برنامه‌ی سفر به هرمز

3 اسفند، 1398
17 اسفند، 1398
2 روزه
زمستان
ساحلی
ساسان سلوتی
گوگل را باز کنید و آهنگ "جادوی ایران زمین" را جستجو کنید و گوش دهید چون قرار است برویم جنوب. این آهنگ کاری مشترک از خالو قنبر، هنرمند هرمزگانی نوازنده ساز جفتی و آریا عظیمی‌نژاد است و می‌تواند یکی از آهنگ‌های انتخابی شما برای سفر به هرمز باشد. در ادامه با راهنمای گام به گام سفر به هرمز با اسمارتیز همراه شوید تا جزیره‌ی رنگ‌ها را با هم کشف کنیم.
برای سفر به هرمز باید از راه زمینی یا هوایی خود را به بندرعباس برسانید و از آن‌جا راهی قشم شوید. برای رفتن به هرمز از بندرعباس، به اسکله شهید حقانی بروید و سوار شناورهای مسافری شوید. خرید بلیط بندرعباس به هرمز هم از طریق سایت خدمات الکترونیک حمل و نقل مسافری دریایی امکان‌پذیر است. امکان بردن ماشین به هرمز فقط در روزهای خاصی از هفته وجود دارد. اگر می‌خواهید از قشم به هرمز بروید هم باید به اسکله ذاکری قشم بروید.
برای دیدن جزیره هرمز می‌توانید ماشین یا موتورهای سه‌چرخه‌ای را که در جزیره مسافر جابه‌جا می‌کنند، کرایه کنید. هزینه موتورهای سه‌چرخه برای گشت کامل در دور جزیره، چیزی حدود 100هزار تومان است و برای کرایه ماشین باید مبلغ بیشتری بپردازید. اگر می‌خواهید در یکی از جاهای دیدنی هرمز مثل سواحل این جزیره بمانید، بهتر است شماره راننده‌ای که شما را می‌رساند، بگیرید و برای زمان برگشت با او هماهنگ کنید.
آب و هوای هرمز هم مانند آب و هوای قشم گرم است و بهترین فصل سفر به هرمز، ماه‌های سرد سال است.
روز 1
از قلعه پرتقالی‌ها تا سواحل زیبای خلیج‌فارس
گشت و گذار در هرمز را می‌توانید با بازدید از قلعه پرتغالی‌ها شروع کنید. این قلعه در شمال جزیره قرار دارد و با 4 دقیقه پیاده‌روی می‌توانید خود را به آن برسانید. مردم محلی در مسیر ورودی قلعه، محصولات خود را می‌فروشند و در صورت تمایل می‌توانید چیزی بخرید؛ البته این‌جا تا دلتان بخواهد کالاهای چینی هم به جای کالای ایرانی به فروش می‌رسند؛ مثلا اکثر خاک‌هایی که به عنوان خاک هرمز به فروش می‌رسند، تقلبی هستند.
به بالای برج این قلعه که بروید می‌توانید از سوراخ‌هایی که در دیوارهای قلعه وجود دارد، عکس‌های تماشایی بگیرید. سنگ‌های مرجانی مورداستفاده در دیوارهای قلعه، چیزی است که در قلعه‌های دیگر مناطق ایران دیده نمی‌شود.
قلعه در کنار دریا قرار دارد، طوری‌که آب به دیوار غربی قلعه رسیده است و امکان رفت‌وآمد از این سمت وجود ندارد. 1 ساعت زمان برای بازدید از قلعه کافی است.
اقامتگاه بوم گردی مادر حسن در 650 متری این قلعه قرار دارد و در صورت اقامت در این اقامتگاه، برای رسیدن به قلعه باید مسیر کوتاهی را طی کنید.
موزه دکتر نادعلیان جزیره‌ی هرمز، جایی برای آشنایی با هنر زنان هرمزی است. احمد نادعلیان که هنرمندی در حوزه‌ی هنرهای محیطی و زمینی است، فعالیت‌های زیادی برای توانمندسازی زنان جنوب ایران انجام داده است که دایر کردن این موزه، یکی از آن‌هاست.
