• اینستاگرام اسمارتیز
  • ویزاکار
  • اکو کمپ کویری متین آباد

4 جای دیدنی خمین و 2 جای فراموش‌شده

21 دی، 1398
20 آبان، 1398
مدت مطالعه :
خمین از آن شهرهای کوچک است که شاید مثل اصفهان و شیراز گردشگران به آن سرازیر نشوند اما آن‌هایی که یک‌ بار به این شهر رفته‌اند، هر جا می‌نشینند از آب‌و‌هوای خنک و تمیز و جاهای دیدنی خمین تعریف می‌کنند. این جاذبه‌های گردشگری اگرچه تعدادشان کم است اما در نوع خود نظیر ندارند و یک گردشگر علاقمند به ایران‌گردی حتما باید جاهای دیدنی خمین، این شهر رود، باغ، دشت و کوه را از نزدیک ببیند. در ادامه با اسمارتیز همراه باشید تا با دیدنی های خمین بیشتر آشنا شویم.
نام خمین از کجا آمده؟
درباره وجه تسمیه خمین 2 داستان وجود دارد؛ عده‌ای می‌گویند خمین واژه عربی‌شده «همایون» است و «همای» دختر «بهمن»، در سال‌های دور این شهر را آباد کرده است. عده‌ای دیگر می ‌گویند خمین از واژه زرتشتی «خمیهن» آمده که خود کلمه‌ی خومیهن ترکیبی از دو واژه «خوی» و «میهن» است.
بهترین زمان سفر به خمین
خمین مانند دیگر شهرهای استان مرکزی، در فصل پاییز و زمستان سرد است و برای سفر به آن باید در بهار یا تابستان برنامه‌ریزی کنید.
موزه و قلعه سالار محتشم (موزه مردم‌شناسی خمین)
موزه و قلعه سالار محتشم در اواخر دوره قاجاریه، توسط میرزا علی خان سالار محتشم، ساخته شده و امروزه محل موزه مردم‌شناسی خمین است. در این موزه لوازم و اشیایی که در فرهنگ مردم خمین کاربرد دارند، نمایش داده می‌شود. برای رفتن به موزه و قلعه سالار محتشم خمین باید از خیابان مصطفی خمینی یا منتظری وارد کمربندی دالایی شوید؛ 200 متر جلوتر، درِ موزه و قلعه سالار محتشم را می‌بینید. شما همه‌روزه از ساعت 9:00 تا 18:00 می‌توانید با پرداخت نفری 15000 تومان و صرف 1 تا 2 ساعت، از موزه و قلعه سالار محتشم دیدن کنید.
موزه مردم شناسی خمین
جاهای دیدنی خمین؛ موزه مردم‌شناسی خمین نیز همین‌جاست | عکس: محمدرضا فتحی
این موزه دارای سرویس بهداشتی است اما پارکینگ ندارد و اگر به بنزین نیاز داشتید به تنها پمپ بنزین داخل شهر خمین، یعنی پمپ بنزین بلوار شورا بروید که 3 کیلومتر تا قلعه سالار محتشم فاصله دارد. داخل موزه مردم‌شناسی خمین سرویس بهداشتی هست اما دکه یا بوفه‌ای وجود ندارد؛ اگر گرسنه هستید می‌توانید از سوپرمارکت برادران هادی، سر خیابان مصطفی خمینی خرید کنید یا به خیابان فردوسی جنوبی در 1 کیلومتری موزه و قلعه سالار محتشم بروید و در فست‌فود باباحسین یا کافه بارون چیزی بخورید. از آنجاکه موزه مردم‌شناسی خمین 2طبقه است و در حیاطش پله دارد؛ افراد کم‌توان یا ناتوان برای تردد با مشکل مواجه می‌شوند.
بیت امام خمینی
بیت امام خمینی در در محله‌ای به نام «سه پل» در شمال رودخانه خمین، داخل خیابان امام خمینی خمین، بین میدان انقلاب و خیابان ساحلی شمالی قرار دارد. این بنا در اصل منزل پدری امام خمینی بوده که از دوران قاجار به یادگار مانده است. خودروی‌تان را در پارکینگ شبانه‌روزی امام خمینی بگذارید که کمی بعد از خیابان ساحلی شمالی قرار گرفته است. همه‌روزه از ساعت 8:00 تا 19:00 می‌توانید به بیت امام خمینی بروید. داخل بیت امام خمینی سرویس بهداشتی هست اما دکه یا بوفه‌ای وجود ندارد که تنقلات بخرید. بخش اصلی وسایل بیت امام خمینی در طبقه بالا است که چون یک پلکان بدون نرده می‌خورد، برای افراد کم‌توان یا ناتوان بازدیدش دشوار است. روبه‌روی بیت امام خمینی یک فروشگاه افق کوروش است که می‌توانید از آن خوراکی تهیه کنید. اگر هم خیلی گرسنه هستید به کافه بن‌بست در بن‌بست رو‌به‌روی بیت امام خمینی بروید.
امام‌زاده شاهزاده ابوطالب
مقبره امام‌زاده شاهزاده ابوطالب که با 9 واسطه با امام حسن نسبت دارد، در خیابان شاهزاده ابوطالب خمین قرار گرفته است. این بقعه، بنایی باشکوه و تاریخی از دوران صفویان است که ایوان، گنبد، حرم، ضریح و صحن دارد. برای زیارت این امام‌زاده همه‌روزه می‌توانید از ساعت 9:00 تا 22:00 به خیابان امام خمینی، محدوده میدان پانزده خرداد بروید.
