• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

دیوار چین

19 تیر، 1399
19 تیر، 1399
مدت مطالعه :
آثار باستانی و جاذبه‌های فراوانی در سراسر این دنیا قرار دارد که هر کدام به طریقی می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. قطعا از مهم‌ترین آثار جهانی که احتمالا اسم آن را شنیده‌اید، دیوار چین است. دیوار چین طویل‌ترین و عظیم‌ترین سازه مهندسی در جهان به شمار می‌رود و در لیست میراث جهانی یونسکو (سال 1987 میلادی) به ثبت رسیده است. این دیوار که در میان کوه‌ها و مرزهای شمال چین قرار گرفته، به دلیل طول زیاد و قدمت 2 هزار ساله‌اش از بزرگترین شگفتی‌های جهان محسوب می‌شود. با اسمارتیز همراه باشید تا با این دیوار قدمتی و راز و رمزهای آن آشنا شوید.


تاریخچه و پیشینه دیوار چین
تاریخچه دیوار چین از جالب‌ترین و هیجان‌انگیزترین مطالبی‌ست که شاید عده زیادی برای دانستن آن کنجکاو باشند. ساخت این دیوار عظیم و طولانی در زمان امپراطوری شین هوانگ و در طی سال‌های 210 تا 259 پیش از میلاد صورت گرفت. در واقع به دستور این امپراطور دیواری عظیم در امتداد مرز شمالی چین احداث کردند و دیوارهایی که قبل از آن بین شهرها بود همگی خراب شدند. دیوار چین در آن زمان از سمت شرق به لیائونینگ و از سمت غرب به استان گانسو وصل می‌شد. بعد از مرگ شین هوانگ و سقوط امپراطوری آن، قبایل شمالی طی نقشه‌های شومی، موفق شدند قسمت‌هایی از دیوار بزرگ چین را خراب کنند و بعد از آن به چین نفوذ کنند.
بعد از همه این شورش‌ها و در نهایت تصرف، هرج‌ و مرج‌هایی در چین ایجاد شد و سبب این شد که حکومت‌های مختلفی در طی آن دوره در این کشور ایجاد شود. از معروف‌ترین حکومت‌های آن دوره می‌توان به Wei Dynasty اشاره کرد. در طی حکومت آن‌ها در سال‌های 386 تا 535 میلادی اقدام مهمی که انجام دادند این بود که بخش‌های تخریب شده دیوار چین را بازسازی کردند و این باعث شد دوباره دیوار چین نظم بگیرد و وضعیت بهتری در آن ایجاد شود. پس از این حکومت، حکومت‌های دیگری روی کار آمدند که باز مهم‌ترین آن‌ها می‌تواند شامل حکومت Bei Qi که در سال 550 تا 577 میلادی بود و مهم‌ترین کار آن در طول این دوره افزودن حدود 1448کیلومتر به طول دیوار چین بوده است.
دیوار چین
دیوار چین
بعد از آن سلسله Sui Dynasty که در طول سال‌های 581 تا 618 میلادی حکومت کرده و آن‌ها نیز قسمتی از دیوار چین را بازسازی کردند. حکومت‌های مختلفی ادامه داشتند و پس از سقوط هر کدام، حکومت دیگری روی کار می‌آمد که آخرین حکومت مربوط به سلسله Qing است. در واقع این حکومت مربوط به مانچوها بود که در اواخر قرن 17 میلادی با تخریب بخشی از دیوار چین در محدوده پکن، توانستند به این کشور حمله کنند آن‌ها با مغلوب کردن مینگ موفق شدند حکومت خود را در شهر پکن با نام Qing آغاز کنند، سال‌های حکومت آن‌ها از 1644 تا 1912 میلادی است. از کارهای مثبتی که پادشاه مانچوها در زمان حکومت خود کرد، این بود که دیوار چین را به جهانیان معرفی کند.
