7 روش کلاهبرداری اینترنتی از مسافران و راهکارهای در امان ماندن از آن‌ها

25 شهریور، 1398
25 شهریور، 1398
مدت مطالعه :
بسیاری از مسافران بر این باورند که با خطرات سفر از زمان ورود به فرودگاه یا از وقتی که به شهر مقصد می‌رسند، مواجه می‌شوند. مخاطراتی مانند امکان ابتلا به بیماری‌های اپیدمی، مخاطرات طبیعی و دزدی؛ اما مسافران ممکن است ندانند که بزرگ‌ترین خطری که می‌تواند آنها را تهدید کند در جایی است که کمتر از همه انتظار دارند: اینترنت.
وقتی نوبت به کلاهبرداری‌های مربوط به سفر می‌رسد، روز به ‌روز افراد بیشتری هدف حقه‌های اینترنتی از طریق کامپیوتر شخصی یا گوشی هوشمندشان قرار می‌گیرند. مسافرین به انحاء مختلفی از فیشینگ گرفته تا تبلیغات ویروسی در رسانه‌های اجتماعی طعمه مناسبی برای کلاهبرداران سایبری هستند. مسافر باید چه کند تا اطمینان حاصل کند که از این خطرات در امان است؟
بهترین روش مقابله با کلاهبرداری‌های آنلاین مربوط به سفر آگاه شدن و بیشتر دانستن درباره این موضوع است. در ادامه به معرفی و بررسی رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری آنلاین از مسافران که باید مراقب آنها باشید و نحوه جلوگیری از آنها می‌پردازیم:
1. بلیت رایگان هواپیما
یکی از شایع‌ترین کلاهبرداری‌هایی که ممکن است برایتان پیش بیاید پیشنهاد بلیت هواپیمایی رایگان است.
در این روش به شما گفته می‌شود که در ازای به اشتراک گذاری یک مطلب، بلیت رایگان جایزه می‌گیرید
در حالی که هیچ بلیتی در کار نیست.
چگونه انجام می‌شود: این روش کلاهبرداری بیشتر در صفحات شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر شایع است. مسافران اغلب یک پیام یا پستی را در صفحه "رسمی" یک شرکت هواپیمایی یا آژانس مسافرتی مشاهده می‌کنند که در این پیام ادعا می‌شود که هر مسافر در ازای کلیک کردن روی لینک و فرستادن آن برای دوستانش می‌تواند دو بلیت رایگان هوایی دریافت کند.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: از آنجا که بلیت‌های هواپیمایی گران هستند این روش کلاهبرداری می‌تواند همه کسانی را که کوچک‌ترین علاقه‌ای به سفر کردن دارند را وسوسه کند. این سیستم کلاهبرداری اتکایش به افرادی است که با اشتراک گذاری این لینک باعث تداوم آنلاین آن بشوند تا به این شکل خود پایاسازی کند.
مطمئن باشید هیچ بلیت هواپیمای رایگانی در کار نیست. در عوض شما را به یک وب‌سایت "فیشینگ" منتقل می‌کند که در واقع هیچ ارتباطی با خط هواپیمایی نداشته و تنها هدفش این است که به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. با یک کلیک، کلاهبرداران می‌توانند لیست دوستان شما را سرقت کنند یا پست‌های اسپم در صفحه شما در شبکه اجتماعی بگذارند. کلاهبرداران حرفه‌ای حتی شناسه کاربری و گذرواژه شما را نیز از طریق یک صفحه ورود جعلی می‌توانند سرقت کنند.
چگونه باید از آن احتراز کنید: خوشبختانه تشخیص این نوع کلاهبرداری آسان است. ابتدا، غلط املایی در نام صفحه یا عناوینی مانند «صفحه رسمی» را بررسی کنید. فقط صفحات با علامت تیک آبی در شبکه‌های اجتماعی معتبر هستند. دوما، اگر یک شرکت هواپیمایی واقعاً مسابقه‌ای طراحی کرده باشد هرگز از مسافران در خواست نمی‌کند از طریق یک برنامه شخص ثالث یا با ورود مجدد به شبکه اجتماعی‌تان به آن دسترسی پیدا کنید. اگر این بر فرض "مسابقه" از شما خواست هر کدام از این کارها را انجام دهید، بر روی آن کلیک نکنید! در عوض، این کلاهبرداری را به کانال رسانه اجتماعی گزارش دهید تا هر چه زودتر جلوی آن گرفته شود.
