9 نکته برای سفر در حین بارداری

9 مهر، 1398
9 مهر، 1398
مدت مطالعه :
باردار بودن در هنگام مسافرت می‌تواند استرس‌زا باشد، اما لازم نیست این طور باشد. اگر خودتان را قبل از سفر خوب آماده کنید می‌توانید ناراحتی‌های فیزیکی را در طول سفر به حداقل برسانید. این 9 نکته کمک می‌کنند که مسافرت در بارداری آسان‌تر باشد.
1. انتخاب زمان مناسب برای سفر در دوران بارداری
از آنجا که فوریت‌های پزشکی برای زنان باردار بیشتر در سه ماهه اول و سوم اتفاق می‌افتد، طبق نظر کنگره متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG) بهترین زمان برای سفر در سه ماهه دوم بین 14 تا 28 هفته است. این مدت واقعاً بهترین دوره برای مسافرت در بارداری است چون در این زمان معمولاً حالت تهوع صبحگاهی دیگر تمام شده است و هنوز هم آن‌قدر وزن اضافه نکرده‌اید که حرکت کردن برایتان سخت شده باشد.
به گفته ACOG سفر کردن در طول بارداری تا هفته سی و ششم برای زنانی که از نظر فوریت‌های پزشکی نیاز به خدمات ‌درمانی خاصی نداشته باشند، خطرناک نیست؛ اما خطوط هواپیمایی در این مورد قوانین خاص خودشان را دارند. با پزشکتان قبل از سفر حتماً مشورت کنید و قبل از رزرو پرواز با شرکت هواپیمایی تماس بگیرید تا از قوانینشان در مورد مسافران باردار مطلع شوید.
طبق نظر کنگره متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG) بهترین زمان برای سفر در سه ماهه دوم بین 14 تا 28 هفته است.
طبق نظر کنگره متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG) بهترین زمان برای سفر در سه ماهه دوم بین 14 تا 28 هفته است.
2. همراه داشتن غذا و نوشیدنی‌های ضروری
کابین‌های هواپیما معمولاً رطوبت کمی دارند که باعث می‌شوند آب بدنتان را در طول پروازهای طولانی‌تر راحت‌تر از دست بدهید. برای اکثر مسافران این اثرات قابل اغماض است اما برای زنان باردار از دست دادن آب بدن (دی هیدراته شدن) می‌تواند باعث تشدید علائمی مانند حالت تهوع، خستگی، گرفتگی عضلانی و یبوست بشود. لازم به ذکر نیست که خطرات عوارضی مانند زایمان زودرس را نیز افزایش می‌دهد. حتماً آب همراه خودتان داشته باشید و هر چند دقیقه یک‌بار حتی اگر تشنه نیستید، چند جرعه آب بنوشید.
به همین ترتیب، معده خالی می‌تواند مواردی مانند بیماری صبحگاهی را بدتر کند و یا باعث افتادن قند خون بشود که منجر به احساس ضعف می‌شود. حتماً تنقلات سالم یا آب نبات زنجبیلی همراه خود داشته باشید تا بتوانید جلوی حالت تهوع را بگیرید و سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید.
حتماً آب همراه خودتان داشته باشید و هر چند دقیقه یک‌بار حتی اگر تشنه نیستید، چند جرعه آب بنوشید.
حتماً آب همراه خودتان داشته باشید و هر چند دقیقه یک‌بار حتی اگر تشنه نیستید، چند جرعه آب بنوشید.
3. به‌موقع دستشویی رفتن
متأسفانه یکی از عوارض جانبی بارداری و دی هیدراته شدن نیاز مکرر به رفتن به دستشویی است. هیچ کس دوست ندارد وقتی باید کمربند ایمنی بسته باشد نیاز مبرم به دستشویی رفتن احساس کند. از سرویس بهداشتی حتی اگر به نظرتان ضروری نمی‌آید حتماً در زمان‌های مناسب استفاده کنید. قبل از ترک رستوران، فرودگاه، موزه و غیره حتماً از سرویس بهداشتی استفاده کنید.
4. صندلی کنار راهرو را در هواپیما انتخاب کنید
مطمئناً نه تنها برای رفتن به دستشویی بلکه برای بلند شدن و راه رفتن هم این صندلی مناسب‌تر است. صندلی کنار راهرو این امکان را به شما می‌دهد که هر وقت نیاز بود راحت‌تر و بدون ایجاد مزاحمت برای سایر مسافرین بتوانید به‌دفعات از دستشویی هواپیما استفاده کنید یا هر از گاهی در راهرو قدم بزنید.
5. جوراب واریس را فراموش نکنید
این جوراب‌ها ممکن است خیلی زیبا نباشند ولی برای هر خانم بارداری ضروری هستند. گردش خون شما در دوران بارداری تغییر می‌کند که می‌تواند منجر به مواردی مانند تورم و سردرد شود. جوراب واریس یا ساپورت باعث بهبود گردش خون شده همچنین شدت سایر ناراحتی‌های ناشی از بارداری مانند سندرم بی‌قراری پا را هم کاهش می‌دهد.
جوراب واریس یا ساپورت باعث بهبود گردش خون شده همچنین شدت سایر ناراحتی‌های ناشی از بارداری مانند سندرم بی‌قراری پا را هم کاهش می‌دهد.
جوراب واریس یا ساپورت باعث بهبود گردش خون شده همچنین شدت سایر ناراحتی‌های ناشی از بارداری مانند سندرم بی‌قراری پا را هم کاهش می‌دهد.