در این موزه می‌توانید محصولاتی مثل گردنبند، گوشواره و ... را که به دست زنان هرمزی ساخته شده است، از نزدیک ببینید و در صورت تمایل بخرید.
راه رسیدن به این موزه هم خیلی جذاب است؛ نقاشی‌هایی که روی دیوارهای خانه‌ها و حیاط‌ها انجام شده است، شما را به محل موزه می‌رساند. دکتر نادعلیان هم معمولا در محل موزه حضور دارد و می‌توانید با او صحبت کنید. با صرف حدود 1 ساعت می‌توانید بازدید از موزه دکتر نادعلیان را به اتمام برسانید.
اقامتگاه بوم گردی کلبتونه که از اقامتگاه‌های بوم‌گردی هرمز است، در نزدیکی این موزه قرار دارد.
بعد از دیدن دو جای دیدنی هرمز که در بالا معرفی کردیم، می‌توانید گشت در دور جزیره را شروع کنید.
غار الهه نمک فیروزه‌ای جاذبه‌ی خوبی برای شروع گشت دور جزیره است. این غار نمکی در واقع یک کوه نمکی است که رنگ‌های فراوانی دارد که برای گردشگران جذاب است. برای بازدید از این جای دیدنی هرمز بعد از پیاده شدن از وسیله نقلیه، باید حدود 4 تا 5 دقیقه پیاده‌روی کنید. بهتر است برای بازدید از این جای دیدنی کمتر از 1 ساعت زمان بگذارید.
در دره رنگین‌کمان همان‌طور که از نامش مشخص است، با طیف وسیع رنگ‌ها روبرو می‌شوید. در این دره کوه‌هایی وجود دارد که خاک آن‌ها رنگ‌های بسیار متنوعی دارد؛ از زرد و قرمز گرفته تا قهوه‌ای و سفید. البته انتظار بعضی از عکس‌هایی را که در اینستاگرام از این جای دیدنی دیده‌اید، نداشته باشید؛ عکس‌های دره رنگین‌کمان که در اینستاگرام منتشر می‌شوند، گاهی اوقات ویرایش‌شده هستند.
در این جای دیدنی هرمز علاوه بر خاک‌های رنگی، سنگ‌های فلزی زیبایی هم می‌بینید؛ فلز موجود در اکثر این سنگ‌ها، آهن است. با صرف کمتر از 1 ساعت می‌توانید بازدید از دره رنگین‌کمان را به پایان برسانید.
اهل کمپ زدن کنار ساحل هستید؟ ساحل مُفَنِق هرمز منتظر شماست. این ساحل در جنوب‌غربی جزیره قرار دارد و بعد از دیدن دره رنگین‌کمان می‌توانید به سمت آن بروید. برای رسیدن به این ساحل دو راه دارید: می‌توانید خود را با قایق به ساحل برسانید یا از راه خاکی به ساحل بروید. اگر می‌خواهید از راه خاکی به ساحل بروید، باید برای پیاده‌روی آماده باشید. مسیر خاکی رسیدن به ساحل را حتما از کسی مثل راننده‌تان بپرسید تا به بیراهه نروید.
اگر می‌خواهید در این ساحل شنا کنید یا آفتاب بگیرید، کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید؛ آفتاب هرمز حتی در روزهای زمستان هم سوزان است.
ادامه‌ی روز را می‌توانید در این ساحل سپری کنید و در صورت تمایل چادر بزنید و شب این‌جا بمانید.