دیوار چین در طول همین سال‌ها به محبوب‌ترین و جذاب‌ترین جاذبه گردشگری چین تبدیل شد. باستان شناسان هدف اصلی از ساخت دیوار چین را مقابله با دشمنان پیش‌رو آن‌ها می‌دانند چون در دوران بربرها و مغول‌ها چندین حمله به مرزهای شمالی این کشور شده است و همین باعث شد تا شین هوانگ دستور ساخت این دیوار عظیم و در عین حال عجیب را در مرزهای شمالی کشور بدهد. او معتقد بود با این حرکت دشمنان از لحاظ روحی دچار مشکل می‌شوند و دچار ضعف می‌شوند چون قدرت و عظمت امپراطوری آن‌ها را می‌ترساند، همین باعث ساخت آن دیوار شد و باعث شد این اثر تاریخی بماند و امروزه نیز به هیجان‌انگیزترین و مورد توجه‌ترین مکان‌های گردشگری در چین تبدیل و شناخته شود.
بهترین زمان رفتن به دیوار چین
اکثر بخش‌های دیوار چین در مناطق کوهستانی چین قرار گرفته است که این امر باعث می‌شود زمستان‌ها گردشگران کمتری قصد سفر و گشتن چین و این دیوار جذاب را بکنند. به صورت کلی بهترین فصل بازدید از این دیوار می‌تواند در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز باشد. جالب است بدانید طبیعت اطراف این دیوار، زیباترین و باشکوه‌ترین حالت خودش را در فصل تابستان و پاییز به نمایش می‌گذارد و گردشگران در این فصل‌ها می‌توانند به دیوار چین بروند و همه این زیبایی‌ها را با چشم خود ببینند و تجربه کنند. سعی کنید زمان‌های خلوت را برای بازدید و گشت و گذار در دیوار انتخاب کنید و به هیچ عنوان آخر هفته‌ها و تعطیلات طولانی به این مکان نروید. اگر به دنبال خلوت‌ترین فصل برای رفتن به این دیوار هستید و سرمای هوا برای شما مطرح نیست، می‌توانید در زمستان به آنجا بروید که قطعا در این حالت هم دیدن مناظر برفی و سفید چشم‌اندازی ناب را به شما هدیه می‌دهد.
دیوار چین
دیوار چین
راه‌های دسترسی به دیوار چین
دیوار چین از عجایب هفتگانه جهان به حساب می‌آید. این دیوار به تنهایی باعث توسعه صنعت گردشگری و افزایش گردشگران چین شده است. به طوری که سالانه میلیون‌ها گردشگر تنها برای بازدید و عبور از روی این دیوار به پکن سفر می‌کنند. به طور کلی این دیوار با وسعتی بیش از 7 هزار کیلومتر، از مناطق مختلف چین عبور کرده و نمی‌توان برای آن تنها یک آدرس در نظر گرفت، اما یکی از مناطق این دیوار به نام بادالینگ در فاصله 70 کیلومتری از شمال‌ غربی پکن قرار گرفته که به دلیل نزدیکی به پکن از محبوبیت بیشتری بین گردشگران برخوردار است.
گردشگران و کسانی که ساکن خود کشور چین هستند، هر دو دسته می‌توانند برای رفتن به این دیوار سوار اتوبوس یا تاکسی‌های مخصوص دیوار چین شوند و می‌تواند خیالتان آسوده باشد که وسایل حمل و نقل عمومی در نقاط مختلف شهر آماده خدمات رسانی به مسافران خود هستند. پس اگر می‌خواهید از بخش بادالینگ پکن وارد دیوار شوید؛ پس از سفر به پکن سوار بر متروی خط شماره 2 شوید و ایستگاه Jishuitan بروید، پس از گذشتن از خروجی A به سمت شرق حدود 450 متر پیاده‌روی کنید تا به ایستگاه اتوبوس Deshengmen برسید. اتوبوس‌های خط 877 شما را بدون معطلی و توقف به ورودی بادالینگ دیوار چین می‌رساند.
هزینه و ساعات دسترسی دیوار چین
هزینه بازدید از دیوار چین با توجه به زمان بازدید و منطقه‌ای که از آن بازدید می‌کنید متغیر و متفاوت است، اما به طور کلی هزینه بازدید از این دیوار حدود 60 تا 100 یوان چین است. البته در این بین هزینه‌های جانبی را نیز در نظر بگیرید. هزینه‌هایی مانند تردد با اتوبوس یا تاکسی و استفاده از تور لیدر می‌تواند کمی به مخارج شما بیفزاید. از طرفی، عکاسان زیادی نیز برای عکس گرفتن از شما روی دیوار چین آماده هستند. سعی کنید ساعت بازدید خود را به اوایل روز و نهایتاً بازه ناهار موکول کنید و برای عصر به دیگر جاهای دیدنی چین بروید.
