10 اشتباه رایج در سفر

2 آذر، 1398
27 مهر، 1398
مدت مطالعه :
بالاخره همه انسانیم و در سفر اشتباه می‌کنیم. بیش‌تر این اشتباهات ناشی از عدم آمادگی یا بی‌دقتی است. بعضی مواقع این اشتباهات هزینه‌زاست و تجربه تلخی در ذهن فرد به جای می‌گذارد. در این مطلب به 10 اشتباه رایج در سفر اشاره می‌کنیم. امیدواریم که در سفرهای بعدی به کارتان آید.
1. مشکلات گذرنامه‌ای
گذرنامه
به قوانین کشور مبدأ در‌خصوص مدت اعتبار گذرنامه دقت کنید
به قوانین کشور مبدأ در‌خصوص مدت اعتبار گذرنامه دقت کنید.
پاسپورت مدت اعتبار و تاریخ انقضا دارد. پس شاید بگویید تا تاریخ انقضای آن، مشکلی پیش نخواهد آمد. اما همیشه این طور نیست. برخی کشورها در صورتی روادید می‌دهند که حداقل سه تا شش ماه از اعتبار گذرنامه‌ باقی مانده باشد. پس حتماً قوانین کشور مقصد را در این خصوص مطالعه کنید تا مشکلی پیش نیاید.
2. همراه نداشتن کپی مدارک
برخی شاید بپرسند که داشتن کپی مدارک به چه درد می‌خورد. البته پر بی‌راه نمی‌گویند، چون در بیش‌تر موارد به درد نمی‌خورد. اما یادتان باشد که هیچ‌کس از آینده خبر ندارد. شاید قربانی سرقت یا دزدی شوید. در این صورت اگر کپی مدارک همراتان باشد، روال کاری بهتر پیش‌ می‌رود.
کپی‌های کاغذی جاگیرند و شاید به راحتی گم شوند. پس بهتر است از بلیط، گذرنامه، رسید رزرو اتاق محل اقامت و... عکس بگیرید و فایل PDF تهیه کنید. فقط مطمئن شوید که برای سفر، به اندازه کافی اینترنت دارید تا مجبور نشوید برای پیدا کردن آن وقت خود را تلف کنید.
3. بلیط فوق‌گران هواپیما
هواپیمای اسباب‌بازی روی دلار
برای خرید بلیط ارزان حسابی جستجو کنید
نکات بسیار زیادی برای خرید بلیط هواپیما ارزان در اینترنت هست. یکی می‌گوید آن را روز دوشنبه(اول هفته کاری) بخرید. بعضی می‌گویند:«ساعت 7 عصر روز سه‌شنبه بگیرید» یا «سه ماه قبل بگیرید». بعضی دیگر هم می‌گویند اگر قصد سفر به فرانسه آن‌هم در تابستان را دارید شش ماه قبل بگیرید. چون قوانین و سیاست‌های شرکت‌های هواپیمایی متغیر است، این نکات هر سال عوض می‌شوند.
همه می‌دانند هزینه بلیط دقیقه‌نودی، فوق‌گران است. شاید ندانید اما قیمت بلیط روز‌به‌روز تا صدها دلار بالا پایین می‌شود. این حربه‌های قدیمی که می‌گویند چند ماه قبل یا اول هفته کاری بخرید دیگر جواب نمی‌دهد.  
4. نداشتن بیمه مسافرتی
معمولاً اتفاق ناگواری در سفر نمیفتد. هرچند، نباید آن را ناممکن دانست. اگر قدرت خرید بلیط هواپیما را دارید، پس احتمالاً می‌توانید بیمه مسافرتی هم بخرید. بیمه خدمات پزشکی، هزینه‌های احتمالی سفر را کاهش می‌دهد. اگر به پرواز نرسید شاید بتوانید دوباره بلیط تهیه کنید. اما اگر خدای نکرده پایتان بشکند، مجبورید معادل هزاران یورو هزینه کنید. کار از محکم‌کاری عیب نمیکند؛ پس حتماً بیمه مسافرتی بگیرید.
5. چانه‌نزدن با راننده‌تاکسی قبل از سوارشدن
مسافری در حال چانه‌زدن با تاکسی‌ران
حتماً قبل از سوار‌شدن با راننده‌تاکسی سر کرایه به توافق برسید
در خیلی از کشورها، تاکسی‌ها مسافت‌سنج ندارند و می‌شود قبل از سوارشدن سرکرایه چانه زد. اما اگر یادتان برود، شاید کرایه تاکسی ورشکستتان کند! پس حتی اگر مطمئنید که راننده بی‌مرام نیست، قبل از سوار شدن کرایه را بپرسید و شیادان را از خود دور کنید.
6. انتخاب هم‌سفر نامناسب
دو نفر در مسیرهای مخالف
هم‌سفر خوش‌سفر انتخاب کنید
انتخاب هم‌سفر مناسب یکی از مهم‌ترین کارهای است که باید قبل از سفر انجام شود. برای این کار باید به نکات زیر توجه کرد:
•    آیا بودجه‌ها یکی است؟ مثلاً این‌طور نباشد که یکی بخواهد به هتل پنج ستاره و دیگری به مهمان‌سرا برود. حتماً قبل از سفر درباره این صحبت کنید.
•    آیا علایق و سلایق یکی است؟ این‌طور نباشد که یکی بخواهد ساعت‌ها در موزه باشد و دیگری کل وقتش را در سواحل و گشت‌وگذار سپری کند.
•    آیا می‌توانند با هم خوب ارتباط برقرار کنند؟ نباید از رویارویی با یکدیگر بترسند؛ بالاخره قرار است کل روز با هم باشند. پس قبل از سفر مطمئن شوید که اگر با هم به مشکل برخوردید می‌توانید مشکل را بیان و حل کنید.
•    آیا به استقلال نیاز دارید یا می‌توانید تمام وقت با هم‌سفرتان باشید؟ هنگامی که شب و روز کنار کس دیگری هستید، نیاز به ساعات «تنهایی» افزایش پیدا می‌کند. پس حتماً ببینید آیا هم‌سفرتان می‌تواند تنها بماند یا این‌که حتماً باید کنارش باشید.
مسافرت با هم‌سفر نامناسب، سفر را تبدیل به کابوس می‌کند. در نتیجه یا هم‌سفر خوش‌سفر انتخاب کنید یا اصلاً به تنهایی سفر کنید.
7. نوشیدن آب شیر
آب شیر در مقابل آب‌معدنی
برای جلوگیری از بروز بیماری، از آب‌معدنی یا آب تصفیه‌شده استفاده کنید
خرید بطری‌ آب‌معدنی، آن‌هم به تعدادی که بشود شب را با آن سر کرد، بسیار هزینه‌زا است. پس شاید ترجیح دهید از آب لوله‌کشی استفاده کنید. اما بدانید که بدن هر فرد به آب محل زندگی خود عادت کرده، و شاید در صورت مصرف آب کشور دیگر، دچار اسهال وحشتناک شود. پس اگر نمی‌خواهید بابت بطری آب‌معدنی کلی پول پیاده شوید، حتماً جایی را پیدا کنید که دستگاه تصفیه آب دارد.
8. اقامت در توریستی‌ترین قسمت شهر
ازدحام در کلیسای نوتر دام پاریس
مرکز شهرهای توریستی گران و شلوغ است
یقیناً همه می‌خواهند که در مراکز شهر‌های توریستی باشند تا به همه چیز دسترسی داشته باشند. اما هزینه‌ها مانند هتل‌ها و رستوران‌ها بالاست. تازه این قسمت شهر همیشه شلوغ و پر از مسافران دیگر است و به‌ندرت می‌شود با محلی‌ها ارتباط گرفت. بهتر است در اطراف شهر و هتل‌های نقلی اقامت کرد. تماشای تکاپوی مردم در بیرون یک شهر توریستی بسیار جالب است.
9. روادید نادرست
ویزا با مهر عدم قبولی
روادیدها فرق دارند؛ درست انتخاب کنید
بسیاری از کشورها روادیدهای متنوع دارند. مطمئن شوید که روادید درست را می‌گیرید. در غیر این صورت، اگر در بخش مهاجرت فرودگاه شما را بازگردانند، ناراحت نشوید. در نتیجه، قبل از سفر حسابی تحقیق کنید و روادیدی را بگیرید که به کارتان ‌آید. شاید این فرایند یک ماه یا بیش‌تر زمان ببرد.
10. خرید ارز در فرودگاه

