برنامه‌ی سفر به تبریز، جلفا و اهر

5 اسفند، 1398
26 اسفند، 1398
4 روزه
پاییز
شهرگردی
اردلان فروتن
در برنامه سفر به سفر به تبریز، جلفا، اشتبین، کلیبر، اهر و بستان آباد می‌خواهیم به شعرهای استاد شهریار را در مقبره‌الشعرا بخوانیم و در کلیسای سنت استپانوس به مراسم عرفانی گوش دهیم. در برنامه سفر تبریز، جلفا، اشتبین، کلیبر، اهر و بستان آباد سری هم به خانه دکتر اهری بزنید تا چشمانتان مطمئن شود چیزهایی که می‌بینید واقعی‌ست و وجود دارد. با اسمارتیز همراه باشید.
روز 1
سفر به تبریز
برای رفتن به تبریز مشکلی نخواهید داشت، چون اتوبوس و قطار و تاکسی حداقل هر روز به مقصد تبریز می‌روند. اگر صبح به تبریز می‌رسید وقت خوبی برای دیدن چند جای دیدنی تبریز در برنامه سفر به تبریز، جلفا، اشتبین، کلیبر، اهر و بستان آباد دارید. در برنامه سفر به تبریز، کندوان، ماکو و جلفا برنامه‌ی دیگری برای گشتن در تبریز دادیم که می‌توانید آن را هم بخوانید اما در این برنامه سفر می‌خواهیم جاهای دیگر تبریز را ببینیم. در این برنامه سفر، اول به مقبره‌الشعرا یعنی آرامگاه استاد شهریار بروید. آرامگاه این شاعر نامی در کنار امامزاده حمزه و رو‌به‌روی موزه قاجار قرار دارد. اگر خیابان سید حمزه اوستی را کمی بالاتر بروید به موزه استاد بهتونی خواهید رسید. پس این منطقه کلی جای دیدنی دارد که باید از آن بازدید کرد. از آرامگاه شهریار و چندتن دیگر از شاعران باید شروع کرد. بلیط 2 هزار تومانی را بخرید و وارد شوید. بنای زیبا و فواره‌های آب و تندیس چهره استاد شهریار در کنار هم جلوه‌ی زیبایی به مقبره‌الشعرا داده‌اند.
حال باید به سمت مزارهای شاعران نامی برویم. استاد شهریار، نظامی گنجوی، اسدی طوسی و خاقانی از شاعران معروف هستند که مزارشان در اینجا قرار دارند. از دیگر دیدنی‌ها تندیس شاعران، تابلوهای منبت‌کاری و تابلوفرش‌های نفیس هستند. اگر بخواهید زمان زیادی را به این مکان اختصاص دهید 1 ساعت کافی‌ست البته 30 دقیقه‌ای هم می‌شود از آرامگاه شهریار یا همان مقبره‌الشعرا بازدید کرد. موزه قاجار تنها 3 الی 4 دقیقه پیاده‌روی با شما فاصله دارد. موزه اذربایجان معماری جذابی دارد که می‌گویند به زمان ناصرالدین شاه بازمی‌گردد. بلیط ورودی به این موزه 2500 تومان است و جزو موزه‌های موضوعی در ایران است. وسایل و اشیایی که در این خانه خواهید دید شامل ادوات موسیقی، ظروف شیشه‌ای و آبگینه، ابزارهای فلزی و خاتم کاری و گچبری‌های زیبا با پنجره‌هایی با شیشه‌رنگی می‌شود.
در این موزه نگران پارکینگ هم نباشید چون امکانات عمومی مانند پارکینگ، سرویس بهداشتی، بوفه و... در این موزه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در روزهای بارانی تبریز هم می‌توانید به این موزه پناه ببرید!
موزه استاد بهتونی شاید عجیب و جالب باشد. این موزه، میوه‌ها و غذاهای مصنوعی از سنگ و گچ است. استاد محمدحسن بهتونی هنر را بسیار دوست داشت و شروع به ساخت میوه‌ها و غذاها از سنگ و گچ کرد. برخی به این موزه لقب اولین موزه شخصی ایران را داده‌اند و شاید همین‌گونه باشد. اگر چلوکباب خوشمزه را دیدید و نتوانستید جلوی خود را بگیرید، مواظب باشید چون خطر شکستن دندان نیز وجود دارد. نکته جالب دیگر استفاده از رنگ‌های طبیعی در رنگ کردن این مجسمه‌ها و میوه‌هاست چون استاد بهتونی می‌خواست کاملا شبیه نسخه واقعی‌شان شود. ساعت بازدید از موزه 9 صبح تا 14:30 بعدازظهر است و یک ساعت زمان برای بازدید از موزه کافی‌ست.
اردلان فروتن

اگر اهل فست‌فود هستید فست‌فود سعید در نزدیکی امامزاده حمزه می‌تواند انتخاب خوبی باشد، اما اگر اهل غذاهای محلی هستید سراغ جغوربغور فروشی‌ را بگیرید.