امامزاده شاهزاده ابوطالب
جاهای دیدنی خمین؛ امامزاده یک محوطه سرسبز دارد | عکس: کیهان سمیعی
خودروی‌تان را می‌توانید در پارکینگ عمومی پشت امام‌زاده بگذارید و با خیال راحت زیارت کنید. بعد از زیارت این امام‌زاده کمی در محوطه سرسبز آن بنشینید یا کمپ بزنید و استراحت کنید. سطح کل امام‌زاده شاهزاده ابوطالب صاف است و افراد کم‌توان یا ناتوان برای تردد مشکلی ندارند. همچنین داخل محوطه امام‌زاده شاهزاده ابوطالب سرویس بهداشتی هست اما بوفه ندارد. می‌توانید در رستوران حضرت یا کافه ایرانیان چیزی بخورید یا در میدان انقلاب از موادغذایی گل یاس خرید کنید.
پارک بوجه، کوه بوجه
پارک بوجه در خیابان کوه بوجه خمین قرار گرفته و از مناطق تفریحی محبوب خمینی‌ها و مسافران است. این پارک که به بام خمین هم معروف است، به تمام شهر خمین دید دارد و در آن شهربازی، محل کمپ زدن و سرویس بهداشتی موجود است اما پارکینگ ندارد و باید خودرو را کنار خیابان پارک کنید. در بخش‌هایی از پارک بوجه پلکانی بلند قرار دارد که تردد در آنها برای افراد کم‌توان یا ناتوان دشوار است. به کوه بوجه «بوجه سلطان» هم می‌گویند.
پارک بوجه
جاهای دیدنی خمین؛ حوالی غروب به پارک بوجه بروید | عکس: مهدی رضایی
این کوه که تک‌وتنها در دشت خمین قد برافراشته، از دور  شکل یک زنگوله است و در آن گیاهانی متفاوت با دشت خمین می‌رویند؛ مثلا نوعی لاله کوچک قهوه‌ای مایل به سیاه، لاله واژگون، لاله سرخ و زرد، زنبق کوهی، انواع گل حسرت، گونه‌هایی از کلاغک، هوم، گل ماهور، میخک، گونه‌های نعناییان و خواجه باشی. می‌توانید حوالی غروب که هوا خنک است به پارک بوجه بروید، از دکه‌ها یک کاسه آش یا نوشیدنی بخرید و سوسوی چراغ‌های شهر خمین را تماشا کنید. اگر هم غذای حسابی می‌خواهید، بعد از گشت‌وگذار در پارک بوجه و کوه بوجه می‌توانید به بلوار دانشجو بروید و در کافه کاکتوس یا محمد کباب چیزی بخورید. درصورتی‌که قصد کمپ‌زدن در پارک بوجه را دارید، خوراکی‌‌های مورد نیازتان را از فروشگاه داش امیر، در بلوار دانشجو، حوالی پارک بانوان، بخرید.
دستکندها و شهرهای زیرزمینی خمین
تا به حال 10 دستکند و شهر زیرزمینی در خمین کشف شده که همگی از قرن 6 و 7 هجری و دوران سلجوقیان و ایلخانان به یادگار مانده‌اند. دستکندها، بدون استفاده از هیچ‌گونه مصالح تنها با ابزارهای دستی ساخته شده‌ بودند تا در جنگ و خطرات برای مردم سرپناه باشند. کاربری مسکونی و معماری ماهرانه‌ شهرهای زیرزمینی و دستکند‌های خمین آن‌قدر جالب و هوشمندانه بوده که معماران امروزی از مهندسی این شهرها هنوز در تعجب هستند. پیش‌تر اداره میراث فرهنگی خمین، خبر بازسازی شهرهای زیرزمینی خمین را در برنامه کار خود اعلام کرده بود اما هنوز هیچ قدمی در جهت بازسازی و جذب گردشگر برای شهرهای زیرزمینی خمین برداشته نشده است.
حمام لکان
حمام لکان در روستای لکان، در 35 کیلومتری خمین واقع شده است. این حمام از جاهای دیدنی خمین متعلق به دوره قاجار است و به خاطر ستو‌ن‌های سنگی عظیم و عمق 3متری خزینه‌اش، میان معماران ایرانی بسیار ارزش دارد. به این حمام، مانند دیگر حمام‌های زیبای تاریخی ایران، بودجه تعلق نگرفته و  بازسازی نشده و شاهکارهای معماری آن از نظرها مخفی مانده است.
برچسب(ها)
موقعیت(ها)

فعلا تا کارشناسی ارشد صنایع غذایی خوندم و سعی می‌کنم طرح‌های سالمی رو به کارخونه‌های سراسر کشور ارائه بدم؛ برای همین سفر زیاد می‌رم. به نظر من آدم‌ها در سفر تربیت می‌شن. تو هر مقصد از آدم‌ها و فرهنگشون کلی چیز یاد می‌گیرم. نوشتن رو هم از سال 85 شروع کردم و هیچ وقت دوست ندارم تمومش کنم. نقاشی، پیانو، دوچرخه و تنیس رو دوست دارم؛ خیلی هم اجتماعیم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.2 41 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.