به بلیط‌های رایگان اعتماد نکنید


2. بلیت رایگان مکان‌های تفریحی
این روش کلاهبرداری بسیار شبیه به حقه بلیت رایگان هواپیما است و قصدش جمع آوری اطلاعات شخصی مسافرین در ازای یک بلیت رایگان پارک تفریحی است. با این حال بسیار به‌ندرت پیش می‌آید که واقعاً بلیتی وجود داشته باشد و معمولاً جز در معرض خطر قرار گرفتن و ضرر مالی، چیزی عاید مسافر نمی‌شود.
چگونه انجام می‌شود: این شگرد کلاهبرداری معمولاً از دو طریق اصلی انجام می‌شود. در روش اول افراد شیاد در صفحات رسانه‌های اجتماعی به ازای لایک کردن، به اشتراک گذاشتن یا با درخواست ورود به صفحه‌ای برای دادن اطلاعات بیشتر، وعده دادن بلیت رایگان برای اماکن تفریحی را می‌دهند. در روش دوم مسافرانی که به دنبال تهیه بلیت اماکن تفریحی هستند ممکن است عضو گروه‌های تخفیف در شبکه‌های اجتماعی شوند. در این حالت افرادی که بلیت‌های چند روزه دارند ممکن است روزهایی را که خودشان از آن بلیت استفاده نمی‌کنند را به دیگر مسافران در ازای یک " قیمت توافقی" یا بابت "هزینه ارسال بلیت"پیشنهاد بدهند. این کار نیز معمولاً برخلاف قوانین و مقررات بوده و خریداران را در معرض خطر از دست دادن کامل پول پرداختی‌شان قرار می‌دهد (با فرض اینکه بلیت تقلبی نباشد و اعتبار داشته باشد).
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: این کلاهبرداری در درجه اول خانواده‌ها را هدف قرار می‌دهد. در شبکه‌های اجتماعی، این کلاهبرداری اغلب به‌وسیله خانواده‌هایی تداوم می‌یابد که امیدوار هستند به‌سادگی و تنها با اشتراک گذاری یک لینک راهی برای تهیه بلیت رایگان پیدا کنند. در گروه‌های تخفیف و وب سایت‌های همتا به همتا، این کلاهبرداری توسط "والدین صرفه جو" با نیت کمک کردن به خانواده‌های دیگر، انجام می‌شود.
چگونه باید از آن احتراز کنید: همیشه به پیشنهادهای اینترنتی که خوب‌تر از آن هستند که باور کردنی باشند، شک کنید. حواستان به نام تجاری رسمی مکان تفریحی باشد تا فریب وب‌سایت‌هایی که با ایجاد تغییر در اسم رسمی آن مکان قصد تقلب دارند را نخورید. اگر می‌خواهید از بلیتی به‌صورت گروهی و اشتراکی استفاده کنید حتماً افراد گروه را شخصاً بشناسید که قابل اعتماد باشند. اگر می‌خواهید درگیر این خطرات نشوید می‌توانید از وب‌سایت‌های تخفیف تأیید شده و معتبر استفاده کنید.
 3. صفحه‌های فیس بوک جعلی
بر خلاف دو روش متقلبانه پیشین که به شکل‌های مختلفی در اینترنت ممکن است برایتان پیش بیاید، این روش تنها مختص فیس بوک است. آنچه کلاهبردار لازم دارد تنها یک لوگو و جعل موضوعی مرتبط با سفر است تا بتواند اطلاعات شخصی‌تان را سرقت کند.
چگونه انجام می‌شود: حقه یک صفحه جعلی در فیس بوک به این شکل است که فرد کلاهبردار یک صفحه که به نظر رسمی می‌رسد با نام ارائه دهنده خدمات مسافرتی ایجاد می‌کند. این صفحات اغلب به‌جز لوگو و نام تجاری، دارای محتوای محدودی است. کلاهبردار در این صفحات، تبلیغات و پیشنهاداتی مرتبط با سفر قرار می‌دهد تا کاربر را تشویش به عضو شدن یا به اشتراک شدن لینک صفحه کند. در بسیاری از موارد، این "پیشنهادات" از تخفیف بلیت‌های هواپیمایی تا پیشنهاد بلیت‌های کاملاً رایگان هدفی جز ثبت نام کاربران در برنامه‌های شخص ثالث ندارد.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: این کلاهبرداری آنلاین هر کسی که مایل به خرید بلیت هواپیمای ارزان قیمت باشد از خانواده‌ها گرفته تا کسانی که پروازهای هواپیمایی زیادی دارند را طعمه قرار می‌دهد. مسافران ممکن است چون دوستی لینک را به اشتراک گذاشته فکر کنند قابل اعتماد است و روی آن کلیک کنند.