اقامتگاه‌های این منطقه
کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه
  • آشپزخانه خنجی‌زاده
  • کافه گلک
  • کافه رونگ
  • رستوران مش‌معصومه
نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
روز 2
از دیدن اژدها تا خوردن خاک
خودتان را برای دیدن موجودات افسانه‌ای آماده کنید! در دره مجسمه‌های هرمز خیلی از این موجودات می‌بینید. در این دره، صخره‌هایی وجود دارد که با کمی تخیل، می‌توانید آن‌ها را به شکل موجوداتی مثل اژدها ببینید. این صخره‌ها بر اثر فرسایش ایجاد شده‌اند. در انتهای دره، یک پرتگاه قرار دارد که منظره‌ی فوق‌العاده دارد. احتمال این‌که از بالای این پرتگاه، یک لاک‌پشت بزرگ در آب ببینید هم وجود دارد؛ البته بهتر است زیاد به لبه‌ی پرتگاه نزدیک نشوید. دره مجسمه‌ها جایی است که می‌توانید حدود 1 تا 1 ساعت و 30 دقیقه را برای بازدید از آن اختصاص دهید.
بعد از دیدن دره مجسمه‌ها، می‌توانید به ساحل نقره‌ای و قرمز هرمز در جنوب جزیره بروید. شن‌های این ساحل که حاصل فعالیت‌های آتشفشانی است، نقره‌ای‌ست. در زمان بازدید از این ساحل، یک مشت از شن این ساحل را بردارید و بعد از رها کردن آن در باد، درخشش زیبای دانه‌های شن زیر نور خورشید را تماشا کنید.
کمی جلوتر از ساحل در داخل دریا، آب سرخ‌رنگ است؛ خاک سرخ‌رنگ جزیره باعث شده است آب دریا به رنگ سرخ درآید. این خاک سرخ مصرف خوراکی دارد و نوعی ادویه است که افراد محلی به آن «کِلک» می‌گویند.
ساحل نقره‌ای و قرمز هم جای خوبی برای کمپ زدن است؛ البته اگر قصد دارید در این ساحل چادر بزنید، لوازم و خوراکی‌های مورد نیازتان مثل آب آشامیدنی و غذا را فراموش نکنید. تعدادی از افراد محلی، در ابتدای این ساحل محصولات خود را به فروش می‌رسانند.
پرتگاه غروب همان‌طور که از اسمش مشخص است، از بهترین جاهای جزیره‌ی هرمز برای تماشای غروب است. در این‌جا می‌توانید علاوه بر غروب آفتاب، آب‌های شفاف اقیانوس را تماشا کنید. زیاد به لبه‌ی پرتگاه نزدیک نشوید و اگر نزدیک ساحل این پرتگاه شدید، زیر دیواره‌ها نایستید، چون دیواره‌های جنوب شرقی جزیره ریزش دارند و خطرناک هستند.
دوست دارید با بهترین رستوران‌های هرمز آشنا شوید؟ خواندن مطلب «رستوران های هرمز» را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
نگاره 1 از 3
نگاره 2 از 3
نگاره 3 از 3
پیش از سفر به این ‌نکات توجه کنید:
  • این برنامه سفر را «ساسان سلوتی» پیشنهاد داده است. درباره ساسان سلوتی بیشتر بدانید.
  • تمام اقامتگاه‌ها، رستوران‌ها و لیدرهای محلی پیشنهادی هستند و شما می‌توانید با توجه به زمان سفرتان و علایق‌تان سایر اقامتگاه‌ها، مسیرهای سفر، رستوران‌ها و ... را انتخاب کنید.
  • تجربه شما از سفر می‌تواند راهنما یا انگیره‌ای برای سفر دیگران باشد. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌تان را از سفر (در قالب سفرنامه، عکس، ویدئو یا فایل صوتی) برای ما بفرستید.
نقشه
مهدی بهادرفر

برق مخابرات خوندم و عاشق تکنولوژی‌های روز هستم. اولین مطلبم رو زمانی که 16 سال داشتم برای هفته‌نامه دوچرخه نوشتم و از اون به بعد مدام در حال نوشتنم. علاقه زیادی به کتاب خوندن و دیدن فیلم و سریال دارم. اما چیزی برام جذاب‌تر از نوشتن نیست. سفر رفتن رو دوست دارم و در واقع کل زندگیم توی سفر بودم.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 5 4 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.