برنامه‌ی سفر به زنجان

6 اسفند، 1398
26 اسفند، 1398
2 روزه
تابستان
شهرگردی
اردلان فروتن
چاقو دسته زنجانی را دیگر همه می‌شناسند، اما اینجا باید چاقو‌های خود را کنار بگذارید و به موزه‌های زیبای زنجان بروید. در زیر، راهنمای گام به گام سفر به زنجان آمده است تا برنامه سفر به زنجان خود را به راحتی ببندید. زنجان شهر طولانی‌ترین‌ها و بزرگ‌ترین‌هاست. در سفر به زنجان با اسمارتیز همراه باشید.
روز 1
سفر به زنجان و سلطانیه
استان زنجان در منطقه‌ای سرسبز و کوهستانی قرار دارد و اولین نقطه دسترسی به رشته‌کوه البرز است. از آن‌جا که به شمال کشور هم راه دارد، همیشه مقصد خوبی برای سفرهای بین استانی‌ست. در راهنما گام به گام سفر به زنجان می‌خواهیم بگوییم چگونه، چطور و چه وقتی به شهر آش‌ها بروید تا از سفرتان لذت بسیاری ببرید.
برای رسیدن به زنجان راه‌های بسیاری است. استفاده از ماشین شخصی و پیمودن این راه 4 ساعته و گذر از استان قزوین یا خرید بلیط قطار یا اتوبوس که از دیگر راه‌های رسیدن به زنجان است. اگر با ماشین شخصی به زنجان می‌روید، اولین جایی که باید از آن بازدید کنید، گنبد سلطانیه است. از تهران حدود 300 کیلومتر تا سلطانیه فاصله دارید. ارزش تاریخی سلطانیه بسیار بالاست و آن گنبد زیبایش دل همه را می‌برد. بد نیست بدانید گنبد سلطانیه سومین گنبد بزرگ و اولین گنبد بزرگ خشتی در جهان است. بلیط 3 هزار تومانی ورودی را بخرید و وارد آرامگاه اولجایتو شوید. می‌گویند کلیسای مریم مقدس فلورانس را با الهام از این بنا ساخته‌اند. آجرکاری‌های مسجد و رنگ آبی گنبدش زیبایی دو چندانی به عکس‌های شما می‌بخشند. تنها 1 ساعت الی 1 ساعت و 30 دقیقه کافی‌ست تا از گنبد سلطانیه بازدید کنید.
حال که تا اینجا آمدیم باید در برنامه سفر به زنجان بنای داش کسن را هم باید ببینیم. از سلطانیه تا داش کسن حدود 40 دقیقه رانندگی فاصله است. تابلوها راهنمایی‌تان خواهند کرد اما از مردم محلی هم چند بار بپرسید تا راه را گم نکنید. داش کسن در نزدیکی روستایی به نام ویر قرار دارد. گردشگران به این بنا لقب بنای اژدها هم داده‌اند. شاید بگویید چرا؟ چون این بنا ترکیبی از معماری ایرانی و معماری چینی (مغولی) است. داستان‌های زیادی درباره این بنا گفته‌اند، برخی می‌گویند مربوط به زمان ساسانیان است و برخی می‌گویند برای زمان ایلخانان و ارغون‌شاه. هر چه باشد نمی‌شود از نقش اژدهای 1.5 متری گذشت.  بازدید از داش کسن که به نوعی یک معبد است، حدود یک ساعت وقت‌تان را خواهد گرفت. دیگر وقت ناهار ایت و باید جایی برای استراحت و خوردن ناهار پیدا کنید. رستوران گلریز سلطانیه می‌تواند گزینه خوبی باشد چون هم کیفیت غذایی بالایی دارد و هم قیمتش خوب است.
حال به سمت غار کتله‌خور می‌رویم. از داش کسن تا غار کتله خور حدود 2 ساعت راه است. شما باید سلطانیه را به سمت گرماب بروید و از گرماب راه خود را به سمت غار ادامه دهید. از هر کسی بپرسید، به شما آدرس می‌دهند. بلیط ورودی به غار کتله‌خور 15 هزار تومان است. شاید این غار شما را یاد غار علیصدر بیاندازد ولی این غار فرق‌هایی دارد، برای مثال اینجا یک غار خشک است نه آبی. قندیل‌های رنگارنگ غار کتله‌خور جلوه‌ی بی‌نظیری دارند و چشمان شما را به خودشان خیره می‌کنند. برخی از این قندیل‌ها بی‌رنگ هستند. این غار در سال 1331 به دست اعضای گروه راستی کشف شده است. اگر می‌خواستند بازی تاج‌وتخت را در ایران بسازند، قطعا غار کتله‌خور از لوکیشن‌های این سریال بود. معمولا در گروه‌های 8 الی 15 نفره از غار بازدید می‌کنند، پس اگر شما با یک گروه به این غار می‌روید، از قبل با تلفن 09121415255 تماس بگیرید.
دیگر برای امروز کافی‌ست و مسیرتان را به سمت زنجان ادامه دهید تا شب را در زنجان بمانید. هتل بزرگ زنجان یا هتل آسیا برای اقامت می‌تواند گزینه خوبی باشد.
اقامتگاه‌های این منطقه
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • رستوران گلریز سلطانیه
  • رستوران پلو زنجان
  • فست فود ارگانو