اما بدون ارتباط واقعی با این شرکت‌های تقلبی، مسافران در نهایت تنها اطلاعات خود را در دسترس برنامه‌های شخص ثالثی که هدفی جز سرقت اطلاعات شخصی ندارند قرار می‌دهند. سپس کلاهبرداران از لیست دوستان فرد استفاده می‌کنند تا طعمه‌های بالقوه بیشتری را پیدا کنند.
چگونه باید از آن احتراز کنید: مسافران به محضی که به صفحه‌ای جعلی در فیس بوک بر می‌خورند باید برای حذف آن به فیس بوک گزارش دهند. پس از آن، مسافران می‌توانند از ابزار مطمئن‌تری برای اطلاع از تخفیف‌های مسافرتی استفاده کنند.
فیس بوک
مراقب اکانت های جعلی فیسبوک باشید
4. ایمیل‌های تائید پرواز جعلی
یکی از جدیدترین کلاهبرداری‌های اینترنتی مربوط به سفر، ایمیل جعلی "تأیید پرواز" است که مستقیماً به صندوق پستی اینترنتی شما ارسال می‌شود.
چگونه انجام می‌شود: مسافران چندین روز یا هفته قبل از سفر ممکن است یک ایمیل دریافت کنند که به نظر می‌رسد از یک شرکت هواپیمایی است. در ایمیل، "خط هوایی" ممکن است بگوید که مسافر هنوز بلیت خود را تأیید نکرده و باید برای تأیید سفر خود به یک وب‌سایت برود.
 هنگامی که مسافر روی لینک کلیک می‌کند، به وب‌سایتی با ظاهر رسمی وارد می‌شود که در آن صفحه از مسافر خواسته می‌شود اطلاعات پرواز و نام خود را تأیید کند یا با اکانت مسافر دائمی خود وارد صفحه وب‌سایت شود. به محضی که یک مسافر این کار را انجام می‌دهد، کلاهبرداران می‌توانند مایل‌های مسافران پرپرواز را سرقت کنند یا به‌طور کامل بلیت را بدزدند.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: این کلاهبرداری اغلب افرادی را که دارای حساب کاربری پرپرواز در خطوط هواپیمایی هستند یا هر شخصی که پروازی پیش رو دارد را طعمه قرار می‌دهد. در حالی که برخی حملات تصادفی‌تر هستند، اما کسانی که برنامه سفر خود را در رسانه‌های اجتماعی قرار داده باشند، در معرض خطر بیشتری هستند.
کلاهبرداران با فریب دادن هدف سعی می‌کنند به اطلاعات رزرو اینترنتی بلیت و یا حساب کاربری افراد پرپرواز نفوذ کنند. در حالت اول از طریق کد مرجع رزرو هویت مسافرتی فرد، از جمله نام کامل، آدرس و شماره گذرنامه او را سرقت می‌کنند که می‌تواند برای مسافر مخاطره آمیز باشد و کلاهبردارانی که حساب کاربری افراد پرپرواز را هک می‌کنند معمولاً امتیازها و مایل‌های مسافر را سرقت می‌کنند تا از او اخاذی کنند.
چگونه باید از آن احتراز کنید: هر کس که یکی از این ایمیل‌ها را دریافت می‌کند نباید روی لینک کلیک کند یا هیچ اطلاعاتی بدهد. در عوض، باید سریعاً با شرکت هواپیمایی خود تماس بگیرد تا درباره صحت ایمیل اطمینان حاصل کند.
دوما، کسانی که دارای حساب پرپرواز هستند باید رمز عبور حساب کاربری خود را زود به زود تغییر دهند. با بلافاصله تغییر دادن گذرواژه، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اطلاعات شخصی شما یا مایل‌هایتان مورد سرقت قرار نگیرند.
5. کلاهبرداری‌های Craiglist و Airbnb
با رواج اقتصاد به اشتراک‌گذاری هر روزه مسافران بیشتری به اجاره اتاق‌ها از طریق وب‌سایت‌هایی نظیر Airbnb، VRBO و یا سایر وب‌سایت‌های مشابه می‌پردازند. برای اکثر مسافرین بین‌المللی، این گزینه جایگزین خوبی برای هتل‌های گران‌قیمت است که همیشه بیش از ظرفیتشان رزرو می‌کنند.
