• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

راهنمای جامع انواع ویزای کانادا

31 فروردین، 1398
31 فروردین، 1398
مدت مطالعه :

کانادا کشوری توسعه یافته در امریکای شمالی است که تقاضا برای سفر موقت و دائم به آن در چند سال اخیر به شدت افزایش یافته. برای اقامت موقت یا دائم در کانادا نیاز به ویزای کانادا دارید؛ در ادامه با اسمارتیز همراه باشید تا با انواع ویزای کانادا آشنا شوید و بدانید کدام ویزای کانادا برای شما مناسب است.

ویزای کانادا

ویزای کانادا مهری است که روی پاسپورت شما می‌خورد و به شما اجازه‌ی ورود به این کشور را می‌دهد. ویزای کانادا در واقع مجوز شما برای سفر به کانادا و اقامت موقت یا دائم در این کشور به صورت قانونی است.
اخذ ویزای کانادا به این معنی است که کنسولگری یا سفارت کانادا تشخیص داده که شما واجد شرایط لازم برای ورود به این کشور هستید و الزامات لازم را رعایت کرده‌اید. با این حال، زمانی که شما به مرز کانادا برسید، ورود شما به این کشور به نظر افسر مرزبانی بستگی دارد. اگر به سوالات مامور خدمات مرزی کانادا با صداقت و به درستی پاسخ دهید، اجازه‌ی ورود را به دست می‌آورید؛ اما اگر مامور مرزی کانادا تشخیص دهد که شما مجاز نیستید به این کشور وارد شوید، شما با وجود داشتن ویزای کانادا، نمی‌توانید به این کشور وارد شوید.

دسته‌بندی‌های انواع ویزای کانادا

انواع ویزای کانادا در دو دسته‌بندی کلی قرار می‌گیرند:
1- ویزای موقت کانادا: دارنده‌ی این ویزا مجاز است برای زمانی محدود با هدف گردشگری، دیدار با خانواده، مطالعه یا کار، در کانادا بماند.
2- ویزای دائمی کانادا: دارنده‌ی این ویزا می‌تواند به طور دائم برای کار به کانادا برود و برای گرفتن شهروندی کانادا اقدام کند.

انواع ویزای کانادا

دو دسته‌بندی برای ویزای کانادا وجود دارد و همه‌ی انواع ویزای کانادا با توجه به هدف شخص از سفر، در یکی از این دو دسته‌بندی کلی قرار می‌گیرند.

ویزای موقت کانادا

ویزای موقت کانادا به شخص اجازه می‌دهد برای مدت زمانی مشخص که توسط کنسولگری یا افسران خدمات مرز تعیین می‌شود، در کانادا بماند. حداکثر زمان اقامت با داشتن ویزای موقت کانادا، معمولا 6 ماه است. ویزای موقت کانادا می‌تواند یک بار ورود یا چند بار ورود باشد.
فرد با داشتن ویزای یک بار ورود کانادا می‌تواند تنها یک بار به این کشور وارد شود و حداکثر تا 6 ماه در این کشور بماندو بعد، به کشورش برگردد. ویزای چند بار ورود کانادا به فرد اجازه می‌دهد، تا زمان انقضای ویزا، هر چند بار که می‌خواهد به این کشور وارد شود.
چند نوع ویزای موقت کانادا وجود دارد:

ویزای اقامت موقت (TRV)

