7 جای دیدنی تاجیکستان که باید رفت

13 آذر، 1397
13 آذر، 1397
مدت مطالعه :

بخش زیادی از مساحت کشور تاجیکستان را کوه‌ها تشکیل داده‌اند اما جاهای دیدنی تاجیکستان فقط به کوه‌ها ختم نمی‌شود. در صورتی که می‌خواهید با جاهای دیدنی تاجیکستان آشنا شوید، در ادامه با اسمارتیز همراه شوید.


شهرگردی در دوشنبه

1- پارک رودکی (Rudaki Park)
شهرگردی در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان را با بازدید از پارک رودکی شروع کنید. پارک رودکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی تاجیکستان است که به نام پدر شعر پارسی، نام‌گذاری شده است. در این پارک می‌توانید در سایه‌ی درختان و در مسیرهایی که از میان باغ‌های گل می‌گذرد قدم بزنید و فواره‌های زیبای پارک را تماشا کنید.
برجسته‌ترین نماد این پارک، مجسمه‌ای از رودکیست که در پشت آن یک ساختار کمانی‌شکل قرار دارد. این مجسمه در بخش شرقی پارک قرار دارد و نورپردازی حوض‌های جلوی آن در شب دیدنیست. در بخش شمالی پارک، یک میله پرچم بزرگ وجود دارد که پرچم تاجیکستان روی آن نصب شده است. در بازدید از پارک رودکی می‌توانید قایق‌سواری هم کنید؛ در جلوی میله پرچم، دریاچه‌ی کوچکی وجود دارد که می‌توانید برای گشت‌زنی در آن قایق اجاره کنید.
با رفتن به بخش غربی پارک، کاخ ریاست جمهوری تاجیکستان را خواهید دید و موزه‌ی ملی تاجیکستان هم در شمال پارک واقع شده است. مجسمه اسماعیل سامانی زیر قوسی طلایی هم در جنوب پارک قرار دارد.

پیشنهاد می‌کنیم شب به دیدن این پارک بروید.

اگر تابستان را برای سفر به تاجیکستان انتخاب کرده‌اید، بهتر است صبح زود یا غروب آفتاب به پارک بروید تا از گرما در امان باشید. فواره‌های پارک شب‌ها روشن‌اند و فضا را زیبا می‌کنند. در گوشه و کنار پارک کیوسک‌های فروش بستنی و نوشیدنی وجود دارند که گزینه‌ی خوبی برای خنک شدن‌اند.
پارک رودکی 24 ساعته باز است و ورود به آن رایگان است.

2- موزه ملی تاجیکستان (National Museum of Tajikistan)
همان‌طور که در بالا گفته شد، موزه ملی از جاهای دیدنی تاجیکستان است که در پارک رودکی قرار دارد. این موزه که در سال 1934 افتتاح شده است، در سال 2013 پس از مدت طولانی بازسازی، مجددا باز شد.
ساختمان موزه 22 سالن دارد که تاریخ طبیعی، عهد عتیق، قرون وسطی، تاریخ مدرن و معاصر و هنرهای زیبا، بخش‌های مختلف آن هستند. زبان بیشتر اتیکت‌ها و علامت‌های موزه تاجیکی یا روسی است و برخی از آن‌ها نیز به انگلیسی نوشته شده‌اند. البته در این بازدید از این موزه می‌توانید راهنمای انگلیسی زبان داشته باشید که هزینه‌ی آن 30 سامانیست.

موزه‌ای نزدیک به پارک رودکی؛ پیشنهاد می‌کنیم در یک روز به هر دو جاذبه تاجیکستان سر بزنید.

در بازدید از موزه ملی تاجیکستان، دیدن آثار زیر را فراموش نکنید:

– آثاری از گنجینه آمودریا در طبقه اول و دوم
– محراب چوبی 300 تکه منقش به خط چوبی متعلق به دوره سامانیان
– مجسمه بودای خوابیده در طبقه اول
– ظروف سرامیکی و فلزی حکاکی شده از قرن دهم

موزه ملی تاجیکستان سه‌شنبه‌ها تا شنبه‌ها از ساعت 10 تا 16 و یکشنبه‌ها از ساعت 11 تا 15 باز است. این موزه دوشنبه‌ها و آخرین شنبه هر ماه بسته است. قیمت بلیط ورودی موزه ملی، 25 سامانی‌ست و اگر قصد دارید از آثار موزه عکس بگیرید، باید 10 سامانی هم برای عکاسی بپردازید.