ممکن است به نظر برسد این روش برای تجربه‌ی شهری مانند افراد محلی گزینه ارزان‌تر و بهتری است اما خطراتی نیز دارد. پیش از آن کلاهبرداران سعی می‌کنند یک خانه رؤیایی تبدیل به یک کابوس شود، شما را فریب داده و پولتان را سرقت کنند.
چگونه انجام می‌شود: پس از مرور وب‌سایت‌های مشارکتی مانند Airbnb، برخی از مسافرین ممکن است به دنبال تبلیغات طبقه بندی شده محلی باشند یا به دنبال لیست‌های مقایسه قیمت بروند. از طریق وب سایت‌هایی مانند Craigslist یا حتی رسانه‌های اجتماعی، کلاهبرداران مکان‌های اقامتی را ارزان‌تر از قیمت وب‌سایت‌های به اشتراک گذاری، پیشنهاد می‌کنند.
کلاهبرداری به‌طور مستقیم از طریق پیام دادن انجام می‌شود: یا مسافر به کلاهبردار پیام می‌دهد یا کلاهبردار از طریق یک فروم یا روش تبلیغی دیگری با مسافر تماس می‌گیرد. در این پیام، کلاهبردار می‌گوید که اتاق ارزان‌تر دارد، اما باید یک پیش پرداخت بپردازید.
وقتی کلاهبرداری موفقیت آمیز باشد، مسافر با قیمت پیشنهادی موافقت می‌کند و پس از انتقال وجه هنگامی که مسافر به مقصد می‌رسد متوجه می‌شود مالک یا محل هرگز وجود ندارد.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: این روش کلاهبرداری اغلب افرادی را طعمه قرار می‌دهد که در جستجوی یک اتاق نزدیک به یک مکان یا رویداد خاص هستند، اما نمی‌خواهند مبلغ هنگفتی برای هتل بپردازند. به‌جای تلاش برای گرفتن اتاق در هتل، آنها به سایر وب‌سایت‌ها مراجعه می‌کنند تا بتوانند گزینه بهتری برای اقامت پیدا کنند.
در این زمان است که کلاهبرداران از موقعیت سوءاستفاده می‌کنند و مدعی داشتن اتاق‌های بهتر با قیمت ارزان‌تر می‌شوند تا توجه مسافران را جلب کنند و در نهایت از آنها کلاهبرداری مالی کنند. وقتی مسافر در این تله بیافتد کلاهبردار پول اقامت را می‌گیرد و جیب مسافر را خالی می‌کند.
چگونه باید از آن احتراز کنید: هرگونه پیشنهاد در Craigslist و یا در رسانه‌های اجتماعی همیشه خطرناک است، زیرا حفاظت کمتری در این وب‌سایت‌ها وجود دارد. هرگز انجام معامله با فرد غریبه‌ای خارج از محدوده وب سایت‌های مورد اطمینانتان، ایده خوبی نیست؛ بنابراین اگر تصمیم دارید اتاق شریکی بگیرید حتماً مستقیماً از طریق Airbnb، VRBO یا وب‌سایت‌های معتبر دیگر این کار را انجام دهید تا در معرض کلاهبرداری مالی قرار نگیرید.
کلاهبرداری اینترنتی
در هنگام رزرو اتاق به صورت اینترنتی، از صحت اطلاعات مالک اطمینان حاصل کنید.
6.  کلاهبرداری با روش فروش جلب و تغییر
در روزهای اولیه اینترنت، ساخت یک وب سایت کلاهبرداری برای گرفتن پول مسافران از همه جا بی‌خبر کار بسیار آسانی بود. امروزه برخی از این کلاهبرداری‌ها به‌ویژه در مورد سفر هنوز هم وجود دارند. روش کلاهبرداری جلب و تغییر هنوز هم می‌تواند پول شما را با تغییر دادن قیمت یک پرواز به پروازی دیگر سرقت کند.
