6 جای دیدنی ساری که باید رفت

23 شهریور، 1398
23 شهریور، 1398
مدت مطالعه :
چرا شهر ساری را برای نوشتن و معرفی انتخاب کردم؟ زیرا فهمیدم چقدر در مورد آن اشتباه فکر می‌کردم! به شخصه علاقه‌ای به مکان‌های شلوغ و پر زرق و برق مانند برج‌های تجاری بلند و بازارهای اصطلاحا مدرن ندارم. در تصور من شهر ساری به عنوان مرکز استان مازندران یکی از این شهرها بود و هیچ‌ وقت برای سفر ترغیبم نمی‌کرد؛ اما امروز آماده‌ام که اعتراف کنم اشتباه می‌کردم. جاهای دیدنی ساری چنان دلربا و آرامش بخش است که مرا برای ساعت‌ها بدون اینکه گذر زمان را حس کنم به پرسه زدن در شهر ساری مشغول می‌کرد. به همین دلیل تصمیم گرفتم 6 مکان دیدنی در داخل شهر ساری را برای شما سفر دوستان عاشق آرامش و خیال معرفی کنم.


1. برج زین العابدین مرعشی
این برج که یکی از بناهای تاریخی چشمگیر استان مازندران و شهر ساری به حساب می‌آید در خیابان امام زاده یحیی ساری قرار دارد. قدمت برج به سال‌های میانی قرن نهم شمسی یعنی به بیش از 400 سال پیش باز می‌گردد. از لحاظ معماری ترکیب بنای 4 وجهی با سقف مخروطی 8 وجهی، استفاده از کاشی‌کاری‌های بدیع و چشم‌ نواز، درب‌های چوبی اصیل و طراحی نمای مبتکرانه، این بنا را از دیگر بناهای تاریخی ایران متمایز کرده است. برج زین العابدین در فهرست آثار ملی ایرانیان نیز به ثبت رسیده است و از جمله جاهای دیدنی ساری محسوب می‌شود که بازدید از آن را حتما برای علاقه مندان به معماری و تاریخ توصیه می‌کنم.
 
برج زین العابدین که در فهرست آثار ملی ایرانیان نیز به ثبت رسیده است
برج زین العابدین که در فهرست آثار ملی ایرانیان نیز به ثبت رسیده است


