جاهای دیدنی بندر عباس به چند کافه در بندر و قایقگردی ختم نمیشود. بندرعباس فقط لنگرگاهی برای کشتیهای مسافری و تجاری نیست. از گذشتههای دور افرادی با فرهنگهای گوناگون به این شهر خلیجی آمدهاند و آداب و سنن خود را در بناهای تاریخی بندرعباس به جا گذاشتهاند. معبد، مساجد و بافت قدیمی شهر همگی گویای رازهای تاریخی این بندر پرتردد هستند. با
اسمارتیز همراه باشید.
شاید اینها را هم بپسندید!
ورودی حمام گلهداری در بندرعباس
قدمت حمام گله داری به اواخر قرن 13 ه.ق. یعنی دوره قاجار میرسد. حمام گلهداری از 30 سال گذشته 2 بار بازسازی شده و از سال 1379 به عنوان موزه مردمشناسی مورد بازدید گردشگران قرار گرفت.
شاید فکر کنید که چرا نام این حمام را گلهداری گذاشتهاند؟ در پاسخ باید بگوییم قدیمها که آب لولهکشی و چاه در حمام نبوده است، همیشه تعدادی گاو بین راه حمام و برکهای در همان حوالی رفتوآمد میکردهاند و آب حمام به این ترتیب تامین میشده است و این روند یکی از دلایل انتخاب نام گلهداری است. دلیلی دیگر هم نام خیری بوده که این حمام را وقف بهداشتی کرده است، یعنی حاج شیخ احمد گلهداری.
برای ورود به حمام گلهداری باید 2500 تومان بپردازید. این جاذبه تاریخی هر روز از ساعت 8:00 تا 12:00 و 16:00 تا 19:00 باز است، برای بازدید از آن باید حدود یک ساعت وقت بگذارید. به دلیل وجود پله و سطوح بالاوپایین در فضای حمام، معلولین و سالمندان به تنهایی نمیتوانند از آن بازدید کنند. روبهروی حمام گلهداری رستوران مستر فیش قرار گرفته اما برای خرید تنقلات باید از طریق خیابان دلگشا به سوپرمارکت عرفان واقع در خیابان امام خمینی روبهروی بانک سپه بروید که در مجموع 400 متر از حمام فاصله دارد. اگر با ماشین شخصی رفتهاید یا خودرو اجاره کردهاید میتوانید ماشین را در پارکینگ عمومی که در بلوار ساحلی طالقانی روبهروی خیابان بهشتی قرار دارد پارک کنید، بعد از 500 متر پیاده روی به حمام گلهداری میرسید.
آدرس: بلوار ساحلی بندرعباس (آیت الله طالقانی)، خیابان دلگشا، اولین فرعی دست چپ حمام گله داری
معبد هندوها
معبد هندوها یا پرستشگاه بُتِگوران نمای ظاهری مخروطیشکل دارد که در ساخت آن از لاشه سنگ، ملات گل و ساروج، سنگهای مرجانی، خاک و گچهای ضخیم ماده و گچ لویی استفاده کردهاند. این معبد امروزه به موزهای از اشیای فرهنگ هندی تبدیل شده و ورودیه آن برای گردشگران داخلی 2500 تومان است. بازدید کنندگان میتوانند همهروزه، غیر از جمعهها ساعت 8:00 تا 18:00 به این معبد بیایند. ماشینتان را میتوانید در پارکینگ صدف واقع در خیابان طالقانی پارک کنید. اگر هم لازم شد بنزین بزنید کافیست به خیابان ناصر و پمپ بنزین دریای جنوب بروید که تنها 2 کیلومتر با شما فاصله دارد. بازدید از معبد برای کودکان جالب است اما معلولین در حیاط معبد با پلههایی مواجه میشوند که عبور از آنها برایشان دشوار است. در معبد امکان کمپ زدن وجود ندارد. اگر هنگام بازدید از معبد هندوها گرسنه شدید یا خواستید استراحتی کنید، به کافه رستوران ستاره شهر در چند قدمی خود بروید. برای خرید مواد غذایی میتوانید به فروشگاه مواد غذایی محمد امین واقع در خیابان بهادر شمالی مراجعه کنید که تنها 200 متر با این معبد زیبا فاصله دارد.
آدرس : بندرعباس، بلوار امام خمینی (ره) مقابل بازار روز، معبد هندوهامسجد گلهداری
36 ستون گچبریشده و شبستاش از تیر و تختههای چوبی و گِلاندود، از زیباییهای مسجد گلهداری به شمار میروند. بازدید از این مسجد که سال 1296 ساخته شده رایگان است و در هر ساعتی از صبح تا شب قابل بازدید. پارکینگهای عمومی به شما دور هستند و باید کنار خیابان دنبال جای پارک باشید. نگران کودکان و افراد کمتوان نباشید، چون بنای این مسجد مشکلی برای آنها ایجاد نمیکند.