از فرودگاه مقصد ارز نخرید

فرودگاه‌ها کمیسیون سنگینی برای تبادل ارز می‌گیرند. پس بهتر است از دستگاه‌های عابر موجود در فرودگاه استفاده کرد. همچنین می‌شود ارز را از شهرهایی تهیه کرد که حق کمیسیون یا نرخ تبادل ارزشان رقابتی و در نتیجه پایین است. البته برای سفرهای کوتاه بهتر است قبل از سفر، از کشور مبدأ ارز تهیه کنید.

شما چه اشتباهاتی در سفر داشته‌اید و چگونه بر آن‌ها غلبه کرده‌اید؟

توی دوران مدرسه همیشه از انشاء متنفر بودم. شاید مثل توی فیلم‌ها از فرط نفرت عاشقش شدم. دوست‌دار ایده‌ها و ایده‌پردازی و یا شاید به قول خیلی قدیمی‌ها سر در جیب فرو بردن هستم. رشته مترجمی باعث شد تا در سطح جهانی با فرهنگ‌ها و ایده‌ها مواجه شم. هیچ چیزی به اندازه شناختن و یادگرفتن تحت تأثیرم قرار نمی‌ده.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 4.4 40 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
مهمان
9 آذر، 1398

روشنگری بسیار خوبی بود امید که در هدایت مسافران موفق باشیدپچ

پاسخ اسمارتیز :
ممنونم. مرسی که نظر گذاشتید :)
ما هم امیدواریم هرکسی که سفر می‌ره از این اشتباه‌ها نکنه یا اگرم براش مشکلی پیش اومد بتونه حلش کنه.