قبل از سفر به ترکیه چه فیلم‌هایی ببینیم؟

9 اردیبهشت، 1399
9 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
اگر قرار است برای اولین بار به ترکیه سفر کنید باید بدانید واقعیت زندگی در این کشور، با آن زندگی پر زرق و برق فیلم‌ها و سریال‌های ترکی که کم و بیش همه ما با آن‌ها آشنایی داریم، تفاوت زیادی دارد. ترکیه کشور زیبایی است با مردمانی که فرهنگ منحصر به فردی دارند. با اینکه به دلیل همسایگی ایران و ترکیه، در بسیاری از موارد فرهنگ ترکی شبیه به فرهنگ ایرانی‌ها است اما تفاوت‌ها نیز کم نیستند. دیدن فیلم‌هایی که در مورد زندگی و فرهنگ واقعی مردم ترکیه ساخته شده می‌تواند یک راهنمای خوب برای کسانی باشد که قصد سفر به ترکیه را دارند. در ادامه به معرفی بهترین فیلم‌هایی که قبل از سفر به ترکیه باید بببینم خواهیم پرداخت.

فیلم ترکی خواب زمستانی
فیلم  خواب زمستانی برنده جایزه نخل طلایی کن
Winter sleep (خواب زمستانی)
خواب زمستانی ساخته نوری بیلگه جیلان در سال 2014 توانست جایزه نخل طلایی کن را کسب کند. این فیلم الهام گرفته از سبک زندگی مردم کاپادوکیه است و می‌تواند شما را با زندگی مردمانی که در مناطق مرکزی آناتولی و ترکیه زندگی می‌کنند آشنا کند. تصاویر چشم نواز از طبیعت برفی کاپادوکیه از مهم‌ترین ویژگی‌های این فیلم خوش ساخت است. داستان فیلم زندگی آقای آیدین، هنرپیشه سابق و رئیس فعلی هتل کوچکی در دره اوشیسار را روایت می‌کند. در این فیلم مشکلات آقای آیدین با خانواده و خواهر او که به تازگی طلاق گرفته است به خوبی به تصویر کشیده می‌شود. این فیلم نه تنها اطلاعات خوبی از زندگی مردم ترکیه را در اختیار شما قرار می‌دهد بلکه از لحاظ جذابیت‌های بصری و کشش داستانی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. بنابراین خواب زمستانی از جمله فیلم‌هایی است که قبل از سفر به ترکیه باید ببینید.
فیلم ترکی داستان استانبول
فیلم داستان استانبول روایت گر 5 داستان مختلف در شهر استانبول است
Istanbul Tales (داستان‌های استانبول)
به نظر شما اگر داستان‌هایی مانند سفید برفی، سیندرلا، زیبای خفته، شنل قرمزی و پسرک فلوت زن در استانبول امروزی رخ می‌داد چگونه روایت می‌شد؟ داستان‌های استانبول یک فیلم درام است که این 5 داستان معروف را به زبان دیگری در استانبول مدرن روایت می‌کند. فیلم، فرهنگ ترکی را در هر کدام از این داستان‌های معروف لحاظ کرده و روایت خود را از آن‌ها به نمایش می‌گذارد. از طریق این فیلم می‌توان تصویر متفاوتی از استانبول را مشاهده کرد. در مجموع داستان‌های استانبول می‌تواند جزو گزینه‌های اصلی بهترین فیلم‌هایی که قبل از سفر به ترکیه باید ببینیم محسوب شود.
 
فیلم ترکی ویزونتل
ویزونتل فیلم یک فیلم کمدی ترکی با زبانی انتقادی است
Vizontele
با ویزونتل به کارگردانی ایلماز اردوغان در سال 2001 ساخته شد. این فیلم کمدی و دوست داشتنی ما را به اوایل دهه 70 میلادی (دهه 50 شمسی) در جنوب شرقی ترکیه می‌برد و داستان وارد شدن تلویزیون به یک شهر کوچک را روایت می‌کند. داستان فیلم از آنجایی شروع می‌شود که مقامات دولتی یک دستگاه تلویزیون جدید با تجهیزات اولیه را در شهر می‌گذارند و از شهر خارج می‌شوند. حالا یک تعمیر کار محلی رادیو به اسم امین به همراه شهردار تلاش می‌کنند تا به هر نحوی شده تلوزیون را به کار بیاندازند. شوخی‌ها و کمدی خنده دار ترکی فیلم سرگرم کننده را بوجود آورده است و مخاطب را با خود همراه می‌کند. این فیلم تصویر خوبی از سبک زندگی مردمان جنوب شرقی ترکیه به نمایش می‌گذارد و شما را با فرهنگ این مردمان بیشتر آشنا می‌کند. ویزونتل در زمان عرضه توانست نظر تماشگران ترکی خود را به دست آورد. به این ترتیب این فیلم سرگرم کننده نیز شرایط لازم برای قرار گیری در لیست بهترین فیلم‌هایی که قبل از سفر به ترکیه باید ببینیم را دارد.
 