پس از بازدید از این موزه‌ها باید یک ناهار خوب بخوریم و استراحتی کنیم. حال وقت این است که به سمت جلفا حرکت کنیم. برای رسیدن به جلفا ماشین شخصی بهترین گزینه است اما قطارهای تبریز به جلفا نیز وجود دارد فقط باید زمان برنامه و بازدیدهایتان را با ساعت حرکت قطار هماهنگ کنید. مسیر تبریز به جلفا با ماشین شخصی معمولا کمتر از 2 ساعت طول می‌کشد اما اگر با قطار بخواهید بروید این زمان به 3 ساعت تغییر می‌کند. شب را در جلفا بمانید، مهمانسرای جهانگردی جلفا، ویلاهای کوهستانی ارس و هتل نارنجستان می‌توانند اقامت خوبی را برای شما رقم بزنند.
اقامتگاه‌های این منطقه
  • مهمانسرای جهانگردی جلفا
  • ویلاهای کوهستانی ارس
  • هتل نارنجستان
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • فست‌فود سعید

نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 2
بازدید از کلیسا سنت استپانوس و رفتن به بستان آباد
صبح زود صبحانه را بخورید و به سمت کلیسا سنت‌استپانوس حرکت کنید. این کلیسا در 3 کیلومتری رود ارس قرار دارد، جالب است بدانید این کلیسا در میان دژی محکم قرار گرفته است که هفت برج نگهبانی دارد. سال تاسیس این کلیسا هنوز مشخص نیست و برخی می‌گویند این کلیسا بین قرن هفتم تا نهم ساخته شده‌ است. بلیط این کلیسا 2500 تومان است و در برنامه سفر تبریز به کندوان به ماکو به جلفا به طور کامل درباره این کلیسا صحبت کردیم. متاسفانه به علت موقعیت قرارگیری کلیسا دسترسی با ویلچر به کلیسا بسیار سخت و حتی غیر ممکن است.
دوباره سوار ماشین خود شوید و حدود2 ساعت و 30 دقیقه رانندگی کنید تا آبشار آسیاب خرابه را ببینید. این آبشار که از کوه‌ کیامکی سرچشمه می‌گیرد جاذبه‌ای طبیعی از سمت خداوند است و سرسبزی‌اش دلتان را خواهد برد. در اینجا ناهار خود را بخورید و از طبیعت زیبا لذت ببرید. جاده را ادامه دهید تا به جاده خاروانا-سیاه‌رود برسید. این جاده را تا رسیدن به کردشت ادامه دهید. حدود 1 ساعت و 30 دقیقه در جاده هستید. در کردشت حتما کنار بزنید و سراغ حمام کردشت را بگیرید. این حمام در دوره صفویه بازسازی شده است و پسر فتحعلی شاه، یعنی عباس میرزا مدتی در اینجا اقامت داشته است. این حمام آهک‌بری‌های زیبایی دارد که دیدنش خالی از لطف ننیست. در کل مجموعه کردشت دیدن دارد و شاید حدود 2 ساعت وقت‌تان را بگیرد. پس از بازدید از حمام کردشت در برنامه سفر تبریز به جلفا به اشتبین به کلیبر به قلعه بابک به اهر به بستان‌آباد باید به روستای اشتبین برسیم و شب را در این روستا بمانیم. روستای اشتبین پلکانی و بسیار شبیه به ماسوله است. خوردن زغال‌اخته‌های چربی‌سوز اشتبین را فراموش نکنید. اشتبین به خانه سلمان‌زاده هم معروف است که کتیبه بالای سر درش نشان از قدمت تاریخی این خانه است. می‌گویند قدمت این خانه به دوران صفوی برمی‌گردد.
نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 3
بازدید از قلعه بابک و روستای اشتبین