چگونه انجام می‌شود: این روش کلاهبرداری آنلاین بیشتر در بین آژانس‌های مسافرتی شایع است و با استفاده از تبلیغات موتورهای جستجو یا پاپ آپ‌ هایی که مدعی سفرهای ارزان قیمت و به‌صرفه هستند، انجام می‌شود. وقتی مسافرین به وب سایت می‌روند، با قیمت‌هایی بسیار پایین‌تر از سایر آژانس‌های مسافرتی مواجه می‌شوند. کاری که کلاهبرداران در این روش انجام می‌دهند این است که قسمت عمده‌ای از هزینه‌ها را در قیمت پیشنهادی لحاظ نمی‌کنند. در نتیجه شما تا بعد از دادن شماره کارت اعتباری خود متوجه قیمت حقیقی که بسیار بیشتر از قیمت اولیه است نمی‌شوید.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: هر کسی که مسافرت می‌کند همیشه به دنبال بهترین قیمت موجود است که باوجود آژانس‌های مسافرتی و خطوط هوایی بین‌المللی مختلف همیشه گزینه‌های متعددی برای انتخاب وجود دارد. این کلاهبرداری صرفه‌جوترین مسافران که خواهان بهترین قیمت‌اند را طعمه خود قرار می‌دهد و در نهایت به‌جای مقرون به‌صرفه شدن سفر، این وب‌سایت‌ها اغلب با افزودن هزینه‌های گوناگون و اضافی به بهای اولیه باعث فریب دادن مسافر می‌شوند.
چگونه باید از آن احتراز کنید: باوجودی که قیمت پایین ممکن است وسوسه انگیز باشد، اما همیشه بهترین گزینه نیست. مسافران باتجربه می‌توانند از ابزارهای پیشرفته‌ای مانند ITA Matrix برای یافتن ارزان‌ترین بلیت هواپیما و تخفیف‌های خطوط هواپیمایی استفاده کنند.
اما مسافران کم تجربه که به دنبال قیمت مناسب هستند، باید از آژانس‌های مسافرتی معتبر استفاده کنند. هم چنین وب سایت‌های مسافرتی آنلاین مانند Google Flights و Hipmunk می‌توانند به شما در یافتن بهترین قیمت‌ها برای سفر به راحتی کمک کنند.
7. وب سایت‌های جعلی هتل‌ها
در نهایت، کلاهبرداری‌های مربوط به رزرو کردن نیز می‌توانند مسافرانی را که به دنبال بهترین قیمت‌ها هستند را فریب دهند. به گزارش انجمن هتل و اسکان آمریکا، بیش از 15 میلیون مسافر سالانه قربانی وب سایت‌های رزرو جعلی هستند که باعث میلیون‌ها دلار خسارت مالی می‌شود.
چگونه انجام می‌شود: هنگامی که نوبت به پیشنهادهای آنلاین سفر می‌رسد بسیاری از مسافران از سایت‌های مقایسه قیمت‌ها برای پیدا کردن بهترین قیمت اقامت استفاده می‌کنند. وقتی گزینه اقامت مطلوبشان را می‌یابند آن را رزرو کرده و به وب‌سایت اعتماد می‌کنند؛ اما تمام وب‌سایت‌ها قابل اعتماد نیستند برخی از آنها اقامتی را پیشنهاد می‌دهند که در آن هتل واقعاً وجود ندارد.
چه کسانی را هدف قرار می‌دهد: این نوع کلاهبرداری اغلب افرادی را که با روش خرید مقایسه آنلاین آشنا هستند به‌ویژه آنها که از طریق موتورهای جستجوگر قیمت‌ها را مقایسه می‌کنند، هدف قرار می‌دهد. کلاهبرداران وب‌سایت‌های متقاعد کننده‌ای را ایجاد می‌کنند که کاملاً مشابه با وب سایت‌های آنلاین آژانس‌های مسافرتی باشند. هر چند در برخی موارد پشت ظاهر این وب‌سایت‌ها هیچ شرکت مسافرتی‌ای وجود ندارد. در عوض، مسافر اطلاعات کارت اعتباری خود را ارسال می‌کند و برای رزرو هتل پیش پرداختی می‌پردازد در حالی که رزرو هتل اش معتبر نبوده و فریب خورده است.
چگونه باید از آن احتراز کنید: اول و مهم‌تر از همه، مسافران باهوش سریع اطلاعاتی در مورد آن وب‌سایت رزرو آنلاین کسب و راجع به اعتبار وب‌سایت جستجو می‌کنند. کسانی که در مورد اعتبار وب‌سایت‌ها نگران هستند بهتر است از یک آژانس مسافرتی قابل اعتماد آنلاین استفاده کنند چون هرچند ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد اما از لحاظ روانی و آرامش خاطری که برایشان فراهم میاورد ارزشش را دارد.

معماری خوندم، همیشه دنبال بهانه ای برای خندیدن و شاد بودن می گردم.عاشق سفر کردن، عکاسی و سینمام.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.8 20 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.