دانستنی‌هایی در مورد دیوار چین
باستان‌شناسان معتقدند طول این دیوار پیش از تخریب، بیش از 21 هزار کیلومتر بوده است.
طول امروزی دیوار چین 6272 متر اعلام شده ، اما طبق آخرین آمار اندازه دقیق آن 8851 کیلومتر است.
مرتفع‌ترین و عظیم‌ترین بخش دیوار چین در منطقه کوه هیتا قرار دارد.
تا به امروز چندین بار مسابقات دومیدانی بر روی این دیوار برگزار شده است.
یک‌سوم از دیوار چین به شکلی از تخریب و نابود شده که باستان‌شناسان هیچ اثری از آن یافت نکرده‌اند.
چراغ‌های به کار رفته بر روی دیوار، شب‌ها منظره‌ای جذاب و رویایی در چین به وجود می‌آورد.
پس از برکناری سلسله مینگ، دیوار چین دیگر استفاده نظامی نداشت.
کارگران ساخت این دیوار از بین افراد مختلف مانند زندانیان، سربازان و روستاییان انتخاب می‌شدند.
بخش شمال غربی دیوار چین به احتمال زیاد تا 20 سال آینده به دلیل بیابان‌زایی و تغییر رفتار انسانی در استفاده از زمین نابود می‌شود.
دیوار چین
دیوار چین
راهنمای رفتن به دیوار چین
همانطور که در بخش‌های قبلی خواندید دیوار چین که قدمتی 2000 ساله دارد. بارها بازسازی شده اما اکنون نیز بخش‌های بسیاری از دیوار درحال تخریب است و قطعا نیاز به بازسازی و ترمیم اساسی دارد. جهت بازدید از این دیوار لازم است بدانید معماری آن به شکلی طراحی شده است که باعث سهولت مسیر رفت‌وآمد در مناطق شیب‌دار شده است. همچنین سازندگان دیوار در مناطق کوهستانی برای تردد افراد، مسیر پلکانی درست کرده‌اند. به شکلی که برای عبور از برخی مناطق آن شاید لازم باشد از 100 پله بالا و پایین بروید. دیوار چین قلعه‌های آتش نیز دارد که در واقع این قلعه‌ها پناهگاهی برای سربازان و همچنین مکانی مناسب برای شلیک و مقابله با دشمنان به حساب می‌آمد. این دیوار عظیم و طولانی به بخش‌های داخلی، خارجی و اطراف دیوار تقسیم می‌شود.
بخش شمالی دیوار بسیار مرتفع و عظیم است که بالا رفتن از آن برای افراد دشوار خواهد بود و در این بخش 8 برج مراقبت وجود دارد که این‌ها باعث جذابیت و محبوبیت آن در بین گردشگران می‌شود. بخش جنوبی دیوار مناسب افراد مختلف و خانواده‌هاست و در این قسمت 7 دروازه وجود دارد. امروزه دیوار چین امکانات و تفریحات متنوعی برای گردشگران از جمله لباس سنتی مخصوص کشور چین، عکاسی، فروشگاه‌های کوچک، قفل‌ها می‌شود. زوج‌های جوان هنگام عبور از این دیوار برای جاودانه شدن عشقشان قفل کوچکی به میله‌های فلزی مسیر می‌زنند. قدم زدن روی این دیوار و تماشای معماری خلاقانه و متفاوت آن از دیگر جاذبه‌های تفریحی آن است. جاذبه‌های گردشگری که اطرف این دیوار قرار دارد که شامل جنگل‌ها، باتلاق‌ها، دشت‌ها و کویر هایپ می‌شود. پوشش گیاهی اطراف دیوار قشنگی و زیبایی آن را دو چندان می‌کند. علاوه بر آن عبور از میان کویر و رسیدن به دیوار هیجان و لذتی متفاوت دارد.

قصد سفر به چین را دارید؟ مطلب جاهای دیدنی چین را از دست ندهید.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)
امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.