6. خیلی سبک سفر کنید
در حالی که انجام ورزش سبک تا متوسط در دوران بارداری پیشنهاد داده می‌شود اما برداشتن بار سنگین به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. از حمل چمدان‌های سنگین که لازم باشد آنها را بلند کرده و در قفسه بالای صندلی‌تان قرار بدهید یا در فرودگاه روی قسمت بار بگذارید خودداری کنید. تعداد کمی لباس، کفش و زیورآلات انتخاب کنید که رنگشان به هم بیاید و بتوانید با ترکیب کردنشان در پوششتان تنوع لازم را ایجاد کنید و در عین حال بارتان سنگین نشود یا لباس‌های چند منظوره همراه خود ببرید مانند یک ژاکت نرم که بتوانید به‌جای پتو و بالش هم از آن استفاده کنید. بسته به مکانی که می‌خواهید به آن سفر کنید اقلامی مانند شامپو یا خمیر دندان را می‌توانید همراه خود نبرید و در مقصد خریداری کنید تا در نهایت فقط وسایل بسیار ضروری را در چمدانتان قرار بدهید.
 با پزشکتان مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید چه میزان باری را اجازه دارید در آن مرحله از بارداری حمل کنید تا در مورد وزن مناسب بار درست تصمیم بگیرید.
7. استراحت کنید
علاوه بر تغییرات فیزیولوژیکی که در طول بارداری برای فرد رخ می‌دهد بارداری همچنین می‌تواند استرس زا هم باشد و در برخی از خانم‌ها باعث ایجاد بی‌خوابی می‌شود که می‌تواند منجر به خستگی زیاد بشود. شما ممکن است نتوانید به‌اندازه دوران پیش از بارداری‌تان فعال باشید اما این موضوع کاملاً طبیعی است.
حتماً در طول سفر زمان‌هایی را به استراحت کردن اختصاص بدهید. اگر پروازتان دارای ترانزیت فرودگاهی است فاصله بین دو پرواز را جوری انتخاب کنید که زمان کافی برای رسیدن به پرواز بعدی‌تان بدون نیاز به عجله کردن داشته باشید. اگر می‌خواهید رانندگی کنید، سعی کنید بیش از پنج یا شش ساعت در روز را در ماشین نباشید و توقف‌های زیادی را هم برای استراحت کردن و پیاده از ماشین و چند قدم راه رفتن در نظر بگیرید. استراحت (یا حتی بهتر، چرت زدن!) را در برنامه‌های روزانه خود بگنجانید تا مطمئن شوید که فرصتی برای دوباره سرحال شدن دارید و آهستگی و پیوستگی را در سفر فراموش نکنید. نباید طوری سفر کنید که اوایل سفر آن قدر کارهای زیادی انجام بدهید که در انتهای سفر از پا بیفتید و نتوانید از کل سفرتان لذت ببرید.
حتماً در طول سفر زمان‌هایی را به استراحت کردن اختصاص بدهید.
برای مسافرت در بارداری حتماً در طول سفر، زمان‌هایی را به استراحت کردن اختصاص بدهید.
8. برنامه‌ریزی داشته باشید
در حالی که سفر برای اکثر زنان باردار بی‌خطر است، اما احتمال اتفاقات پیش بینی نشده همیشه هست. از گزینه‌های موجود برای اضطرارهای پزشکی در طول سفر و در مقصدتان اطلاع کافی حاصل کنید. به‌خصوص اگر به خارج از کشور مسافرت می‌کنید. حتماً یک کپی از مدارک پزشکی دوران بارداری‌تان همراه داشته باشید. با پزشک خود در مورد علائم هشدار دهنده یا مواردی که باید به حواستان به آنها باشد مشورت کنید. دانستن اینکه احتمالات را در نظر گرفته و برنامه ریزی مناسبی بر این اساس انجام داده‌اید باعث اطمینان و آرامش خاطر شما خواهد شد.
9. درخواست کمک کنید
از کمک خواستن واهمه نداشته باشید. سفر می‌تواند استرس زا باشد و بارداری به میزان پیچیدگی و خطرات بالقوه آن می‌افزاید. میان وعده خود را فراموش کرده‌اید و احساس ضعف دارید؟ از خدمه پرواز درخواست یک لیوان آبمیوه کنید.
میان وعده خود را فراموش کرده‌اید و احساس ضعف دارید؟ از خدمه پرواز درخواست یک لیوان آبمیوه کنید.
میان وعده خود را فراموش کرده‌اید و احساس ضعف دارید؟ از خدمه پرواز درخواست یک لیوان آبمیوه کنید.

مطمئن نیستید که می‌توانید کیفتان را بلند کنید؟ از یک نفر در نزدیکی‌تان کمک بگیرید. خیلی گرمتان شده و نیاز به یک صندلی در مترو دارید؟ حتماً از یک نفر درخواست کنید بلند شود تا شما جای او بنشینید. حتی اگر هنوز بارداری‌تان در ظاهر مشخص نیست، اگر شرایطتان را توضیح دهید، مردم تقریباً همیشه از کمک کردن خوشحال می‌شوند.

معماری خوندم، همیشه دنبال بهانه ای برای خندیدن و شاد بودن می گردم.عاشق سفر کردن، عکاسی و سینمام.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.8 20 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.