ویزای اقامت موقت براساس هدف فرد از سفر، به ویزاهای زیر تقسیم می‌شود:
ویزای توریستی کانادا: ویزای بازدید از کانادا یا ویزای توریستی کانادا به شخص دارنده‌ی ویزا اجازه می‌دهد با هدف گردشگری وارد این کشور شود. برای اخذ ویزای توریستی کانادا مطلب ویزای توریستی کانادا را بخوانید.
– سوپر ویزای کانادا: سوپر ویزای کانادا مخصوص والدین و مادربزرگ/پدربزرگ‌های شهروندان یا ساکنان دائمی کانادا است تا فرزندان یا نوه‌های خود را ببینند.
– ویزای دیپلماتیک و مقامات رسمی کانادا: ویزای دیپلماتیک کانادا به مقامات رسمی و دیپلمات‌های کشورهای خارجی اجازه می‌دهد برای انجام وظایف خود وارد این کشور شوند.
– ویزای شایستگی (Courtesy): ویزای شایستگی کانادا به کسانی داده می‌شود که واجد شرایط ویزای دیپلماتیک و مقامات رسمی نیستند اما با توجه به جایگاه و رتبه‌شان، افراد مهمی تلقی می‌شوند. اعضای هیئت‌های تجاری یا دیپلمات‌هایی که با هدف گردشگری وارد کانادا می‌شوند، ازجمله‌ی این افرادند.
– ویزای تجاری کانادا: ویزای تجاری کانادا به کسانی داده می‌شود که با هدف تجارت، به صورت تکی یا در قالب هیئت‌های تجاری، قصد سفر به کانادا را دارند.
– ویزای زایمان کانادا: ویزای زایمان کانادا به کسانی داده می‌شود که همه‌ی شرایط لازم برای اقامت موقت در کانادا برای زایمان در این کشور را دارند. به دنیا آمدن نوزاد در کانادا، باعث می‌شود به صورت خودکار تابعیت کانادایی داشته باشد.
– ویزای اهدای عضو کانادا: این ویزا به افرادی داده می‌شود که با هدف اهدای عضو به شهروندان یا ساکنان دائم کانادا، راهی این کشور می‌شوند.
– ویزای تسهیلات کانادا: این ویزا به شهروندان دوتابعیتی کانادا که پاسپورت کانادایی ندارند اما گذرنامه‌ی کشور دیگر را دارند، داده می‌شود. به دلیل سختی‌های گرفتن پاسپورت کانادا، ویزای تسهیلات کانادا روی پاسپورت کشور دیگر شخص درج می‌شود.

دیگر ویزاهای موقت کانادا:

– ویزای تحصیلی کانادا: برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا باید از طرف یک دانشگاه کانادایی پذیرش شده باشید. اگر برای تحصیل به مدت کمتر از 6 ماه به کانادا می‌روید، می‌توانید ویزای معمولی کانادا بگیرید اما برای تحصیل در کانادا برای بیشتر از 6 ماه، به ویزای تحصیلی کانادا نیاز دارید.
– ویزای کار موقت کانادا: این ویزا به کسانی داده می‌شود که پیشنهادی شغلی از کانادا دارند و برای حداکثر 6 ماه در این کشور مشغول به کار خواهند شد. برای اخذ ویزای کار موقت کانادا متقاضی باید نامه‌ی پیشنهاد شغلی از کارفرما ارائه کند و واجد شرایط ویزای موقت باشد.
– ویزای اقامت موقت کانادا: این مجوز مخصوص کسانی است که با اهدافی غیر از موارد ذکرشده در بالا به کانادا سفر می‌کنند. مدت زمان اعتبار ویزای اقامت موقت کانادا برابر زمانی است که نیاز است فرد در کانادا باشد نه بیشتر؛ مثلا 2 هفته برای حضور در یک کارگاه آموزشی.
– ویزای تعطیلات و کار کانادا: ویزای تعطیلات و کار کانادا به افراد جوان از 30 کشور (ایران جزو این کشورها نیست) داده می‌شود تا در عین کار کردن در کانادا، در این کشور سفر کنند. دریافت‌کنندگان این ویزا به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند و این بدان معناست که متقاضیان باید درخواست ویزای خود را ثبت کنند و منتظر باشند تا به صورت تصادفی انتخاب شوند و برای برای مجوز کار اقدام کنند.

ویزای توریستی کانادا
نمونه‌ای از ویزای توریستی کانادا که توسط اسمارتیز اخذ شده است

ویزای دائم کانادا

کسی که ویزای دائم کانادا را دارد می‌تواند بدون محدودیت زمانی در کانادا بماند. ویزای دائم کانادا با ویزای مهاجرتی کانادا متفاوت است. انواع ویزای دائم کانادا به شرح زیر است:

ویزای ورود سریع (ویزای اکسپرس اینتری کانادا)