2. خانه‌ی کلبادی
بسیاری از آثار معماری ایرانی اسلامی و بناهای تاریخی ایران در دوره‌ی قاجار و توسط شاهزادگان و متمولان بنا شده است. تقریبا در تمام شهر‌های ایران از جمله شهر ساری نمونه‌های چنین خانه‌هایی یافت می‌شود که البته هر کدام خصوصیات منحصر به فرد خود را نیز دارند. یکی از زیباترین این خانه‌ها که از جاهای دیدنی ساری و مکان‌های گردشگری تاریخی آن نیز محسوب می‌شود خانه‌ی کلبادی می‌باشد. این خانه که مربوط به اواخر عصر قاجار و متعلق به منوچهر خان کلبادی می‌باشد، در سال 1377 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ساختمان اصلی از دو طبقه و یک زیر زمین تشکیل شده است که معماری داخلی آنها به راستی شما را متحیر خواهد کرد. طاق‌ها، کاشی و آینه کاری های منحصر به فرد، شاه نشین‌ها و ... در مقایسه با معماری اصطلاحا مدرن امروزی بسیار زیباترند و انسان را به حسرت می‌اندازند.
 خانه‌ی کلبادی در خیابان چهار راه برق و در محله‌ی قدیمی آب انبار شهر ساری واقع شده است که امکان بازدید از دیگر مکان‌های تاریخی نیز در این محله برای شما فراهم است.
خانه تاریخی کلبادی
خانه تاریخی کلبادی
3. آب انبار نو
از جمله دیگر جاهای دیدنی ساری که ساروی‌ها به آن نو انبار می‌گویند، بنای آب انبار نو است که یکی دیگر از بناهای تاریخی دوران قاجار، و واقع شده در خیابان قارن شهر ساری می‌باشد. در زمان قاجار با توجه به اینکه امکان دسترسی به آب نوشیدنی خنک برای تمام مردم فراهم نبود کارکرد این آب انبارها این بود که با توجه به شکل و مصالح ساختمان و محل قرارگیری آن، شرایط تهویه‌ی هوای مطلوب و خنک شدن آب را فراهم نمایند. ارتفاع این بنای زیبا به 21 متر می‌رسد و توسط شخصی از خاندان مشهور کنی‌ها به نام خورشید خانم ساخته شده است.
 بازدید از این مکان‌های تاریخی شهر ساری همه روزه از ساعت 8 صبح تا 14 بعد از ظهر امکان پذیر است. قیمت ورودی برج زین العابدین و خانه‌ی کلبادی در رده‌ی بسیار ارزان قیمت و بازدید از آب انبار نو رایگان می‌باشد. به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر هیچ مشکلی از بابت دسترسی وجود نخواهد داشت؛ آنتن دهی شبکه‌ی تلفن همراه کامل است و امکانات بهداشتی، خرید، پارکینگ و ... نیز با کمترین زحمت در اختیار شما قرار دارند. بسیاری از دیگر جاهای دیدنی ساری نظیر عمارت فاضلی، مجموعه‌ی تاریخی فرح آباد، مسجد فرح آباد و ... نیز شرایط مشابهی دارند و توصیه می‌کنم در صورت داشتن زمان کافی از بازدید آنها نیز غافل نشوید.
آب انبار نو که یکی دیگر از بناهای تاریخی دوران قاجار است.
آب انبار نو که یکی دیگر از بناهای تاریخی دوران قاجار است.
گردشی در شهر ساری
لزومی ندارد که یک سفر گردشگری همیشه شامل دیدن مکان‌های طبیعی بکر و یا مراکز تاریخی باشد. برخی از افراد ترجیح می دهند زمان‌ خود را با گردش در شهر و استفاده از امکانات و زیبایی‌های آن بگذرانند. به همین دلیل در ادامه به جاذبه‌های شهری جاهای دیدنی ساری خواهم پرداخت.