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 2
موزه گردی در زنجان
در این روز باید شهر زنجان را بگردیم و با مردمش هم‌صحبت شویم. مردم زنجان با این‌که ترک‌زبان هستند اما بیشتر ترجیح می‌دهند فارسی صحبت کنند. بعد از صرف صبحانه، اولین جایی که می‌توانید از آن بازدید کنید موزه باستان‌شناسی و مردان نمکی‌ست. بهای بلیط ورودی 2500 تومان است. اگر از جسد و اسکلت می‌ترسید، پیشنهاد می‌کنیم به این موزه نروید. این موزه که در برنامه سفر به زنجان گنجانده‌اید، درباره شش جسد مومیایی پیدا شده در معدن نمک چهرآباد زنجان است. این اجساد نمک‌پوش شده را هیچکس نمی‌تواند قیمت‌گذاری کند، علاوه بر این در موزه، وسایلی که همراه این اجساد پیدا شده بود را خواهید دید. در بین این 6 مومیایی، یک زن و یک پسر نوجوان 16 ساله هم دیده می‌شود. از جسد و استخوان که بگذریم، رو‌به‌روی موزه مردان نمکی و آن دست خیابان طالقانی، موزه صنایع دستی زنجان وجود دارد که بازدید از آن رایگان است.
موزه دیگر برای بازدید که حتما باید در برنامه سفر به زنجان قرار دهید، موزه رختشویخانه است. بلیط ورودی به رختشویخانه 2500 تومان برای هر نفر قیمت دارد. این رختشویخانه به منظور امنیت زنان و دوری از سرمای زمستان ساخته شد تا زنان بتوانند رخت‌های خود را با خیال راحت بشویند. این بنا که امروزه با نام موزه مردم‌شناسی زنجان هم شناخته می‌شود، در قلب بافت تاریخی زنجان قرار دارد و از موزه‌های پربازدید زنجان است. اگر نگوییم پربازدیدترین!! معماری این بنا به دوران قاجار و پهلوی بازمی‌گردد و اگر از برنامه سفر به زنجان‌ حذفش کنید قطعا پشیمان خواهید شد. در این موزه لباس‌های محلی، زیورآلات، ابزار و وسایل رختشویی و ... که زنان در قدیم و حال استفاده می‌کنند را خواهید دید. حدود 1 ساعت برای بازدید از این موزه زیبا کافی‌ست.
خب دیگر موزه‌گردی کافی‌ست و راه را به سمت طولانی‌ترین بازار سقف‌دار جهان ادامه دهید. از اینجا تا بازار تنها 4 دقیقه با ماشین و 10 دقیقه پیاده راه است. در این بازار از شیر مرغ تا جون آدمیزاد را پیدا خواهید کرد. بازار زنجان بسیار طولانی‌ست، پس اماده‌ی یک پیاده‌روی خفن باشید. چاقو دسته‌زنجانی از معروف‌ترین سوغاتی‌هایی‌ست که می‌توانید از این شهر با خود به یادگار آورید. در بازار جغوربغور بخورید یا از آش‌های خوشمزه و گاهی عجیب آن‌ها هم امتحان کنید.
پس از خرید از بازار برنامه سفر به زنجان تمام می‌شود. شما می‌توانید شب را دوباره در زنجان بگذرانید یا به اقامتگاه‌ سنتی تنورخونه یا اقامتگاه سنتی کوی نیک ابهر بروید و شب را در ابهر بگذرانید.
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • جغوربغور و آش در بازار زنجان
  • رستوران سنتی مشاهیر

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «اردلان فروتن» پیشنهاد داده است. درباره اردلان فروتن بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
امیرحسین سربیشه

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3 2 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.