در روز سوم روستای اشتبین را به سمت کلیبر و قلعه بابک ترک کنید. امروز را فقط به قلعه بابک اختصاص دهید تا از این قلعه بازدید کنید. از کلیبر که می‌خواهید به قلعه بروید عشایر شاهسوند و چادرهای‌شان را خواهید دید که بسیار جذاب است. امروز وقت طبیعت‌گردی و مرور کردن تاریخ است. پاترول‌هایی وجود دارند که شما را از کلیبر به قلعه بابک می‌برند، پس اگر ماشین شخصی ندارید، مشکلی از این بابت نخواهید داشت. قلعه بابک به دوران ساسانیان باز می‌گردد و نامش از بابک خرمدین آمده است. از این قلعه و راه عجیب و جالبش دیگر خرابه‌هایی بیشتر باقی نمانده اما برخی از قسمت‌هایش مرمت شده است و امروزه گردشگران می‌توانند از آن بازدید کنند. این دژ در چهار طرف خود برج نگهبانی دارد و تنها یک راه ورودی به داخل قلعه وجود دارد. بازدید از قلعه رایگان است و رفت و برگشت‌ها و پیاده‌روی و بازدید یک روز کامل را از شما خواهد گرفت. پس از بازدید از تالارها و اتاق‌های قلعه و برج‌ها و طبیعت سرسبز به شهر کلیبر بازگردید و امشب را در این شهر بمانید.
نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 4
بازدید از باغ مزار شیخ شهاب‌الدین اهری و بازگشت به خانه
جاده اهر به کلیبر را در پیش بگیرید تا به شهر اهر برسید. پیمودن این جاده تنها 1 ساعت زمان می‌برد در اهر می‌توانید از باغ مزار شیخ شهاب‌الدین اهری و خانه دکتر اهری بازدید کنید. البته اگر کمی بیشتر بخواهید بمانید و راهتان را دورتر کنید سنگ نبشته سقندل را ببینید. خانه دکتر اهری که جزو اولین چشم‌پزشکان ایران است می‌تواند جذاب باشد چون معماری و ریزه‌کاری‌هایی زیبایی دارد. دکتر اهری 4 دوره نماینده اهر در مجلی بوده است و جایگاه ویژه‌ای بین مردم اهر دارد. پس از هر کسی بخواهید خانه دکتر اهری را به شما نشان دهد سریع آدرس خیابان حزب‌الله و خانه دکتر را به شما می‌دهد.
باغ مزار شیخ شهاب‌الدین اهری که دیگر جای دیدنی اهر است شامل مزار شاعر و عارف شیخ شهاب‌الدین اهری است. این مجموعه مسجد، مناره، خانقاه و ایوان بلند می‌شود. ناگفته نماند که در زلرله سال 91 این مجموعه دچار آسیب‌های بسیاری شد تا دوباره به دست مرمت و بازسازی سپرده شود. پس از بازدید از شهر اهر جاده‌ی اهر به تبریز را در پیش بگیرید و سرراه‌تان به بستان‌آباد سر بزنید. در همان اوایل ورود به بستان آباد، به چشمه آب‌گرم و مجتمع آبگرم معدنی بستان آباد برخواهید خورد. یادتان نرود لباس شنا حتما باید داشته باشید، پس در اینجا تنی به آب بزنید و از خاصیت‌های درمانی‌اش استفاده کنید، اگر هم نه، به پارک صبا بروید تا امروز کمی استراحت کرده باشید و در این پارک به همراه  خانواده از درختان و تفریحات خانوادگی لذت برده باشید. این سفر در همین‌جا به پایان می‌رسد و حالا می‌توانید دوباره به تبریز بازگردید. اگر هم از تهران به تبریز آمده‌اید می‌توانید از این شهر با قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی دوباره به تهران بازگردید.
نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «اردلان فروتن» پیشنهاد داده است. درباره اردلان فروتن بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
امیرحسین سربیشه

از گذاشتن پست تو فروم‌ها شروع کردم. 12 سالم بود که در دوره‌های خبرنگاری یونیسف یاد گرفتم چگونه بنویسم. بعد تو مجله‌های مختلف شروع به کار کردم و دست سرنوشت من رو به اینجا رسوند. در کنار نوشتن، همیشه از دیدن فیلم لذت می‌بردم، به همین دلیل شروع کردم زیرنویس زدن و شدم AmirDW.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 3.5 4 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.