اگر دوست دارید غذا را بیرون بخورید، رستوران برکه در 350 متری مسجد گلهداری و در خیابان طالقانی قرار دارد. برای خرید خوراکی هم میتوانید به فروشگاه عرفان در خیابان امام خمینی بروید که تنها 150 متر آنطرفتر است. برای بنزین زدن باید به پمپ بنزین وحدت در خیابان جمهوری بروید که 5 کیلومتر با شما فاصله دارد.
نشانی: بندرعباس، محله اوزی ها نمایی از مسجد گله داری
برکههای باران
برکههای باران نام 5 آبانبار قدیمی در خیابان 22 بهمن بندرعباس است. گنبدهای این آبانبارها دلیل اصلی جذابیت آنها به شمار میآید. برای بازدید از برکههای باران نباید ورودیه بپردازید. داخل آبانبار چند پله بلند وجود دارد که عبور و مرور را برای کودکان، معلولان و سالمندان سخت میکند. در نزدیکی برکههای باران پارکینگ عمومی وجود ندارد و باید ماشین را در خیابان پارک کنید. مواد غذایی مورد نیازتان را باید از فروشگاه مواد غذایی نجماللیل در 800 متری برکههای باران، بعد از تقاطع پاسداران و ملوان بخرید. تهیه غذای زعفران در خیابان پاسداران تنها 500 متر با شما فاصله دارد. برای بنزین زدن هم باید 2 کیلومتر رانندگی کنید تا در بلوار جمهوری به پمپ بنزین وحدت برسید.
نشانی: بندرعباس، خیابان 22 بهمن
عمارت کلاه فرنگی
کلاه فرنگی از
جاهای دیدنی بندرعباس است. کلاه فرنگی از دوره صفویه به یادگار مانده و در گذشته محلی برای تجارتهای داخلی و خارجی منطقه بوده است؛ چون معماری عمارت سبکی اروپایی دارد، ،نام کلاه فرنگی را بر آن گذاشتهاند. هنگام بازدید ماشینتان را در پارکینگ صدف که روبهروی عمارت است پارک کنید. ورودی عمارت کلاه فرنگی رایگان است و از صبح تا عصر میتوانید از آن بازدید کنید. زمان لازم برای دیدن تمام بخشهای عمارت حدود 1 ساعت است؛ بازدید از عمارت دشوار نیست اما اگر فرد کمتوان یا ناتوانی همراه شماست نمیتواند پلههای طبقه دوم را بالا برود؛ همچنین چون بچهها اینجا حوصلهشان سر میرود ممکن است بهانه بگیرند. برای خرید تنقلات باید به فروشگاه محمد امین بروید که در 800 متری عمارت کلاه فرنگی در خیابان بهادر واقع شده. اگر دوست دارید غذا را در رستوان بخورید، مجموعه پذیرایی ساحل در چند قدمی شماست. برای بنزین زدن باید به پمپ بنزین عوض پور در 4 کیلومتری عمارت واقع در خیابان امام خمینی بروید.
نشانی: بندرعباس، بلوار طالقانی، نزدیکی اسکلهی قدیمی بندرعباس
عمارت کلاه فرنگی
مسجد جامع دلگشا
محله دلگشا در نبش بلوار طالقانی قرار دارد؛ مسجد دلگشا هم در این محل است. این مسجد در سال 175 ه.ق ساخته شده و از سال 1354چند بار بازسازیاش کردهاند. مسجد دلگشا را حاج زینالعابدین ابوالقاسم اوزی ساخته و وقف کرده. برای ورود به مسجد نباید بلیط بخرید. حوالی اقامه نماز ظهر و مغرب هم میتوانید برای بازدید مراجعه کنید. در پارک روبهروی مسجد میتوانید چادر برپا کنید. بازدید از مسجد دشوار نیست اما افراد معلول به دلیل وجود پله نمیتوانند از طبقه دوم آن بازدید کنند. در تقاطع بلوار مطهری و امام خمینی میتوانید به سوپر آزاده بروید و تنقلات دلخواهتان را بخرید. برای خوردن غذا پیشنهاد میکنیم از خیابان مطهری به چمران بروید؛ اینجا چندین رستوران به چشمتان میخورد؛ مثلا کافه و رستوران فین تنها500 متر با مسجد دلگشا فاصله دارند. اگر میخواهید بنزین بزنید باید به پمپ بنزین عوض پور در 2 کیلومتری مسجد دلگشا بروید. برای این منظور باید میدان امام خمینی را رد کنید.
نشانی: بندرعباس، نبش بلوار طالقانی (ساحلی) و خیابان مسجد جامع