1. پارک ملل ساری
در استان‌های شمالی کشور چنین مجموعه‌ای از امکانات شهری تنها در شهر ساری یافت می‌شود. این پارک که در حاشیه‌ی رود تجن ساخته شده‌ است انواع تفریحات آبی نظیر قایق سواری و جت اسکی را برای شهروندان و مسافران فراهم کرده است. فضای سبز زیبا، مکان‌های امن بازی کودکان، امکانات ورزشی، پل معلق و جزیره‌های مصنوعی از دیگر امکانات این مجموعه‌ است که قرار است مساحت آن در فاز دوم تا 550 هکتار نیز گسترش پیدا کند.
 دلیل نامگذاری این پارک این است پرچم‌های کشور‌های مختلفی به همراه اطلاعاتی از هر کدام در حاشیه‌ی آن برافراشته شده است. به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر دسترسی به انواع امکانات به راحتی فراهم است و همین امر پارک بین الملل را به یکی از جاهای دیدنی ساری در داخل شهر بدل کرده است.
پارک ملل که در حاشیه‌ی رود تجن ساخته شده‌ است.
پارک ملل که در حاشیه‌ی رود تجن ساخته شده‌ است.
2. برج و میدان ساعت
این میدان به نوعی میدان اصلی شهر ساری محسوب می‌شود و خواه یا ناخواه گذر شما به آن خواهد خورد. به شخصه علاقه‌ی زیادی به این بنای تاریخی دارم زیرا معتقدم چنین بناهایی به شهر اصالت می‌بخشند و در مقابل جریان مدرن شدن بی هویت شهر‌ها مقاومت می‌کنند. این ساعت که در سال 1309 ساخته شده است همچون ساعت ساختمان شهرداری رشت یادگار دوره‌ای خاص در تاریخ ایران است که توانسته همچنان حضور خود در متن اصلی شهر ساری را حفظ کند و در حافظه‌ی نسل‌های متوالی ماندگار شود.
 برج ساعت یکی از جاهای دیدنی ساری در مرکز شهر است که زندگی شهری و تاریخ را در کنار هم دارد و می‌تواند ساعت‌ها چشمان تیزبین و ظریف علاقه مندان را به خود خیره کند.
برج ساعت یکی از جاهای دیدنی ساری در مرکز شهر است
برج ساعت یکی از جاهای دیدنی ساری در مرکز شهر است.
3. بازارهای سنتی متنوع و جذاب
شهرهای اصیلی مانند شهر ساری معمولا بازارهای سنتی منحصر به فردی دارند که پرسه زدن و خرید از آنها تجربه‌ای لذت بخش است. برای مثال بازار ترکمن‌های ساری یادآور ارتباطی قدیمی میان مردم ساری و صحرانشینان ترکمن است که محصولات آن در کمتر جایی یافت می‌شود؛ لباس‌های سنتی زنانه و مردانه، صنایع دستی بومی و ... در این بازار که در خیابان ملامجدین قرار دارد یافت می‌شود.
بازار ترکمن‌های ساری یادآور ارتباطی قدیمی میان مردم ساری و صحرانشینان ترکمن است
بازار ترکمن‌های ساری یادآور ارتباطی قدیمی میان مردم ساری و صحرانشینان ترکمن است
 بازار سنتی ماهی فروشان نیز از دیگر جاهای دیدنی ساری است که به دلیل نزدیک بودن به دریای خزر و علاقه‌ی مردم منطقه به غذاهای دریایی همواره از رونق خاصی برخوردار است و حال و هوایی خاص دارد. بازارهای نرگسیه، رجایی، راه آهن و کشاورز نیز از جمله مراکز بازاری سنتی و پرتردد شهر ساری هستند که بخش زیادی از نیازهای روزمره‌ی مردم را رفع می‌کنند و بازدید از آنها می‌تواند برای علاقه مندان به زندگی شهری در بافت سنتی جالب توجه باشد.
قصد من از ابتدا این بود که به شما ایران دوستان و گردشگران عزیز نشان دهم که شهر ساری تا چه اندازه می‌تواند در مقابل شهر‌هایی مانند شیراز، مشهد و ... بکرتر باشد و سفر به آن تجربه‌ای به یاد ماندنی تر برای شما رقم بزند. در این بین تلاش کردم با معرفی بخش کوچکی از جاهای دیدنی ساری که شامل بناهای تاریخی و مراکز سنتی شهری می‌شد شما را به این سفر ترغیب کنم. امیدوارم که مطالب مفید و وسوسه برانگیز بوده باشد و هرچه زودتر ساری به لیست شهر‌های سفر کرده‌ی شما اضافه شود. ممنونم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.


دوستام کیان صدام می‌کنن. عاشق موسیقی‌های سنگین و زیبایی‌های پیچیده هستم،‌ به خاطر همین سفر جذبم می‌کنه. چون یه فرآیند طولانی و دقیقه؛ باعث می‌شه برای یه مدت نامعلومی وارد داستان‌ها و درگیری‌های غیر قابل پیش‌بینی بشی. دانشجوام و درگیر کتاب، پرخور و درگیر غذا، شاداب و درگیر عشق. می‌نویسم تا تجربه‌ها و نظراتم را به بقیه به اشتراک بذارم می‌دونم که به درد می‌خوره.

امتیاز دهید نظری تا کنون ثبت نشده است ۵ / 4.8 21 نفر
نظرتو با ما مطرح کن
نظرات دیگران
اولین نفری باشید که در مورد این مطلب نظر می‌دهد.