فیلم ترکی جاده
فیلم ترکی جاده اولین جایزه نخل طلایی تاریخ سینمای ترکیه را به دست آورد
The Road (جاده)
داستان فیلم جاده در مورد 5 زندانی است که با مرخصی موقت از زندان آزاد می‌شوند. این فیلم که در سال 1968 ساخته شده به صورت مجزا داستان این پنج زندانی ترک را به تصویر می‌کشد: سید علی به خانه بر می‌گردد تا برای حفظ شرافت خود، به زندگی همسر خائن خود پایان دهد. محمد صالح، که به دلیل بدهی به بانک در زندان بود، می‌خواهد با همسر خود فرار کند، اما خانواده همسرش این اجازه را نمی‌دهند. عمر می‌خواهد به شهر خود که در مرز ترکیه و سوریه قرار دارد برگردد و از مرز فرار کند. مولوت می‌خواهد در این زمان کوتاه به دست آمده وقت خود را با نامزدش بگذراند اما تحت فشار خانواده قرار می‌گیرد. در نهایت آخرین زندانی یعنی یوسوف چون برگه مرخصی را گم کرده حتی نمی‌تواند از مرخصی خود استفاده کند.
این فیلم تصویر واقعی از ترکیه، مردمان و مشکلات فرهنگی این کشور به نمایش می‌گذارد. نگاه خاص فیلم به ترکیه و فرهنگ آن برای مسافران ترکیه بسیار با ارزش خواهد بود زیرا تقریباً در هیچ فیلم ترکی دیگری این نگاه عمیق و واقعی مشاهده نمی‌شود. البته این نوع از نگاه چندان به کام دولت ترکیه خوش نمی‌آید و به همین دلیل نمایش این فیلم در ترکیه ممنوع شد. کارگردان و نویسنده فیلم ایلماز گونی زندانی شد و با سختی‌های زیادی در سوییس کار تدوین فیلم را انجام داد. در نهایت حدود 14 سال بعد در سال 1982 نسخه کاملی از فیلم به نمایش در آمد که توانست اولین بار نخل طلایی کن را برای سینمای ترکیه کسب کند. تمام این توضیحات نشان می‌دهد این فیلم ارزش دیده شدن را دارد و به خصوص در زمانی که قصد سفر به ترکیه را دارید می‌تواند به شما برای درک فرهنگ مردم این کشور کمک کند.
 
فیلم ترکیه عبور از پل
فیلم مستند ترکی عبور از پل شما را با فرهنگ موسیقی ترکیه و استانبول آشنا می کند.
Crossing the Bridge (عبور از پل)
موسیقی جنبه مهمی از فرهنگ یک کشور و ملت است. فیلم عبور از پل که در سال 2005 ساخته شد نقش مهمی در معرفی موسیقی ترکی و خصوصاً شهر استانبول دارد. این فیلم یک چهره خاص از استانبول را به نمایش می‌گذارد. سازنده فیلم فاتیح آکین به خوبی می‌تواند بینندگان را با خود همراه کند. با تماشای این فیلم تجربه بی نظیری از یک ماجراجویی در ترکیه و موسیقی زیبای ترکی به دست خواهید آورید. همچنین تأثیر فرهنگ آسیایی و اروپایی روی استانبول و بخش‌های مختلف آن یکی دیگر از مسائل مهمی است که در این فیلم با آن آشنا خواهید شد. این فیلم مستند که آن را با نام صدای استانبول نیز می‌شناسند از جمله فیلم‌هایی است که توصیه می‌کنیم حتماً قبل از سفر به ترکیه تماشا کنید.
 