3- مجسمه اسماعیل سامانی (Statue of Ismoil Somoni)
مجسمه‌ی عظیم 25 متری اسماعیل سامانی در میدان آزادی دوشنبه قرار دارد. این مجسمه در سال 1999 به مناسبت هزار و صدمین سالگرد سلسله سامانی‌ها ساخته شد. در ساخت بخش‌هایی از این بنا از طلا استفاده شده است و در پشت مجسمه هم بنایی قوسی شکل قرار دارد.
اسماعیل سامانی از پادشاهان سامانیان بود که شهر بخارا را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد و علاقه‌ی خاصی به زبان و فرهنگ فارسی داشت. برای اطلاعات بیشتر در مورد این امیر سامانی، بد نیست سری به صفحه ویکیپدیای او بزنید.

مجسمه‌ای از اسماعیل سامانی در میدان آزادی

مجسمه‌ی اسماعیل سامانی از جاهای دیدنی تاجیکستان است که عکاسان علاقه‌ی خاصی به آن دارند؛ اگر دوست دارید از این مکان عکس‌های دیدنی ثبت کنید، صبح زود وقت مناسبی برای این کار است. یکی از گردشگرانی که به تاجیکستان رفته است، معتقد است سفر به این کشور بدون سلفی گرفتن با این مجسمه کامل نیست. عکاسان محلی زیادی اطراف این بنا حظور دارند و سعی می‌کنند از شما عکس بگیرند؛ هزینه‌ی عکسی که این عکاسان از شما می‌گیرند، 5 سامانیست.
فاصله‌ی این مجسمه با موزه‌ی ملی تاجیکستان، حدود 15 تا 20 دقیقه پیاده‌رویست و شاید بتوانید قبل یا بعد از دیدن موزه، به دیدن این بنا بروید.

4- مرکز اسماعیلیان (Ismaili Centre)
مرکز اسماعیلیان دوشنبه، یکی از شش مرکز اسماعیلیان در سراسر دنیا و یک جماعت‌خانه اسماعیلی‌ست. این بنا را معمار کانادایی، فاروق نورمحمد طراحی کرده است و مانند بسیاری از ساختمان‌های تاجیکستان که پس از استقلال ساخته شده‌اند، طراحی آن به سبک معماری سامانیست. ساختمان در دل باغ‌هایی قرار دارد که فواره‌ها و درختان شب‌خسب، زیبایی خاصی به آن بخشیده‌اند.

طراحی این بنا توسط معمار آمریکایی در تاجیکستان

برای تزئین این بنا از چوب زیاد استفاده شده است و درهای چوبی آن نیز خیلی زیبا هستند. آجرهای مرکز اسماعیلیان دوشنبه زیبایی خاصی به آن بخشیده است. در کف ساختمان از سرامیک‌های آبی و فیروزه‌ای استفاده شده است که احتمالا شما را یاد مساجد ایران می‌اندازد.
مرکز اسماعیلیان دوشنبه تنها روزهای یکشنبه به روی عموم باز است و تور بازدید از این مرکز، ساعت 9 صبح شروع می‌شود.

5- موزه آلات موسیقی گورمین (Gurminj Museum of Music Instruments)
تار، رباب، تنبور، دوتار، سه‌تار و قیچک، از جمله سازهایی‌اند که با رفتن به موزه آلات موسیقی گورمین، می‌توانید ببینید و بنوازید؛ البته برای نواختن سازها باید کار کردن با آن‌ها را بلد باشید. این موزه در سال 1990 توسط گورمین زاوکبکوف، هنرمند و موزسین تاجیک، پایه‌گذاری شد. موزه که در واقع خانه‌ی گورمین است، چندان بزرگ نیست و در آن حدود 100 ساز وجود دارد.

قدمت موسیقی تاجیکی را در این موزه ببینید.

