آیا به زودی شاهد سگ‌های تشخیص دهنده ویروس کرونا خواهیم بود؟

11 اردیبهشت، 1399
13 اردیبهشت، 1399
مدت مطالعه :
اکثر دهه شصتی‌ها و حتی دهه هفتادی‌ها سریال کمیسر رکس را به یاد دارند. این سریال که از شبکه سه پخش می‌شد یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های تلویزیونی دهه هفتاد در تلویزیون بود. قهرمان اصلی این سریال سگ ژرمن شپرد بسیار باهوشی به نام رکس بود که نقش مهمی در دستگیری تبهکاران و ردیابی مواد مخدر داشت. این سگ بامزه آن‌قدر زیرک و هوشیار بود که همه ما را پای تلویزیون میخ‌کوب می‌کرد. امروزه از سگ‌های تربیت شده در جاهای زیادی استفاده می‌شود. مثلا در عملیات‌های امداد و نجات برای پیدا کردن افراد زیر آوار و در نیروهای پلیس برای پیدا و کشف کردن مواد مخدر از سگ‌ها استفاده می‌شود.
موارد زیادی از نجات انسان‌ها توسط سگ‌ها گزارش شده‌است و این حیوانات باوفا همواره دوست و یاور انسان بوده‌اند. درحال حاضر ویروس کرونا به‌عنوان دشمنی قدرتمند باعث مرگ بسیاری از انسان‌ها شده و خیلی از ما را وحشت‌زده، در خانه حبس کرده‌است. آیا در این شرایط سخت هم سگ‌ها می‌توانند وفاداری خود را به انسان‌ها نشان دهند و از ما در مقابل این بیماری مرگبار محافظت کنند؟ شاید با خودتان بگویید که چطور ممکن است درحالی که انسان از مقابله با این بیماری بازمانده، سگ‌ها بتوانند مشکل را حل کنند؟ باید بگوییم که شاید سگ‌ها به زودی بتوانند در زمینه پیشگری از انتقال ویروس کرونا به انسان‌ها کمک زیادی کنند.
اسمارتیز
عده‌ای از محققان در لندن مشغول آموزش سگ‌های تربیت شده برای تشخیص کرونا در بدن انسان هستند. محققان در حال بررسی بیشتر این موضوع هستند و امیدوارند که بتوانند سگ‌هایی را تربیت کنند که بیماری کرونا را در بدن افراد تشخیص دهند. به این ترتیب می‌توان از این سگ‌ها در مراکز عمومی مثل فرودگاه‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی برای تشخیص افراد آلوده به ویروس کرونا استفاده کرد و از این راه می‌توان جلوی ابتلای خیلی از مردم را به ویروس کووید 19 گرفت. هم اکنون تیمی از متخصصان دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن و دانشگاه دورام بریتانیا با همکاری سازمان سگ‌های تشخیص پزشکی درحال آزمایش روی سگ‌ها هستند تا اثبات کنند که این حیوانات می‌توانند مالاریا را تشخیص دهند.
ویروس کرونا
سگ‌ها با بو کردن نمونه‌های موجود در اتاق آزمایش، باید نمونه‌ای که دارای ویروس کروناست را تشخیص دهند.

محققان در تلاش‌اند تا با انجام آموزش‌هایی فشرده، سگ‌ها را برای تشخیص سریع و غیرهجومی بیماری‌های ویروسی آماده کنند. آن‌ها معتقدند که در صورت موفقیت این طرح می‌توان افراد مبتلا به ویروس را در مراحل اولیه و با سرعت بسیار بالاتر از تست‌های رایج تشخیص داد. سگ‌ها این توانایی را دارند که حداکثر 250 نفر را در هر ساعت آزمایش کنند و برای اماکن بسیار شلوغ که رفت‌وآمد در آن‌ها زیاد است، خیلی کاربردی هستند. شش سگ به نام‌های نورمن، دیگبی، استورم، استار، جاسپر و اشر درحال ارزیابی هستند که نیمی از آن‌ها به‌عنوان سگ‌های نجات فعالیت می‌کنند.
مراحل آموزش این سگ‌ها درست مشابه همان روشی است که برای تشخیص بیماری‌هایی مثل سرطان، پارکینسون و عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. پیش از پژوهشگران موفق شده بودند که از سگ‌ها برای تشخیص افراد مبتلا به این بیماری‌ها استفاده کنند. برای تشخیص ویروس کرونا توسط سگ‌ها، محققان ابتدا باید بوی مخصوص ویروس کرونا را مشخص کنند و سپس از سگ‌ها بخواهند تا نمونه‌های موجود در اتاق آزمایش را تست کنند. بعد از آن باید منظر ماند و دید که آیا سگ‌ها می‌توانند با حس بویایی فوق‌العاده‌شان ویروس کرونا را تشخیص دهند یا خیر. البته سگ‌ها این ویژگی را دارند که تغییرات بسیار کم دمای سطح پوست بدن را تشخیص دهند و به این ترتیب به راحتی می‌توانند فردی که تب داشته باشد را شناسایی کنند.
سگ تشخیص دهنده کرونا
نورمن که تا پیش از این وظیفه نجات جان انسان‌ها را برعهده داشته، حالا سخت مشغول تمرین است تا بتواند با تشخیص کرونا جان افراد بیشتری را نجات دهد.

دکتر کلر گست هم بنیانگذار و مدیر سازمان سگ‌های تشخیص پزشکی در این رابطه می‌گوید: "برای آموزش سگ‌ها از نمونه‌های غیرفعال یا مرده ویروس استفاده می‌شود و بنابراین خطری سلامت سگ‌ها و مربی‌ها را تهدید نمی‌کند. همچنین سگ‌ها برای غربالگری افراد نیازی به تماس با فرد ندارند و فقط هوای اطراف شخص را بو می‌کشند. به این ترتیب سگ‌ها برای جلوگیری از خطر ابتلا و شیوع ویروس، با افراد تحت آزمایش در تماس مستقیم نخواهند بود." محققان در رابطه با این آزمایش بسیار خوش‌بین هستند و معتقدند که این سگ‌ها در ورودی‌ها و فضاهای عمومی کاربرد زیادی دارند. پروفسور استیو لیندزی از دانشگاه دورام معتقد است که در صورت موفقیت‌آمیز بودن این طرح، می‌توان از سگ‌های تشخیص کرونا برای شناسایی سریع افراد حامل ویروس در فرودگاه‌ها استفاده کرد. همچنین این سگ‌ها پس از پایان همه‌گیری کووید 19 هم برای جلوگیری از شیوع دوباره این بیماری بسیار مفید هستند.
برچسب(ها)

برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

امتیاز دهید 1 دیدگاه ۵ / 3.9 23 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
مهمان
15 اردیبهشت، 1399

من از این موضوع بسیار خوشحال می شوم