برنامه‌ی ورود سریع کانادا یک طرح مهاجرتی الکترونیکی است که توسط دولت کانادا طراحی شده است. این برنامه به مردم سراسر دنیا امکان می‌دهد بر اساس مهارت‌هایی که دارند، برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند. موارد زیر از بخش‌های این برنامه هستند:
– برنامه افراد فنی ماهر فدرال (FSTP): ویزای FSTP به افرادی داده می‌شود که در مشاغل فنی مانند نجاری، مکانیک هواپیما، اپراتوری جرثقیل، مکانیک ماشین‌آلات سنگین، متخصص برق، ماشین‌کاری، آهنگری، جوشکاری، لوله‌کشی و … مهارت دارند.
– برنامه کارگران ماهر فدرال (FSWP): ویزای FSWP به افرادی داده می‌شود که در مشاغل مورد نیاز کانادا، تخصص دارند. برای اخذ این نوع ویزا، باید بررسی کنید کشور کانادا در زمان اپلای کردن‌تان، به چه مشاغلی نیاز دارد و مهارت‌های لازم را کسب کنید.
– برنامه‌های نامزدی استانی (PNP): ویزای PNP کانادا به کارگران نیمه‌ماهر یا کم مهارتی داده می‌شود که می‌توانند به اقتصاد کانادا کمک کنند. کارگران در استان‌های کانادا که تقاضای کارگر در آن‌ها بیشتر است مشغول به کار می‌شوند.
– کلاس تجربه کانادایی: ویزای دائمی کلاس تجربه کانادایی به افرادی داده می‌شود که ویزای تحصیلی موقت یا ویزای کار موقت کانادا دارند و می‌خواهند شهروند دائمی کانادا شوند. این افراد تجربه‌ی تحصیل یا کار در کانادا را دارند و در جامعه کانادا جا افتاده‌اند.

ویزای مهاجرت تجاری کانادا

– برنامه سرمایه‌گذار مهاجر: برنامه سرمایه‌گذار مهاجر مخصوص کسانی است که در اقتصاد کانادا سرمایه‌گذاری خواهند کرد و ارزش خالص سرمایه‌گذاری آن‌ها حداقل 800هزار دلار کاناداست. این افراد برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا باید حداقل 400هزار دلار کانادا سرمایه‌گذاری کنند و دولت کانادا این مبلغ را در مدت 5 سال بدون سود به آن‌ها بازمی‌گرداند.
– برنامه کارآفرینی: برنامه کارآفرینی برای کسانی است که جداگانه به اقتصاد کانادا کمک می‌کنند. افراد برای گرفتن این نوع ویزا باید سرمایه‌گذاری با ارزش خالص 300هزار دلار داشته باشند و باید متعهد شوند یک سوم کسب‌وکاری کانادایی را در تملک داشته باشند و مدیریت کنند و در طی 3 سال از زمان حضور در کانادا، در این کشور اشتغال ایجاد کنند.
– برنامه افراد خویش-فرما: برنامه افراد خویش-فرما مخصوص افرادی است که در تجارت، ورزش، فرهنگ یا کشاورزی مهارت دارند و می‌توانند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند. این افراد باید راه‌های جذب سرمایه برای کسب‌وکارشان را ارائه کنند و مهارت‌شان را ثابت کنند.

دیگر ویزاهای دائم کانادا:

برنامه کارگران ماهر کبک (QSWP): اگر شغل شما جزو یکی از مشاغل مورد نیاز در استان کبک کانادا باشد و به فرانسوی مسلط باشید، می‌توانید برای برنامه کارگران ماهر کبک ثبت نام کنید و که به شما امکان می‌دهد به طور دائم در این استان کار کنید.
برنامه حمایت از خانواده: ویزای حمایت از خانواده به همسر و فرزندان شهروندان کانادایی یا ساکنان دائم این کشور امکان می‌دهد به صورت دائم به کانادا مهاجرت کنند.
برنامه مراقبان (LCP): ویزای مراقبان به مراقبانی داده می‌شود که واجد شرایط مراقبت از سالمندان، معلولین یا کودکان هستند و در خانه‌ای شخصی در کانادا زندگی می‌کنند.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

برق و ICT خوندم. وبلاگ‌نویسی رو دوست دارم و خوندن وبلاگ هم جزو علائقمه. به صورت خیلی آماتور کوهنوردی می‌کنم و مسابقات بسکتبال NBA رو هم دنبال می‌کنم. مثل خیلی از مردم موسیقی گوش می‌دم و فیلم می‌بینم. تکنولوژی، کتاب و پادکست هم برام جذابه.

امتیاز دهید 2 دیدگاه ۵ / 4.3 45 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
علیرضا محصص
لحظاتی پیش

ویزا کانادا حتما دعوت نامه می خواد

پاسخ اسمارتیز :سلام بله. میتونید دعوتنامه داشته باشید یا از خدمات آژانس‌ها استفاده کنید
سید احمد حسینی
لحظاتی پیش

باسلام من یک پسر معلول دارم عمرش8سال است جهت مشاوره ومعالجه