برنامه‌ی سفر به پلنگ دره

4 اسفند، 1398
17 اسفند، 1398
1 روزه
تابستان
جنگل‌گردی
سعید باقری راد
در سفرم به روستای چالی شیرگاه مازندران که نزدیک پلنگ دره است، پیرزنی روستایی خاطرات حملات پلنگ‌ها به روستای‌شان را تعریف ‌کرد. می‌گفت که پلنگ‌ها چندتا از اهالی روستا را خورده‌اند و آن‌ها از ترس‌شان خانه‌ها را رها کرده و به جای دیگر رفته‌اند. بعد از شنیدن این حرف‌ها مطمئن شدم که چرا اسم پلنگ دره را انتخاب کرده‌اند. به قول ادبی‌ها واقعا اسم با مسمایی است. البته که الان دیگر خبری از پلنگ در پلنگ دره نیست! پس با خیال راحت می‌توانید سفری یک روزه به پلنگ دره داشته باشید.
قبلا در برنامه‌ی سفر به سوادکوه از پلنگ دره گفته‌ام. پیشنهاد می‌کنم بعد از خواندن این مطلب، سری هم به آن بزنید. شاید دل‌تان خواست که سفرتان به شمال و سوادکوه مازندران بیشتر از یک روز باشد. بگذریم، می‌خوایم ببینیم چطور باید به پلنگ دره رسید؟! با اسمارتیز همراه باشید.
روز 1
سفر به پلنگ دره
برای داشتن برنامه‌ای دقیق به پلنگ دره باید صبح خیلی زود راه بیفتید و خودتان را به جاده‌ی فیروزکوه برسانید؛ جاده‌ی ثابت سفرهای شمالی و منطقه‌ی سوادکوه. اگر از تهران حرکت کنید، حدود 241 کیلومتر باید طی کنید تا به پلنگ دره برسید. با قطار و اتوبوس هم می‌توانید خودتان را به شهر شیرگاه برسانید؛ شهر نقی و ارسطو!
به شیرگاه که رسیدید، باید سراغ اداره‌ی تامین اجتماعی شهر را بگیرید. روی نقشه‌ی گوگل هم البته موقعیت ساختمان مشخص است که کنار جاده‌ی فیروزکوه است و روبرویش و آن دست جاده، ورودی پلنگ دره قرار گرفته است. از اینجا باید حدود 13 کیلومتر در مسیری خاکی برانید تا به پلنگ دره برسید. در راه به ایست بازرسی جنگل‌بانی خواهید رسید که می‌توانید از آن‌ها راهنمایی بخواهید. جاده‌ی خاکی منتهی به پلنگ دره پرپیچ و خم است که حدود یک ساعت طول می‌کشد تا به مقصد برسید. البته باید به این نکته‌ی مهم هم اشاره کنم که اگر بارندگی باشد، امکان در گل ماندن ماشین هم بیشتر خواهد شد. بنابراین با خودروی شاسی بلند و دو دیفرانسیل بهتر است که به اینجا بروید.

“جاده خاکی منتهی به پلنگ دره شیب ملایمی رو به بالا دارد.”


معمولا بهترین فصل پلنگ دره اواسط بهار تا اواخر تابستان است. علتش هم برمی‌گردد به بارندگی‌ها و آب رودخانه‌ی پلنگ دره که برای آب‌بازی و سفر خنک تابستانی مناسب است. با این حال اوایل پاییز هم می‌توانید به اینجا بروید، خزان شروع شده و حجم آب هم کمتر.
رودخانه‌ی پلنگ دره معیار خوبی برای گم نشدن در جنگل پلنگ دره است. بنابراین بهتر است از مسیر منحرف نشوید و خلاف جهت رودخانه به مسیر ادامه دهید. استراحت در مسیر و آب‌بازی از کارهایی است که می‌توانید داشته باشید. بعد از حدود یک ساعت پیاده‌روی در این مسیر به آبشار و حوضچه‌هایش خواهید رسید.

“دوچرخه سواری می‌تواند انتخاب سوم شما در سفر به پلنگ دره باشد.”


برای رسیدن به آبشار 8 متری پلنگ دره باید از عرض رودخانه هم عبور کنید که حدود نیم متر عمق دارد. بنابراین حتما لباس اضافه، صندل و Dry Bag با خودتان داشته باشید.
در سفر به پلنگ دره این چند نکته را یادتان بماند:
  • رفت و برگشت به پلنگ دره و پیمایش رودخانه یک روز از وقت شما را خواهد گرفت. توصیه می‌کنیم که در شهر شیرگاه مایحتاج موردنیاز به خصوص آب معدنی را بخرید و بعد به سمت ورودی جنگل بروید.
  • از آنجایی که رودخانه دق
    یقا بین درخت‌ها است، سایه و خنکی هوا‌ جزو لاینفک برنامه‌تان خواهد بود. پس یک دست لباس گرم با خودتان ببرید.
  • حتما قبل از راه افتادن، وضعیت آب و هوایی منطقه را چک کنید. در صورت بارندگی شدید حتی در تابستان‌های گرم، حجم زیادی از آب وارد دره‌ها می‌شوند.
  • منطقه‌ی پلنگ دره تحت حفاظت محیط زیست است. بنابراین نسبت به نگهداری و حفظ محیط این منطقه حواس‌تان جمع باشد.
  • عصر روز اول: برگشت از پلنگ دره
    پیمایش مسیر رودخانه، استراحت و آب‌بازی تمام روز شما را خواهد گرفت. با این حال سعی کنید که برنامه‌تان را طوری تنظیم کنید که قبل از تاریکی هوا به خصوص در روزهای پاییزی به اول جاده‌ی جنگلی برسید. در صورتی که تصمیم گرفتید شب در جنگل بمانید حتما تجهیزات کمپینگ را داشته باشید.
    نگاره 1 از 6
    نگاره 2 از 6
    نگاره 3 از 6
    نگاره 4 از 6
    نگاره 5 از 6
    نگاره 6 از 6
    پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
    • این برنامه سفر را «سعید باقری راد» پیشنهاد داده است. درباره سعید باقری راد بیشتر بدانید.
    • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
    • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
    نقشه
    مهدی بهادرفر

    برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

    امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 5 3 نفر
    نظرتو با ما مطرح کن
    نظرات دیگران
    ماندانا الیاسی
    12 بهمن، 1398

    دوست عزیز سلام. مطلبون رو خوندم. غیر از مقداری ایراد ویرایشی و پیچیدگی جملات در کل خوب بود. فقط ایرادی که وارده این هست که من رفتم از صفحه اول سایتتون و سفرهای زمستانی رسیدم به مطلب شما. و جالب اینجاست که مطلبتون حتی یک عکس زمستانی از این مکان رو نداره. طبیعت سرسبز و شاداب چه ربطی به سفر زمستونی داره؟

    پاسخ اسمارتیز :
    سلام. ممنونم که نظرتونو گفتيد. اي کاش بيشتر توضيح مي‌داديد تا اگه ايرادي هست اصلاح بشه :)
    حق با شماست، عکس‌هاي جديد رو آپلود مي‌کنيم :)