکی مانند لپ‌تاپ ضروری است. کشورهای مختلف از پریزهای متنوعی استفاده می‌کنند. بنابراین به منظور اطمینان در صورت امکان یک تبدیل چند حالته و در غیر این صورت چند تبدیل متفاوت تهیه کنید.
تغییردهنده ولتاژ: اگر از وسایل الکترونیکی یا برقی تک‌ولتاژی استفاده می‌کنید که با مقدار ولتاژش با برق شهری کشور مقصد متفاوت است، تغییردهنده ولتاژ تهیه کنید تا وسایل‌تان نسوزد.

دوست دارید بدانید برای کمپینگ به چه وسایلی نیاز دارید؟ مطلب «لوازم کمپینگ» را بخوانید.

توی دوران مدرسه همیشه از انشاء متنفر بودم. شاید مثل توی فیلم‌ها از فرط نفرت عاشقش شدم. دوست‌دار ایده‌ها و ایده‌پردازی و یا شاید به قول خیلی قدیمی‌ها سر در جیب فرو بردن هستم. رشته مترجمی باعث شد تا در سطح جهانی با فرهنگ‌ها و ایده‌ها مواجه شم. هیچ چیزی به اندازه شناختن و یادگرفتن تحت تأثیرم قرار نمی‌ده.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.8 20 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.