این موزه میزبان رویدادهای فرهنگی نیز هست و در صورتی که از قبل رزرو کرده باشید، می‌توانید در کنسرت موسیقی گروه شمس که در این موزه برگزار می‌شود، شرکت کنید. سی‌دی‌های موسیقی این گروه نیز در این موزه به فروش می‌رسد و اگر بخواهید می‌توانید این سی‌دی‌ها را بخرید.

6- قلعه حصار (Hisor Fortress)
قلعه حصار تاجیکستان در 30 کیلومتری شهر دوشنبه و در نزدیکی روستایی با همین نام قرار دارد. این قلعه‌ی قرن شانزدهمی محل اقامت امیر بخارا بوده است. این قلعه دیوارهایی با ضخامت 1 متر دارد و در دل دیوارها، جاهایی برای قرار دادن توپ‌های جنگی برای محافظت از قلعه وجود دارد.
دو برج استوانه‌ای که در دو طرف دروازه ورودی قلعه قرار دارند، در قرن 18-19 در بخارا ساخته شده‌اند. در مقابل قلعه هم یک بازار با یک کاروانسرا و مغازه‌های زیاد وجود دارد. در زمان بازدید از بازار، احتمال این‌که موسیقی محلی بشنوید زیاد است؛ هنرمندان تاجیک گاهی در این‌جا برنامه اجرا می‌کنند.

رو‌به‌روی این قلعه فروشگاه‌هایی وجود دارد که باید از آن دیدن کنید.

در مورد این قلعه افسانه‌های زیادی وجود دارد؛ طبق یکی از این افسانه‌ها، قلعه حصار توسط افراسیاب برای محافظت در برابر رستم ساخته شده است.
اگر روزهای شنبه یا یکشنبه به این قلعه بروید، احتمال این‌که یک عروسی و رقص تاجیکی ببینید وجود دارد؛ برخی از تاجیک‌ها عروسی خود را در این قلعه برگزار می‌کنند. قیمت بلیط ورودی قلعه 10 سامانیست.

7- آزادراه پامیر (Pamir Highway)
آزادراهM41 که معمولا با نام پامیر شناخته می‌شود، آزادراهی‌ست که از بین رشته کوه‌های پامیر می‌گذرد و در چهار کشور افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان و قزقیزستان واقع شده است. این آزادراه بخشی از جاده‌ی تاریخی ابریشم است و بیش از 2000 کیلومتر طول دارد.
اگر قصد سفر در این آزادراه را دارید، بهتر است باتوجه به فصل، لباس مناسب بپوشید. باتوجه به فصلی که از این آزادراه عبور می‌کنید، دمای هوا بین 35 تا منفی 40 درجه سانتیگراد متفاوت است.

هیجان را در پامیر امتحان کنید.

برای پیمودن مسیری طولانی در این آزادراه ، باید ماشین آفرود اجاره کنید. قله‌هایی مثل قله‌ی اسماعیل سامانی و قله‌ی لنین در مسیر این آزادراه قرار دارند و در کل سال پوشیده از برف‌اند. در مسیر این آزادراه، کاروانسراهای فراوانی وجود دارند که می‌توانید در آن‌جا توقف و استراحت کنید. دریاچه‌های آبی، دره‌های سرسبز، رودهای پرآب و شب‌های پرستاره، چیزیست که در طول سفر در این آزادراه، با آن‌ها روبرو خواهید شد.
در این آزادراه احتمالا کامیون‌های زیادی خواهید دید؛ وسایل نقلیه‌ای که از خطرات این جاده هستند. در زمان عبور از این آزادراه، گله‌های دامی را خواهید دید که از مناظر جذاب آن است.

در نقشه‌ی زیر جای مکان‌های دیدنی تاجیکستان را آورده‌ایم. کافی‌ست که روی هرکدام از آیکون‌ها کلیک کنید تا اطلاعات و عکس‌های مرتبط با هر کدام را ببینید.

[تعداد: 10    میانگین: 3.4/5]
موقعیت(ها)

برق و ICT خوندم. وبلاگ‌نویسی رو دوست دارم و خوندن وبلاگ هم جزو علائقمه. به صورت خیلی آماتور کوهنوردی می‌کنم و مسابقات بسکتبال NBA رو هم دنبال می‌کنم. مثل خیلی از مردم موسیقی گوش می‌دم و فیلم می‌بینم. تکنولوژی، کتاب و پادکست هم برام جذابه.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4 73 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.