فیلم ترکی راهزن
فیلم ترکی راهزن به خوبی زندگی مردم حاشیه نشین استانبول را به تصویر می کشد
 The Bandit (راهزن)
راهزن داستان سارقی به نام باران است که بعد از آزادی از زندان به دنبال بهترین دوستش بِرفو که به او خیانت کرده است و عشق زندگیش کِجه می‌گردد. این جستجو از یکی از شهرهای کوچک ترکیه آغاز می‌شود و تا استانبول ادامه پیدا می‌کند. باران در قطار استانبول با جوانی به نام کومالی آشنا می‌شود که برای یافتن گمشده‌ها به او کمک می‌کند. در فیلم راهزن همراه با ماجراجویی‌های باران و کومالی، شما می‌توانید تصویر بسیار خوبی از مردم استانبول، محله‌های مختلف آن و حتی زاغه‌های این شهر بزرگ به دست آورید و استانبول را بهتر بشناسید.
 
فیل ترکی روزی روزگاری آناتولی
فیلم تحسین شده روزی روزگاری آناتولی با داستانی جنایی بینندگان را با جایگاه قانون در زندگی مردم ترکیه آشنا می کند.
Once Upon a Time in Anatolia (روزی روزگاری در آناتولی)
نوری بیلگه جیلان کارگردان پر کار ترکی علاوه بر فیلم تحسین شده خواب زمستانی که قبلاً در این لیست به آن اشاره کردیم، فیلم‌های قابل توجه دیگری نیز دارد. روزی روزگاری در آناتولی از آثار دیگر این کارگردان معروف ترکی است که ما را با سلسله مراتب قانونی و اجتماعی در ترکیه آشنا می‌کند. داستان فیلم در مورد یک مظنون به قتل به نام کنان است که به همراه پلیس و پزشک و ... به دشت‌های آناتولی می‌رود تا محل دفن مقتول را به آن‌ها نشان دهد. در این فیلم دیالوگ‌های بسیار مهم بین پلیس و مظنون رد و بدل می‌شود که اطلاعات بسیار مهمی در مورد نحوه برخورد مردم ترکیه با قانون و جایگاه قانون در زندگی آن‌ها را در اختیار بیننده قرار می‌دهد. علاوه بر این تصاویر زیبا از دشت‌های آناتولی و لوکیشن‌هایی با منظره‌های چشم نواز از دیگر جذابیت‌های این فیلم ترکی برای مسافرانی است که قصد صفر به این کشور را دارند.
 
فیلم ترکی پدرم و پسرم
فیلم ترکی پدرم و پسرم روایت گر زندگی سه نسل مختلف از مردم ترکیه است
My Father and My Son (پدرم و پسرم)
فیلم پدرم و پسرم از جمله فیلم‌های خوش ساخت سینمای ترکیه است که باید آن را در لیست فیلم‌هایی که قبل از سفر به ترکیه باید ببینیم قرار دهیم. در این فیلم ما با زندگی و دغدغه‌های سه نسل مختلف از یک خانواده ترکی آشنا می‌شویم. صادق خبرنگاری است که بعد از کودتای نظامی سال 1980 زندانی می‌شود. صادق که در زندان مریض شده و در حال مرگ است، به همراه پسر خود دنیز به شهر پدری خود بازمی گردد تا فرزند خود را به دست پدرش بسپارد. پدر صادق، حسین، به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی با صادق، هیچگاه ارتباط خوبی با او نداشته اما صادق چاره‌ای ندارد تا در این شرایط دنیز را به دست حسین بسپارد.
ارتباط دنیز و حسین به زیباترین شکل ممکن در این فیلم روایت می‌شود و داستان حول محوری ارتباط نوه و پدر بزرگ شکل می‌گیرد. فیلم پدرم و پسرم اطلاعات زیادی از زندگی و وضعیت حکومت در سه دهه اخیر ترکیه در اختیار بینندگان خود قرار می‌دهد. همچنین حضور سه نسل مختلف سبب می‌شود تا دغدغه‌ها و طرز فکر مردم ترکیه در نسل‌های مختلف تا حد زیادی برای بیننده ملموس باشد.

قصد سفر به ترکیه را دارید؟ مطالب «جاهای دیدنی ترکیه» و «رستوران های ترکیه» را از دست ندهید.
برچسب(ها)

از وقتی یادم میاد خوندن همه چیو دوست داشتم از سر در مغازه ها تا مطالب وبسایت های مختلف. ترجمه چیزایی که میخوندم رو از دوران دانشجویی شروع کردم. از ترجمه مطالب دیگران رسیدم به نوشتن مطالب خودم توی سایت های مختلف و انقدر از این کار لذت میبرم که اصلا نفهمیدم چجوری بیشتر از هزار تا مطلب تو دو سال گذشته نوشتم. هنوز در حال یادگیریم و دوست دارم چیزای جدیدو امتحان کنم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.